icon-newsNyheter

Nyheter

3 tips för sunda solvanor

Solens värmande strålar kan vara härliga. Lite sol är nyttigt men för hög dos kan vara skadligt. Det kan ge soleksem i form av kliande, röda prickar och om du bränner dig i solen ökar risken att drabbas av hudcancer malignt melanom. Här delar vi med oss av några tips för att njuta av solen på ett klokt sätt.

1. Undvik direkt sol när den är som starkast, mellan klockan 11 - 15. Försök hålla dig i skuggan om du behöver du vara utomhus mitt på dagen.

2. Skydda huden med kläder, använd solhatt eller keps.

3. Använd solkräm.

Barn under ett år ska helst inte alls vara i direkt solljus.

Vad gör jag om jag fått soleksem?
Om du fått soleksem kan du kyla den skadade huden med kallt vatten eller våta handdukar. Du kan använda receptfri kräm eller salva som innehåller kortison. Sen bör du undvika solen några dagar så att eksemen kan läka. Om besvären inte går över kan du kontakta oss på vårdcentralen.

Publicerad: 2024-07-02
Kontakt

Kontakt

Ändrade öppettider i sommar
Våra öppettider mellan 24 juni och 31 augusti:
Måndag-fredag 8-17

Boka tid


Boka digitalt

Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 389 00
Telefontid: Vardagar 7.30-17.30

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Bokningsbara tider
Vi har bokningsbara tider för besök samma dag. En sjuksköterska erbjuder tid utifrån medicinsk bedömning, antingen samma dag eller längre fram.

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider


Vårdcentralens öppettider 
Vardagar 7.30-17.30
Dörren öppen 7.50 -16.55

Laboratoriet öppettider 
Måndag-torsdag 8-16
Fredag (samt dag före röd dag) 8-14

Laboratoriet telefonnummer 
08-517 719 99

 

Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

  • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
  • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
  • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
  • Förnya recept genom chatten
  • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
  • Möta oss i ett videomöte
  • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177

Du kan ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 dygnet runt. På 1177.se finns också information om hälsa och sjukdomar.

Logga in på 1177.se för att se eventuellt frikort och intyg. Här kan du också läsa din journal från år 2017 och framåt. Det går även att beställa egenprovtagning och se provsvar där.

Övriga digitala vårdärenden hos oss gör du enklast via appen Alltid öppet eller webbplatsen alltidoppet.nu

Praktiskt vid besök


Parkering
Fri parkering finns i anslutning till vårdcentralen.

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet med Vårdcentral online i Alltid öppet.

Du kan även ringa 1177 för rådgivning och hänvisning.
Vid livshotande tillstånd ring 112.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Vi arbetar tätt i team tillsammans med ansvarig läkare.

Läkarmottagning

Bokningsbara tider 
Vi har bokningsbara tider för besök samma dag. En sjuksköterska erbjuder tid utifrån medicinsk bedömning, antingen samma dag eller längre fram. 
Boka tid via telefon

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Sjuksköterskemottagning

Bokningsbara tider

Vi har bokningsbara tider för besök samma dag. En sjuksköterska erbjuder tid utifrån medicinsk bedömning, antingen samma dag eller längre fram. Ring 08-123 389 00. Telefonen är öppen 8-17

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Här finns sjuksköterskor som kan ge råd om livsstil, medicinering, motion med mera.

Astma/Allergi/KOL

Du träffar specialistubildade distriktssköterskor som gör undersökningar och bedömningar. De är också utbildade på rökavvänjning.

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Diabetesmottagning

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Här träffar du diabetessjuksköterskor som undersöker och hjälper dig med din medicinering, ger kostrådgivning med mera.

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

  • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
  • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
  • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
  • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Intyg

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Provtagning

Kontakta laboratoriet

Telefonnummer 08-517 719 99

Öppettider

Måndag-torsdag 8-16
Fredag (samt dag före röd dag) 8-14

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Psykisk ohälsa vuxna

Ring för kontakt, rådgivning och tidsbokning.

Psykolog: Björn Svensson

Psykolog, rehabbkoordinator: Linda Johansson Fagerlind

KBT-terapeut/socionom: Annette Hammervald-Dahlberg

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.

Vaccination

Ring oss på 08-123 389 00 för att boka tid för vaccination mot covid-19.

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Äldremottagning

Kontakta oss 

Välkommen att ringa oss på telefon 08-123 388 40

Telefontid

Helgfri måndag-fredag klockan 11-12. Vid akut behov av läkartid är du välkommen att ringa oss på telefon 08-123 389 00, måndag-fredag klockan 8-17.

Vi erbjuder dig:

  • Besök hos distriktssköterska samma dag eller dagen därpå.
  • Årlig hälsokontroll om du så önskar.
  • Blodtryckskontroll.
  • Inkontinenshjälpmedel.
  • Förebyggande hälsovård.

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Lena Bäckström

Verksamhetschef, Specialist i Allmänmedicin

Aino-Mari Forsberg

ST-läkare

Annica Berg

ST-läkare

Daniel Björkbom

ST-läkare

Emelie Öberg

ST-läkare

Hanna Bengtsson

Specialist i allmänmedicin

Hanna Winberg

Specialist i allmänmedicin

Jessica Bakhtiari

ST-läkare

Jonas Berg

Specialist i allmänmedicin

Karin Ljung

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Marcus Åhlin

ST-läkare

Mathias Björk

Specialist i allmänmedicin

Sarah Quensel

AT-läkare

Annelie Reinhardt

Distriktssköterska - Astma/KOL

Caroline de Sousa

Sjuksköterska (Föräldraledig)

Catarina Standen

Sjuksköterska - Hemsjukvård

Emma Gustafsson

Distriktssköterska - Astma/KOL

Emmy Stööph

Sjuksköterska

Felicia Olander

Distriktssköterska - Hemsjukvård

Gunilla Millqvist

Distriktssköterska - Diabetes

Helena Bäcklin

Distriktssköterska

Johanna Hofflin

Sjuksköterska

Marie-Louise Thurgren

Distriktssköterska - Diabetes/demens

Nina Liljestad

Sjuksköterska

Susanna Graucob

Sjuksköterska

Arezou Asadollahzadeh Kenari

Undersköterska

Birgitta Onegård

Undersköterska

Hannele Kola Steninger

Undersköterska

Joy Phoomart

Undersköterska

Nanette Svensk

Undersköterska

Björn Englund

Psykolog, Enhetschef

Annette Hammervald Dahlberg

Socionom, KBT-terapeut

Linda Johansson Fagerlind

Psykolog, Rehabkoordinator

Olivia Török Pishdari

Psykolog

Agneta Midelf

vårdadministratör

Daniel Nordström

Enhetschef

Sofia Werbelow

Medicinsk sekreterare

Sonja Karlsson

Receptionist

Virpi Miettinen

Medicinsk sekreterare

Therese Simeonidou

Medicinsk fotsjukvårdare

Till toppen