Ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningarna finns till för dig som är mellan 12-23 år

Till oss kan du vända dig för att få svar på frågor om allt mellan himmel och jord - ofta handlar det om relationer, sex och hälsa. Inga frågor är för små eller för stora. Vi lyssnar och tar dina frågor på allvar. Ibland kan det bara vara skönt att få prata med någon.

Vi kan också hjälpa dig med preventivmedel, graviditetstest eller testning av könssjukdomar.

Alla som arbetar hos oss har tystnadsplikt. Det innebär att vi inte får lämna uppgifter om dig utan att du har godkänt det. Alla besök på ungdomsmottagningen är gratis.

Hitta din ungdomsmottagning

Gustavsbergs vårdcentral har en ungdomsmottagning i samma byggnad som själva vårdcentralen. Utöver denna så finns det inom Stockholms läns landsting en mängd olika ungdomsmottagningar.

Här kan du hitta alla landstingets ungdomsmottagningar.

Grupp för våldtagna

Både Järva och Huddinge ungdoms­mottagning har grupper för ungdomar som är utsatta för sexuella övergrepp.

På Järva finns Noor-gruppen som riktar sig till dig som utsatts för en tid sedan och alltså inte är i det akuta skedet. På Huddinge finns en grupp för dig som är 15–23 år och varit utsatt för ett sexuellt övergrepp/våldtäkt, där förövaren inte är någon ur din familj. Båda mottagningarnas grupper leds av kuratorer.

Hedersrelaterat förtryck och våld

Origo Stockholm vänder sig till dig som är 13 till 26 år boende i Stockholms län och utsätts för hedersrelaterat förtryck och våld.