icon-newsNyheter

Nyheter

Förnya dina recept inför sommaren

Har du de läkemedel du behöver inför sommaren? Förnya ditt recept i god tid. Det enklaste sättet att förnya recept är att skicka en förfrågan till vårdcentralen genom att chatta med oss. Ladda ner appen Alltid öppet eller gå in via webbläsare på alltidoppet.nu.

Det är en läkare som bedömer om du kan få ett nytt recept utan att ni behöver träffas. När receptet är förnyat får du ett meddelande om att du kan hämta ut medicinen på ett apotek.

Publicerad: 2024-05-13
Kontakt

Kontakt

Boka tid


Boka digitalt

Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 396 00
Telefontid: Vardagar 8-17

Hos vissa läkare kan du boka tid direkt på dennes telefontid.
Telefonnummer och telefontider här

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider


Vårdcentralens öppettider 
Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider 
Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-15

 

Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

 • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
 • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
 • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
 • Förnya recept genom chatten
 • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
 • Möta oss i ett videomöte
 • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177.se - e-tjänster


På 1177.se kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177.se. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal 
Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel 
Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept
När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel 
Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177.se

Praktiskt vid besök


Hitta hit

Vi ligger på Surbrunnsgatan 66, plan 5 vid Odenplan.

Karta

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet, kontinuitet och omtanke.

Hos oss får du alltid en fast husläkare som är specialist i allmänmedicin och kan följa dig över tid, lära känna dina behov och ge en samordnad och kontinuerlig vård.

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Vi har varje dag läkartider för kritiska besvär som behöver omhändertas snabbt, både fysiska besök och videobesök. Dessa bokas efter bedömning av sjuksköterska, på telefon 08-123 396 00 (knappval 3, rådgivning) helgfria vardagar 8-17.

Hos vissa läkare kan du boka tid direkt på dennes telefontid.

Här hittar du telefonnummer och telefontider till samtliga läkare

Boka tid via webben
Med 1177:s e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177:s e-tjänster

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Sjuksköterskemottagning

Besök till sjuksköterska bokas på telefon 08-123 396 00 (knappval 3, rådgivning) helgfria vardagar 8-17.

Boka tid via webben
Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

75 år eller äldre 
Du som är över 75 år är också välkommen att kontakta vår äldremottagning. Du kan ringa och tala med vår sjuksköterska direkt, utan att gå via knappval.

Telefon 08-123 396 70, helgfria vardagar 11.30-12.

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Alkoholrådgivning

Är du orolig över din alkoholkonsumtion?

Vill du ha rådgivning angående din alkoholkonsumtion eller vill du ha hjälp att minska den? Vi arbetar utifrån konceptet kontrollerat drickande med samtalsterapi och vid behov läkemedelsstöd.

Ring Pia Gustafsson 08-123 396 66
Telefontid: fredag 8.30-9.

Astma/Allergi/KOL

Telefon
08-123 396 18
måndag-fredag 8.30-9.00 (utom ojämna onsdagar) 

Pernilla Lundkvist, Astma/KOL-sköterska 

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/vasastansurbrunn/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Ring på läkares telefontid eller skicka ett meddelande till oss via e-tjänsterna på 1177.se för att tidsboka ett första bedömningssamtal hos läkare.
Se läkarnas telefonnummer och telefontider

Vi samarbetar med annan vårdgivare kring behandling vid psykisk ohälsa hos barn och unga. Vid behov kan vi hänvisa vidare efter en första bedömning.

Barn och ungdomar med allvarliga psykiska besvär, till exempel vid uttalad depression, svår ångest eller självskadebeteende kan få hjälp via barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Du som vårdnadshavare kan själv kontakta BUP genom deras gemensamma ingång En väg in.

 

Psykisk ohälsa vuxna

Vi erbjuder dig konsultation och korttidspsykoterapi individuellt. För att komma till psykoterapeut/psykolog krävs remiss från läkare.

Ring på läkares telefontid eller skicka ett meddelande till oss via e-tjänsterna på 1177.se för att tidsboka ett första bedömningssamtal hos läkare.

Här hittar du telefonnummer och telefontider till samtliga läkare

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.

Provtagning

Vi har ett laboratorium i våra lokaler som drivs av Unilabs. För provtagning krävs remiss från din läkare.  

Laboratoriet har drop-in, du går direkt till provtagning och behöver inte anmäla dig i vår reception.

Laboratoriets öppettider

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Tobaksavvänjning

Vill du ha hjälp att sluta röka?

Vi erbjuder tobaksavvänjning, och vid behov i kombination med läkemedelsbehandling.

Ring Pia Gustafsson 08-123 396 66
Telefontid: fredag 8.30-9

Vaccination

Vaccination mot covid-19 våren 2024
Alla som är 80 år och äldre, eller 65 år och äldre med dagliga omsorgsinsatser, rekommenderas en påfyllnadsdos mot covid-19 under våren 2024. Detta enligt Folkhälsomyndighetens nya rekommendation.

För att boka tid kontakta oss på 08-123 396 00 eller logga in på Alltid öppet.
Mer information på 1177

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Äldremottagning

Välkommen att ringa och tala med vår sjuksköterska direkt, utan att gå via knappval.

Telefon

08-123 396 70, helgfria vardagar 11.30-12

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Annica Riva

ST-läkare

Tjänstledig

Emilia Löfgren

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 06 08-123 396 06
Vardagar, utom onsdagar 8.30-9

Erica Schultz

ST-läkare

08-123 396 0008-123 396 00
Ingen telefontid, ring för rådgivning.

Erik Embring

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 10 08-123 396 10
Mån & tor-fre 8.30-9

Felicia Werthwein Svensson

AT-läkare

08-123 396 0008-123 396 00
Ingen telefontid, ring för rådgivning.

Ida Gugler

AT-läkare

08-123 396 0008-123 396 00
Ingen telefontid, ring för rådgivning.

Isabelle Johansson

ST-läkare

Föräldraledig

Jessika Arnberg Sandor

specialist i allmänmedicin

08-123 396 1308-123 396 13
Mån-tis & tor-fre 8:30-9

Johan Kugelberg

ST-läkare

08-123 396 00 08-123 396 00
Ingen telefontid, ring för rådgivning

Johanna Wohlin

ST-läkare

Tjänstledig

Jonatan Hausel

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 0008-123 396 00
Ingen telefontid, ring för rådgivning.

Kristina Dalin

ST-läkare

08-123 396 0008-123 396 00
Ingen telefontid, ring för rådgivning.

Orestis Liakos

ST-läkare

08-123 396 0008-123 396 00
Ingen telefontid, ring för rådgivning.

Sofia Kreibom

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 0508-123 396 05
Vardagar, utom onsdagar 8.30-9

Sophia Hansson

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 0108-123 396 01
Mån, ons, fre 8.30-9

Thomas Pihlstedt

Leg läkare

08-123 396 0008-123 396 00
Ingen telefontid, ring för rådgivning.

Ville Laukkanen

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 1108-123 396 11
Vardagar, utom onsdagar 11.30-12

Viveca Gyberg

Specialist i allmänmedicin

08-123 396 0008-123 396 00
Ingen telefontid, ring för rådgivning.

Åsa Barrner

ST-Läkare (Tjänstledig)

Carina Sörman

Distriktssköterska

08-123 396 7008-123 396 70
Måndag-fredag 11.30-12

Christina Nordin

Distriktssköterska

08-123 396 70 08-123 396 70
Måndag-fredag 11.30-12

Christina Sjögren

Distriktssköterska

Christoffer Brändefors

Sjuksköterska - Hemsjukvård

Ida Stenberg

Sjuksköterska

Ingrid Forssell

Sjuksköterska

Madelene Berglin

Sjuksköterska - Hemsjukvård

Pernilla Lundkvist

Astma/KOL

08-123 396 1808-123 396 18
Måndag-fredag 8.30-9 (ej ojämna onsdagar)

Viktoria Holmqvist

Distriktssköterska - hemsjukvård

Desirée Olsson

BVC-sköterska

08-123 396 1408-123 396 14
Måndag-fredag 9.30-10

Helena Pettersen

BVC-sköterska

08-123 396 1908-123 396 19
Tisdag-fredag 9.30-10

Matilda Ördell Salander

BVC-sköterska

08-123 396 17 08-123 396 17
Måndag-fredag 9.30-10

Ann Broberg

Undersköterska/hemsjukvård

Mia Martinsson

Undersköterska/hemsjukvård

Lisa Bernhard

Leg. psykolog

Marie Lundman Völker

Leg psykoterapeut

Pia Gustafsson

Rehabkoordinator/terapeut

08-123 396 6608-123 396 66
Fredag 8.30-9

Malin Nuss

VERKSAMHETSCHEF

Carina Bergwerf

Medicinsk sekreterare

Göran Siggelin

Receptionist

Pia Cavalli Björkman

Medicinsk sekreterare

Till toppen