Bli patient hos oss

Inom Stockholms län kan du själv välja vilken vårdcentral eller husläkarmottagning du vill gå till. Du gör ditt val genom att lista dig på den vårdcentral du vill tillhöra.

Vår målsättning är att erbjuda dig vård av hög kvalitet med bästa tänkbara tillgänglighet och bemötande. Våra vårdcentraler och husläkarmottagningar har ett brett kunnande och erbjuder både medicinsk behandling, rehabilitering, omvårdnad och förebyggande hälsovård.

Lista dig hos oss

Du väljer din vårdcentral genom att lista dig hos en särskild vårdcentral. Det kan du göra enkelt via appen Alltid öppet, via 1177.se eller genom att fylla i blanketten och posta till vårdcentralen du vill tillhöra. Du kan också ordna det på plats när du besöker någon av våra vårdcentraler.

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt på vårdcentralen. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Listningsblanketter

Listningsblankett vuxna(pdf)
Listningsblankett barn(pdf)

Om det är fullt på vårdcentralen

Det kan hända att den vårdcentral eller den läkare du vill välja redan har så många patienter att de inte kan ta emot fler. Du kan då ställa dig på en väntelista och välja en annan tills vidare

En person sedd bakifrån som tittar på Alltid öppet-appen i sin mobil

Möt vårdcentralen där det passar dig!

Läs mer om Alltid öppet

Hitta din vårdcentral

Hitta närmaste mottagning