Barnmorskemottagning

Vi erbjuder graviditetstest, preventivmedelsrådgivning, provtagning för sexuellt överförda sjukdomar, cellprovtagning och mödravård under graviditet.

Att få veta att du är gravid är omtumlande och det kommer upp många frågor. Kontakta oss tidigt i graviditeten så hjälper vi dig med dina funderingar. Hos oss träffar du samma barnmorska under hela din graviditet.

När du är gravid och skriver in dig hos oss får du en personlig barnmorska som ansvarar för dig – från första besöket fram till 16 veckor efter förlossningen. Vi bjuder också in till våra populära föräldrautbildningar, oftast i små grupper – och på olika språk.

Barnmorskemottagningarna inom Stockholms läns landsting (SLSO) finns i alla kommuner i Stockholm. Vi jobbar nära barnavårdscentralerna och samarbetar med läkare, psykologer och andra specialister.

Mödravården inom SLSO följer ett så kallat basprogram. Det innebär att du som är inskriven hos oss får samma höga kvalitet var du än bor i Stockholm. Tillsammans hittar vi ett upplägg som passar dig och din partner/stödperson.

Hitta din barnmorskemottagning

Gustavsbergs vårdcentral och Tensta vårdcentral har en barnmorskemottagning  i samma byggnad som själva vårdcentralen. Utöver dessa så finns det inom Stockholms läns landsting en mängd olika barnmorskemottagningar.

Här kan du hitta alla landstingets barnmorskemottagningar.