Munskydd vid besök

Vård och omsorg påverkas inte av de ändrade restriktionerna kring covid-19 som gäller från 29 september 2021. Alla patienter och medföljande ska fortfarande bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. De under 16 år undantas.
icon-newsNyheter

Nyheter

Vaccination hos oss

Årets vaccination mot säsongsinfluensa pågår och till att börja med erbjuder vi personer som är 65 år eller äldre, och yngre personer som har vissa underliggande sjukdomar, möjlighet att kostnadsfritt boka en tid för vaccination hos oss. Du som tillhör någon av dessa grupper rekommenderas att vaccinera dig för att du inte ska bli allvarligt sjuk av influensa eller en följdsjukdom. Influensavaccin och vaccination mot covid-19 kan ges vid samma tillfälle. Men det ska gå minst fem månader mellan dos två och dos tre.

Se tider och hur du bokar

Vaccination mot covid-19

Om du vill vaccinera dig mot covid-19 rekommenderar vi dig att i första hand vända dig till en vaccinationsmottagning för att snabbt få din vaccination. All vaccination mot covid-19 är kostnadsfri.

Tre sätt om du vill gå till vaccinationsmottagning:

 1. Ladda ner appen Alltid öppet och boka en tid för vaccination på vaccinationsmottagning.
 2. Ring telefonbokningen 08-428 429 30 och boka en tid på vaccinationsmottagning.
 3. Gå till en vaccinationsmottagning som erbjuder drop-in.

Du kan också boka en tid för vaccination mot covid-19 här hos oss på vårdcentralen.

Dos 3 av vaccination mot covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar vissa grupper en tredje påfyllnadsdos. Du kan ta den tredje dosen tidigast fem månader efter dos två.

 • Om du är född 1956 eller tidigare kan du snabbt få en tid för tredje dosen hos en vaccinationsmottagning. Se punkt 1-3 ovan hur du gör. Du kan även kontakta oss.
 • Om du har hemsjukvård från oss och har vaccinerat dig med två doser kommer vi att erbjuda dig en tredje dos.
 • Om du har hemtjänst och är yngre än 65 år ber vi dig ta med det brev du fått om vaccination som intygar att du har hemtjänst från kommunen när du kommer till oss.

Läs mer om vaccination hos oss

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Obs! På grund av rådande pandemi har vi valt att ställa in alla icke akuta besök till vårdcentralen. 

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Telefon: 08-123 451 00
Telefontid: Måndag-fredag 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Chatt

Om du har haft en vårdkontakt med oss under de senaste tre åren kan du chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Omboka om du får infektionsbesvär

Om du får infektionssymtom som snuva, halsont, hosta eller feber inför ditt planerade besök hos oss vill vi att du kontaktar oss. Vi kan omboka till videobesök eller till vår infektionsanpassade mottagning. Du kan avboka besöket samma dag utan kostnad vid misstanke om covid-19.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Måndag-fredag 8-17

Laboratoriets öppettider

Måndag-fredag 8.15-11

Alltid öppet/Husläkarmottagningen online

Alla dagar 7-21

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Med buss åker du till Sigtuna busstation. Närmaste hållplats är Klockbacken Sigtuna.

Karta

1177 Vårdguidens e-tjänster

Obs! På grund av pandemin går det för närvarande inte att boka tid till läkare, sjuksköterska eller psykosociala teamet.

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller i appen Alltid öppet. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Videomöte

Videomöte

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Husläkarmottagning online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Så här går det till

 1. Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play, AppGallery eller App Store.
 2. Logga in säkert med BankID.
 3. Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
 4. Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka videomöte

Senast 24 timmar innan ditt besök eller videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen. Första gången du ska agera ombud behöver du klicka på "förälder" och ange barnets personnummer. När du agerar ombud i fortsättningen klickar du på "agera ombud".

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du alltidoppet.slso@sll.se 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Akuta läkartider

Ring 08-123 451 00 direkt på morgonen för att få en tid till läkare samma dag, antingen via videomöte eller på vår mottagning. Dessa tider är avsedda för relativt enkla åkommor, besökstiden är cirka 10 till 15 minuter.

Hälsokontroll

Mår du bra men är ändå nyfiken på din hälsostatus kan vi erbjuda dig en hälsokontroll from augusti 2020.

Lilla paketet 1500 kronor
Mätning av puls, blodtryck, vikt, längd och midjeomfång. Blodprover: Blodvärde, njur- och leverfunktion, salter i blodet, blodsocker, kolesterolvärde, sköldkörtelprov och PSA.

Stora paketet 2500 kronor
Som lilla paketet plus Spirometri, EKG, Utökad provtagning D-vitamin, Calcium och Magnesium.

Därefter undersöks du av läkare som tillsammans med dig går igenom dina provsvar och ger dig tips och råd kring din hälsa.

Senast ändrad: 2020-06-25

Sjuksköterskemottagning

Du kan boka ett besök hos våra sjuksköterskor via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via telefon.

Teleronnummer: 08-123 451 00.

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-03-12

Astma/Allergi/KOL

Efter remiss från din läkare kan du få hjälp av distriktssköterska med specialkompetens inom allergi, astma och KOL.

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-03-12

Blodtrycksmottagning

Här kan vi hjälpa dig med följande:

 • Vi utför blodtryckskontroller
 • Vid behov vägleder vi dig att förändra dina levnadsvanor
 • Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
 • EKG, 24-timmarsmätning och blodprover utför vi efter remiss

Blodtrycksmottagningen erbjuder

 • Blodtryckskontroller
 • Uppföljning av behandling
 • Rådgivning och vägledning till att förändra dina levnadsvanor
 • EKG och blodprover.
 • Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
 • Fast vårdkontakt

Kontakta oss om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck. Det är viktigt att behandla ett högt blodtryck för att minska risken för stroke, hjärtinfarkt och andra följdsjukdomar. Vi ger dig med hjärtrelaterade sjukdomar den hjälp och det stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få så bra livskvalitet som möjligt. Vi hjälper dig att kontrollera ditt blodtryck, ger råd kring läkemedel och livsstil samt vägleder dig till förändrade levnadsvanor vid behov.

När du kontaktar oss får du träffa hypertonisjuksköterska som ser över din ärftlighet, dina sociala förhållanden, rökning, alkohol, fysisk aktivitet och stress och ger dig livsstilsråd. Om ditt blodtryck är > 140/90 vid minst 2 mätningar har du hypertoni/ högt blodtryck och erbjuds utredning innefattande blodprover och EKG undersökning.

Oavsett om du rekommenderas enbart livsstilsförändringar eller om du också behöver mediciner följer vi noga upp hur det går för dig med kallelse till vår mottagning minst 1 ggr/ år.

Senast ändrad: 2020-06-25

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/sigtuna/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-03-12

Diabetesmottagning

Diabetes och högt blodsocker innebär en ökad risk för hjärt- kärlsjukdom som hjärtinfarkt, stroke njursvikt, synnedsättning och impotens .

Vi är därför angelägna om att ge dig den hjälp och det stöd du behöver för att utifrån dina förutsättningar minska dina riskfaktorer såsom rökning, övervikt.

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Du kallas till diabetessköterska respektive läkare med 6 månaders intervall. Vi ser till att du får remiss för undersökning av ögonen och fotvård.

Senast ändrad: 2020-06-25

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

För dig som är 70 år eller äldre, eller tillhör en riskgrupp

Under coronapandemin utökar vi möjligheten att få hemsjukvård för dig som är 70 år eller äldre, eller som tillhör en riskgrupp. Är du i behov av vårdinsatser minst 2 gånger per månad, även om du i normala fall skulle kunna komma till vår mottagning, kan vi erbjuda hemsjukvård.

Du som behöver vårdinsatser minst 2 per månad och på grund av allvarlig sjukdom har svårt att ta dig till oss kan du få hjälp av vår hemsjukvård.

Behovet bedöms av sjuksköterska eller läkare.

Som inskriven i hemsjukvården har du en kontaktsjuksköterska som arbetar i team med en läkare och undersköterska för att få så god kontinuitet som möjligt. Vården är kostnadsfri när du är inskriven i hemsjukvård

Senast ändrad: 2020-06-25

Intyg

Priser för intyg

 • Arbetsförmedling, intyg angående placering med mera: Timtaxa*
 • Behandlingshjälpmedel eller läkemedel, intyg om innehav exempelvis inför en resa: 313 kronor
 • Försäkringsbolag, alla intyg: Timtaxa*
 • Förstadagsintyg till arbetsgivare: 313 kronor
 • Körkortstillstånd, hälsodeklaration: 625 kronor
 • Livsmedelsintyg: Timtaxa*
 • Reseåterbud, intyg till resebyrå: 313 kronor
 • Rättsintyg: Timtaxa*
 • Skolgång, intyg som rör barns skolsituation: 313 kronor
 • Läkarintyg diabetes till Transportstyrelsen: Timtaxa*

* Timtaxa innebär 250 kronor plus eventuell moms per påbörjad kvart.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. 

På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Vård av barn

Du behöver inte längre skicka in ett läkarintyg när du ansöker om vabb fast ditt barn har varit sjukt eller smittat i mer än sju dagar. Det gäller oavsett orsaken till ditt barns sjukdom eller smitta.

På Försäkringskassans webbplats finns aktuell information kring ersättning

Senast ändrad: 2020-07-10

Livsstil

Dietist

Vår dietist hjälper dig med kostplan speciellt anpassad för dig. Vi skräddarsyr kostråd utifrån dina vanor och ditt hälsotillstånd.

Detta kan vi hjälpa dig med

 • Bedömning och utredning av dina problem och behov kring kost, energi samt näringsbehov.
 • Tips och råd vid allergi eller annan överkänslighet inom kost.
 • Individanpassad kostrådgivning.
 • Ordinering och receptskrivning av näringspreparat
 • Grupputbildning och handledning

Livsstilsmottagningen erbjuder

Önskar du hjälp med att förändra dina levnadsvanor, öka motionen, ändra dina matvanor eller sova bättre? På livsstilsmottagningen kan du få kunskap och inspiration till att göra förändringar som får dig att må bättre. 

Senast ändrad: 2018-03-12

Medicinsk fotvård

Vi erbjuder medicinsk fotvård. Det kan till exempelvis handla om patienter med komplikationer på grund av diabetes, cirkulationsrubbningar, reumatiska sjukdomar eller andra fotproblem. För besök krävs remiss från din läkare.

Senast ändrad: 2018-03-12

Minnesutredning

Försämrat minne kan bero på att du sovit dåligt eller varit stressad, men det också vara tecken på sjukdom. Om du känner dig orolig kring ditt minne kan vi erbjuda dig en minnesutredning. Utredningen sker i olika steg. 

Så här går utredningen till

Du får först träffa en sjuksköterska och berätta om din situation. Inför besöket får du lämna blodprover för att utesluta att du inte har någon annan sjukdom som orsakar minnessvikt. I utredningen ingår en datortomografi/röntgen av hjärnan.

Efter utredningen träffar du en läkare för bedömning och eventuell vidare remiss till geriatriker för fördjupad minnesutredning. Du får också hembesök av en arbetsterapeut som testar ditt minne och om du vill gör en aktivitetsbedömning.

Om du har stora svårigheter i vardagen kan vi hjälpa dig få kontakt med kommunens biståndsbedömare.

Senast ändrad: 2020-06-25

Osteoporosmottagning

Osteoporos/ benskörhetsutredning

Vid 50 års ålder har 2-5% av kvinnorna osteoporos och vid 80 års ålder närmare 50%, men osteoporos utan frakturer ger inga symtom.

Om du drabbats av frakturer trots att det inte var något allvarligt trauma, exempelvis en bruten handled när du snubblat på trottoaren eller om du har minskat i längd med 3 centimeter eller mer finns det anledning att göra en benskörhetsutredning.

Så går utredningen till

Först kommer du att få träffa en sjuksköterska för ett inledande samtal där ni mot bakgrund av vikt, längd, kost- och levnadsvanor, ärftlighet för benskörhet eventuella andra sjukdomar och läkemedel beräknar din risk för framtida frakturer.

Om din risk för fraktur inom de närmaste 10 åren är större än 15% erbjuds du en bentäthetsmätning. Inför besöket får du lämna blodprover. Efter utredningen träffar du en läkare för bedömning av om du behöver behandling. Om du minskat i längd mer än 3 centimeter eller har ryggsmärtor erbjuds du röntgen av bröst- och ländrygg.

Vid behov kan vi hjälpa dig med remiss till sjukgymnast eller dietist.

Senast ändrad: 2020-06-25

Provtagning

Öppettider 

Måndag-fredag 8.15-11

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2021-03-10

Psykisk ohälsa vuxna

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Nytt arbetssätt

För att ge dig som söker för psykisk ohälsa ett bättre omhändertagande har Sigtuna Läkarhus ett nytt arbetssätt, Integrerat teamarbete, sedan våren 2020. Hos oss arbetar psykolog, sjuksköterska, undersköterska och läkare i team för att identifiera, förebygga och behandla psykisk ohälsa och ohälsosamma levnadsvanor.

Hur går det till

Först bokar du en tid hos undersköterska. Hon hjälper dig att fylla i självskattningsformulär för levnadsvanor och psykisk ohälsa som nedstämdhet/ depression och ångest. För att inte missa en bakomliggande sjukdom kontrolleras puls och blodtryck. Har du hjärtklappningsbesvär eller bröstsmärta gör vi också en EKG-undersökning. Du får lämna blodprover och om något avviker får du träffa en läkare för bedömning och fördjupad utredning.

Därefter erbjuds du kontakt med sjuksköterska för att få stöd och om du har mer omfattande problem som exempelvis återkommande depressioner erbjuds du tid till psykolog för samtalsbehandling som bygger på metoder och tekniker som kan hjälpa dig att hantera dina tankar och beteenden. Denna omfattar oftast 5-10 behandlingstillfällen. Psykologen samverkar med läkaren kring eventuellt behov av medicinsk behandling.

Vår målsättning är alltid att så långt möjligt hjälpa dig med grunden till att du inte mår bra och undvika sjukskrivning då erfarenheten tydligt visar att detta sällan leder framåt.

I särskilda fall kan dock sjukskrivning vara nödvändig exempelvis vid:

 • Grav utmattning
 • Depression som är så svår att du behöver remiss till psykiatriker
 • När man drabbas av svåra kriser. Försäkringskassan kan då oftast godkänna sjukskrivning i 2, ibland 4 veckor
 • Vid ån gest bör sjukskrivning undvikas då den förstärker ett undvikande beteende och försvårar din situation
Senast ändrad: 2020-06-25

Vaccination

Vaccination mot säsongsinfluensan
Kontakta oss för att boka tid.

Prislista vaccinationer

 • Fästingvaccin, TBE, barn under 12 år: 380 kr
 • Fästingvaccin, TBE, vuxna från 12 år: 400 kr
 • Influensavaccin: 300 kr
 • Pneumokockvaccin: 400 kr
 • Havrix (gulsot), barn under 16 år: 400 kr
 • Havrix (gulsot), vuxna över 16 år: 430 kr
 • Twinrix, barn under 16 år: 500 kr
 • Twinrix, vuxna över 16 år: 600 kr

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2021-11-04

Äldremottagning

Kontakta äldremottagningen

Ring oss för information och rådgivning.

Telefonnummer: 08-123 451 11
Telefontid: vardagar 13-14

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2020-06-25
När vi har stängt

När vi har stängt

Inom vissa områden i Stockholm saknas en husläkarjour i det direkta närområdet. Du som behöver vård utanför vår öppettid hänvisas då istället till närmaste närakut.

Närakuten är öppen alla dagar klockan 8-22. Kontakta 1177 Vårdguidens sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 innan du åker till närakuten. Sjuksköterskorna där kan ge dig råd om du får bäst hjälp.

Videomöte med läkare
Vi erbjuder även videomöte med läkare alla dagar i veckan mellan klockan 7-21 via appen Alltid öppet.

Vid akut allvarlig skada eller sjukdom ring 112.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Bodil Borgström

Specialist i allmänmedicin

Gustaf Jonstam

Specialist i allmänmedicin

Jesper Dahne

Läkare

Lennart Green

Läkare

Shiori Kito

Leg. läkare

Sofia Evald

Leg. läkare

Viktor Eliasson

Läkare

Anneli Klaassen

Psykolog

Jack Lilja

Psykolog

Adrienne Brag

Diabetessjuksköterska

Anna Clerborn

Distriktssköterska BVC

Ethel Svaninger

Astma/KOL-sköterska

Laila Johansson

Sjuksköterska

Magdalena Mateu

Sjuksköterska

Maria Book

Sjuksköterska

Maria Gustavsson

Distriktssköterska

Tiina Kippola

Distriktssköterska BVC

Tina Baxer

Sjuksköterska

Anne Mellem Lindh

Undersköterska

Jamila Shokori

Undersköterska

Nour Amer

Undersköterska

Patricia Hanna

Undersköterska

Fatima Tajik

Verksamhetschef

Emma Evald

Medicinsk sekreterare

Till toppen