Munskydd vid besök

Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. De under 16 år undantas.
icon-newsNyheter

Nyheter

Vi vaccinerar extra mot covid-19 lördag 5 februari

Vi vaccinerar:
- Dos 1 och 2 för personer födda 2005 och tidigare.
- Dos 3 för personer över 18 år där det gått mer än 5 månader sen dos 2.

Ring 08-123 396 00 knappval 3 eller 4 för att boka tid. Du behöver inte vara listad hos oss för att boka tid.

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via telefon

Vi har varje dag läkartider för kritiska besvär som behöver omhändertas snabbt, både fysiska besök och videobesök. Dessa bokas efter bedömning av sjuksköterska, på telefon 08-123 396 00 (knappval 3, rådgivning) helgfria vardagar 8-17.

Det går också att boka dessa tider direkt hos din läkare på dennes telefontid.

Planerade besök bokas via respektive läkare.

Här hittar du telefonnummer och telefontider till samtliga läkare

Planerade besök till sjuksköterska bokas på telefon 08-123 396 00 (knappval 3, rådgivning) helgfria vardagar 8-17.

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

För att minska risken för smittspridning har vi ett separat flöde för patienter med luftvägsinfektioner. När vi bokar tid kommer vi att be dig att komma till vår bakre entré vid Norrtullsgatan 12B  (se karta) och vänta nere vid ytterdörren, så kommer vi och hämtar dig när det är din tur. Se till att ha din telefon påslagen så at vi kan ringa dig vid behov.

Omboka om du får infektionsbesvär

Om du får infektionssymtom som snuva, halsont, hosta eller feber inför ditt planerade besök hos oss vill vi att du kontaktar oss. Vi kan omboka till videobesök eller till vår infektionsanpassade mottagning. Du kan avboka besöket samma dag utan kostnad vid misstanke om covid-19.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Ring oss på telefon 08-123 396 00Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider

För provtagning krävs remiss från din läkare.

Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-15

 

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Vi ligger på Surbrunnsgatan 66, plan 5 vid Odenplan.

Karta

1177 Vårdguidens e-tjänster

Obs! På grund av pandemin går det för närvarande inte att boka tid till läkare, sjuksköterska eller psykosociala teamet.

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet, kontinuitet och omtanke.

Hos oss får du alltid en fast husläkare som är specialist i allmänmedicin och kan följa dig över tid, lära känna dina behov och ge en samordnad och kontinuerlig vård.

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller i appen Alltid öppet. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Videomöte

Videomöte

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Husläkarmottagning online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Så här går det till

 1. Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play, AppGallery eller App Store.
 2. Logga in säkert med BankID.
 3. Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
 4. Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka videomöte

Senast 24 timmar innan ditt besök eller videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen. Första gången du ska agera ombud behöver du klicka på "förälder" och ange barnets personnummer. När du agerar ombud i fortsättningen klickar du på "agera ombud".

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du alltidoppet.slso@sll.se 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Vi har varje dag läkartider för kritiska besvär som behöver omhändertas snabbt, både fysiska besök och videobesök. Dessa bokas efter bedömning av sjuksköterska, på telefon 08-123 396 00 (knappval 3, rådgivning) helgfria vardagar 8-17.

Det går också att boka dessa tider direkt hos din läkare på dennes telefontid.

Planerade besök bokas via respektive läkare.

Här hittar du telefonnummer och telefontider till samtliga läkare

Boka tid via webben
Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST), allmäntjänstgöring (AT) och bastjänstgöring (BT).

Senast ändrad: 2022-01-19

Sjuksköterskemottagning

Besök till sjuksköterska bokas på telefon 08-123 396 00 (knappval 3, rådgivning) helgfria vardagar 8-17.

Boka tid via webben
Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

75 år eller äldre 
Du som är över 75 år är också välkommen att kontakta vår äldremottagning. Du kan ringa och tala med vår sjuksköterska direkt, utan att gå via knappval.

Telefon 08-123 396 70, helgfria vardagar 11-12.

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2022-01-19

Astma/Allergi/KOL

Telefon
08-123 396 18
måndag-fredag 8.30-9.00 (utom ojämna onsdagar) 

Pernilla Lundkvist, Astma/KOL-sköterska 

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-03-07

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/vasastansurbrunn/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-03-07

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.
Senast ändrad: 2022-01-02

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-03-07

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som mår psykiskt dåligt är välkomna till oss. Det kan exempelvis handla om att barnet eller ungdomen känner ångest, är deprimerad eller har problem med utagerande.

Ring på läkares telefontid eller skicka ett meddelande till oss via e-tjänsterna på 1177.se för att tidsboka ett första bedömningssamtal hos läkare.
Se läkarnas telefonnummer och telefontider

Vi samarbetar med annan vårdgivare kring behandling vid psykisk ohälsa hos barn och unga. Vid behov kan vi hänvisa vidare efter en första bedömning.

Barn och ungdomar med allvarliga psykiska besvär, till exempel vid uttalad depression, svår ångest eller självskadebeteende kan få hjälp via barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Du som vårdnadshavare kan själv kontakta BUP genom deras gemensamma ingång En väg in.

 

Senast ändrad: 2021-12-07

Psykisk ohälsa vuxna

Vi erbjuder dig konsultation och korttidspsykoterapi individuellt. För att komma till psykoterapeut/psykolog krävs remiss från läkare.

Ring på läkares telefontid eller skicka ett meddelande till oss via e-tjänsterna på 1177.se för att tidsboka ett första bedömningssamtal hos läkare.

Här hittar du telefonnummer och telefontider till samtliga läkare

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Senast ändrad: 2022-01-19

Provtagning

För provtagning krävs remiss från din läkare.

Öppettider
Måndag-torsdag 8-16
fredagar 8-15

Observera att bloprover som vi skickar vidare för analys inte kan tas efter klockan 13 på fredagar. Det gäller blodstatusproverna:

 • Erytrocyter (EPK) – partikelkoncentration röda blodkroppar i blodet. 
 • Erytrocytvolymfraktion – andel av blodet som består av röda blodkroppar. Benämns även som hematokrit.
 • Hemoglobin (Hb) – mängd hemoglobin i blodet. Kallas ibland för blodvärde.
 • MCV (medelcellvolym) – genomsnittlig storlek på en röd blodkropp
 • MCH (hemoglobinmassa) – genomsnittlig mängd hemoglobin i en röd blodkropp.
 • MCHC (hemoglobinmassakoncentration) – hemoglobinkoncentration i de röda blodkropparna.
 • Leukocyter (LPK) – partikelkoncentration vita blodkroppar i blodet.
 • Trombocyter (TPK) – partikelkoncentration blodplättar i blodet

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2018-03-07

Vaccination

Vi vaccinerar extra mot covid-19 lördag 5 februari

Lördag 5 februari vaccinerar vi följande grupper:

 • Dos 1 och 2 för personer födda 2005 och tidigare.
 • Dos 3 för personer över 18 år där det gått mer än 5 månader sen dos 2.

Ring 08-123 396 00, knappval 3 eller 4 för att boka tid.Vaccination mot säsongsinfluensan
Vi vaccinerar varje år mot säsongsinfluensan, för att boka tid ring 08-123 396 00

För frågor ang vaccination mot covid-19 hänvisar vi i första hand till appen Alltid öppet eller 08-428 429 30 alternativ 08-123 396 00.

Vi erbjuder vaccin till alla barn enligt det svenska barnvaccinationsprogrammet. Kontakta BVC för mer information.

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2022-01-19

Äldremottagning

Välkommen att ringa och tala med vår sjuksköterska direkt, utan att gå via knappval.

Telefon

08-123 396 70, helgfria vardagar 11-12

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2018-03-07
Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Anna Stenius

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 0208-123 396 02
Mån-tis & tor-fre 8.30-9

Annica Riva

ST-läkare

08-123 396 0008-123 396 00

Emilia Löfgren

ST-läkare

08-123 396 0608-123 396 06
Måndag och fredag 8.30-9

Erica Schultz

ST-läkare

08-123 396 0808-123 396 08
Mån, ons, fre 8.30-9

Erik Embring

Specialist i allmänmedicin

08 123 396 1008 123 396 10
Måndag och fredag 8.30-9

Jesper Mäkitalo

BT-läkare

08-123 396 00 08-123 396 00

Jessika Arnberg Sandor

specialist i allmänmedicin

08-123 396 1308-123 396 13
Mån-tis & tor-fre 8:30-9

Johan Kugelberg

ST-läkare

08-123 396 00 08-123 396 00

Johanna Wohlin

ST-läkare

08-123 396 00 08-123 396 00

Kristina Dalin

ST-läkare

08-123 396 41 08-123 396 41
Mån, ons, fre 8.30-9

Lotta Grönwall Lindholm

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 0108-123 396 01
Tisdag-fredag 8.30-9

Orestis Liakos

ST-läkare

08-123 396 1208-123 396 12
Mån, tis, fre kl 11.30-12

Sofia Kreibom

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 0508-123 396 05
Mån-tis, tor-fre 8.30-9

Sophia Hansson

ST-läkare

08-123 396 0308-123 396 03
mån, ons, fre 8.30-9

Ville Laukkanen

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 1108-123 396 11
Vardagar, utom onsdagar 11.30-12

Viveca Gyberg

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 0408-123 396 04
Mån-tis & tors-fred 8.30-09

Åsa Barrner

ST-Läkare

08-123 396 0008-123 396 00

Åsa Colliander

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 0608-123 396 06
Tisdag-torsdag 8.30-9

Carina Sörman

Distriktssköterska

08-123 396 7008-123 396 70
Måndag-fredag 11-12

Christina Nordin

Distriktssköterska

08-123 396 70 08-123 396 70
Måndag-fredag 11-12

Christina Sjögren

Sjuksköterska

Helena Pettersen

BVC-sköterska

08-123 396 1908-123 396 19
Måndag-fredag 9.30-10

Ida Stenberg

Sjuksköterska

Karin Grunditz-Melin

BVC-sköterska

08-123 396 1708-123 396 17
Måndag-fredag 9.30-10

Lotta Förnberg

Distriktssköterska/Hemsjukvård

08-123 396 7008-123 396 70
Måndag-fredag 11-12

Maja Andersson

Sjuksköterska/hemsjukvård

Maria Hellstrand

Sjuksköterska

Marianne Pegelow

Diabetessjuksköterska

Finns här på fredagar

Ottilia Nylund

Distriktssköterska/hemsjkvård

08-123 396 7008-123 396 70
Måndag-fredag 11-12

Pernilla Lundkvist

Astma/KOL

08-123 396 1808-123 396 18
Måndag-fredag 8.30-9 (ej ojämna onsdagar)

Sandra Boström

Enhetschef

Desirée Olsson

BVC-sköterska

08-123 396 1408-123 396 14
Måndag-fredag 9.30-10

Ann Broberg

Undersköterska/hemsjukvård

Mia Martinsson

Undersköterska/hemsjukvård

Lisa Bernhard

Leg. psykolog

Marie Lundman Völker

Leg psykoterapeut

Pia Gustafsson

Rehabkoordinator/terapeut

08-123 396 6608-123 396 66
Måndag-fredag 8.30-9

Erik Embring

VERKSAMHETSCHEF

Carina Bergwerf

Medicinsk sekreterare

08-123 396 0008-123 396 00
Administration/knappval 4

Göran Siggelin

Receptionist

Pia Cavalli Björkman

Medicinsk sekreterare

08-123 396 0008-123 396 00
Administration/knappval 4

Mona Liljegren

Medicinsk sekreterare

08-123 396 0008-123 396 00
Administration/knappval 4
Till toppen