icon-newsNyheter

Nyheter

Influensatider – dags för vaccination

Vi erbjuder vaccination mot covid-19 och säsongsinfluensa för dig som rekommenderas dessa vaccinationer.

Vaccination mot influensa
Du rekommenderas att vaccinera dig mot säsongsinfluensa om du är 65 år eller äldre, är gravid efter vecka 12 eller har ökad risk för att bli allvarligt sjuk på grund av exempelvis hjärtsjukdom, lungsjukdom, diabetes eller mycket kraftig övervikt. Vaccinationen behöver upprepas varje år.

Vaccination mot covid
Om du tillhör en åldersgrupp eller riskgrupp som rekommenderas vaccination mot covid-19 så kan det gå att ta den i samband med att du vaccinerar dig mot säsongsinfluensa. Läs mer om vilka som rekommenderas vaccination mot covid-19 på 1177.se/vaccination mot covid-19

Boka tid för vaccination
Om du har fyllt 65 år och är listad hos oss bokar du enklast din vaccination i Alltid öppet. Bokningen öppnar den 7 oktober. Ladda ner appen Alltid öppet eller använd webbläsare och besök alltidoppet.nu. Om du är yngre än 65 år och rekommenderas vaccination är du välkommen att ringa till oss för att boka tid. Vaccination mot influensa och covid är kostnadsfri för dig som rekommenderas att vaccinera dig.

Publicerad: 2024-09-23
Kontakt

Kontakt

Boka tid


Boka digitalt

Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 451 00
Telefontid: Vardagar 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider


Vårdcentralens öppettider 
Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider
Vardagar 8.15-11.30

Alltid öppet/Husläkarmottagningen online 
Alla dagar 7-21

Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

  • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
  • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
  • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
  • Förnya recept genom chatten
  • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
  • Möta oss i ett videomöte
  • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177

Du kan ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 dygnet runt. På 1177.se finns också information om hälsa och sjukdomar.

Logga in på 1177.se för att se eventuellt frikort och intyg. Här kan du också läsa din journal från år 2017 och framåt. Det går även att beställa egenprovtagning och se provsvar där.

Övriga digitala vårdärenden hos oss gör du enklast via appen Alltid öppet eller webbplatsen alltidoppet.nu

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Med buss åker du till Sigtuna busstation. Närmaste hållplats är Klockbacken Sigtuna.

Karta
  

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet med Vårdcentral online i Alltid öppet.

Du kan även ringa 1177 för rådgivning och hänvisning.
Vid livshotande tillstånd ring 112.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att få en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Akuta läkartider

Ring 08-123 451 00 direkt på morgonen för att få en tid till läkare samma dag, antingen via videomöte eller på vår mottagning. Dessa tider är avsedda för relativt enkla åkommor, besökstiden är cirka 10 till 15 minuter.

Sjuksköterskemottagning

Du kan boka ett besök hos våra sjuksköterskor via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via telefon.

Telefonnummer: 08-123 451 00.

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Astma/Allergi/KOL

Efter remiss från din läkare kan du få hjälp av distriktssköterska med specialkompetens inom allergi, astma och KOL.

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Blodtrycksmottagning

Här kan vi hjälpa dig med följande:

  • Vi utför blodtryckskontroller
  • Vid behov vägleder vi dig att förändra dina levnadsvanor
  • Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
  • EKG, 24-timmarsmätning och blodprover utför vi efter remiss

Blodtrycksmottagningen erbjuder

  • Blodtryckskontroller
  • Uppföljning och behandling
  • Rådgivning och vägledning till förändrade levnadsvanor
  • EKG och blodprover i samråd med läkaren
  • Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
  • Fast vårdkontakt
  • 24-timmars blodtryckskontroll/mätning

Kontakta oss om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck. Det är viktigt att behandla ett högt blodtryck för att minska risken för stroke, hjärtinfarkt och andra följdsjukdomar. Vi ger dig med hjärtrelaterade sjukdomar den hjälp och det stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få så bra livskvalitet som möjligt. Vi hjälper dig att kontrollera ditt blodtryck, ger råd kring läkemedel och livsstil samt vägleder dig till förändrade levnadsvanor vid behov.

När du kontaktar oss får du träffa hypertonisjuksköterska som ser över din ärftlighet, dina sociala förhållanden, rökning, alkohol, fysisk aktivitet och stress och ger dig livsstilsråd. Om ditt blodtryck är > 140/90 vid minst 2 mätningar har du hypertoni/ högt blodtryck och erbjuds utredning innefattande blodprover och EKG undersökning.

Oavsett om du rekommenderas enbart livsstilsförändringar eller om du också behöver mediciner följer vi noga upp hur det går för dig med kallelse till vår mottagning minst 1 ggr/ år.

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/sigtuna/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Diabetesmottagning

Diabetes och högt blodsocker innebär en ökad risk för hjärt- kärlsjukdom som hjärtinfarkt, stroke njursvikt, synnedsättning och impotens .

Vi är därför angelägna om att ge dig den hjälp och det stöd du behöver för att utifrån dina förutsättningar minska dina riskfaktorer såsom rökning, övervikt.

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Du kallas till diabetessköterska respektive läkare med 6 månaders intervall. Vi ser till att du får remiss för undersökning av ögonen och fotvård.

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

  • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
  • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
  • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
  • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

För dig som är 70 år eller äldre, eller tillhör en riskgrupp

Du som behöver vårdinsatser minst 2 per månad och på grund av allvarlig sjukdom har svårt att ta dig till oss kan du få hjälp av vår hemsjukvård.

Behovet bedöms av sjuksköterska eller läkare.

Som inskriven i hemsjukvården har du en kontaktsjuksköterska som arbetar i team med en läkare och undersköterska för att få så god kontinuitet som möjligt. Vården är kostnadsfri när du är inskriven i hemsjukvård

Intyg

Priser för intyg

  • Arbetsförmedling, intyg angående placering med mera: Timtaxa*
  • Behandlingshjälpmedel eller läkemedel, intyg om innehav exempelvis inför en resa: 375 kronor
  • Försäkringsbolag, alla intyg: Timtaxa*
  • Förstadagsintyg till arbetsgivare: 375 kronor
  • Körkortstillstånd, hälsodeklaration: 750 kronor
  • Livsmedelsintyg: Timtaxa*
  • Reseåterbud, intyg till resebyrå: 375 kronor
  • Rättsintyg: Timtaxa*
  • Skolgång, intyg som rör barns skolsituation: 375 kronor
  • Läkarintyg diabetes till Transportstyrelsen: Timtaxa*

* Timtaxa innebär 300 kronor plus eventuell moms per påbörjad kvart.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Livsstil

Dietist

Vår dietist hjälper dig med kostplan speciellt anpassad för dig. Vi skräddarsyr kostråd utifrån dina vanor och ditt hälsotillstånd.

Detta kan vi hjälpa dig med

  • Bedömning och utredning av dina problem och behov kring kost, energi samt näringsbehov.
  • Tips och råd vid allergi eller annan överkänslighet inom kost.
  • Individanpassad kostrådgivning.
  • Ordinering och receptskrivning av näringspreparat
  • Grupputbildning och handledning

Livsstilsmottagningen erbjuder

Önskar du hjälp med att förändra dina levnadsvanor, öka motionen, ändra dina matvanor eller sova bättre? På livsstilsmottagningen kan du få kunskap och inspiration till att göra förändringar som får dig att må bättre. 

Minnesutredning

Försämrat minne kan bero på att du sovit dåligt eller varit stressad, men det också vara tecken på sjukdom. Om du känner dig orolig kring ditt minne kan vi erbjuda dig en minnesutredning. Utredningen sker i olika steg. 

Så här går utredningen till

Du får först träffa en sjuksköterska och berätta om din situation. Inför besöket får du lämna blodprover för att utesluta att du inte har någon annan sjukdom som orsakar minnessvikt. I utredningen ingår en datortomografi/röntgen av hjärnan.

Efter utredningen träffar du en läkare för bedömning och eventuell vidare remiss till geriatriker för fördjupad minnesutredning. Du får också hembesök av en arbetsterapeut som testar ditt minne och om du vill gör en aktivitetsbedömning.

Om du har stora svårigheter i vardagen kan vi hjälpa dig få kontakt med kommunens biståndsbedömare.

Osteoporosmottagning

Osteoporos/ benskörhetsutredning

Vid 50 års ålder har 2-5% av kvinnorna osteoporos och vid 80 års ålder närmare 50%, men osteoporos utan frakturer ger inga symtom.

Om du drabbats av frakturer trots att det inte var något allvarligt trauma, exempelvis en bruten handled när du snubblat på trottoaren eller om du har minskat i längd med 3 centimeter eller mer finns det anledning att göra en benskörhetsutredning.

Så går utredningen till

Först kommer du att få träffa en sjuksköterska för ett inledande samtal där ni mot bakgrund av vikt, längd, kost- och levnadsvanor, ärftlighet för benskörhet eventuella andra sjukdomar och läkemedel beräknar din risk för framtida frakturer.

Om din risk för fraktur inom de närmaste 10 åren är större än 15% erbjuds du en bentäthetsmätning. Inför besöket får du lämna blodprover. Efter utredningen träffar du en läkare för bedömning av om du behöver behandling. Om du minskat i längd mer än 3 centimeter eller har ryggsmärtor erbjuds du röntgen av bröst- och ländrygg.

Vid behov kan vi hjälpa dig med remiss till sjukgymnast eller dietist.

Provtagning

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Laboratoriets öppettider

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Vi samarbetar med annan vårdgivare kring behandling vid psykisk ohälsa hos barn och unga. Vid behov kan vi hänvisa vidare efter en första bedömning.

Psykisk ohälsa vuxna

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.

Teamarbete
För oss är det viktigt att vi finns tillgängliga för dig! Ta kontakt med oss så att vår psykolog kan göra en psykologisk bedömning och en planering för just dig. Vi arbetar teambaserat med läkare och rehabkoordinator om behov finns.
Vår målsättning är att skapa förutsättningar och verktyg för ökat välmående och undvika sjukskrivning.

Vaccination

Prislista vaccinationer

  • Fästingvaccin, TBE, barn: 450 kr
  • Fästingvaccin, TBE, vuxna: 475 kr
  • Influensavaccin: 350 kr
  • Pneumokockvaccin: 560 kr
  • Havrix (gulsot), barn under 16 år: 475 kr
  • Havrix (gulsot), vuxna över 16 år: 500 kr
  • Twinrix: 725 kr

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Äldremottagning

Kontakta äldremottagningen

Ring oss för information och rådgivning.

Telefonnummer: 08-123 451 11
Telefontid: vardagar 13-14

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Mattias Athlin

Specialist i allmänmedicin

Mohammad Mohammadi

Specialist i allmänmedicin

Nestor Varela

Specialist i allmänmedicin

Jenny Wallin

Psykolog

Silvia Ketterer

Leg. psykoterapeut

Adrienne Brag

Diabetessjuksköterska

Anna Clerborn

Distriktssköterska BVC

Annika Widman

Sjuksköterska

Katarina Karppinen

Sjuksköterska

Magdalena Mateu

Sjuksköterska

Maria Gustavsson

Distriktssköterska

Tiina Kippola

Distriktssköterska BVC

Tina Baxer

Sjuksköterska

Anne Mellem Lindh

Undersköterska

Jamila Shokori

Undersköterska

Nour Amer

Undersköterska

Patricia Hanna

Undersköterska

Pierre Conde

Verksamhetschef

Emma Evald

Medicinsk sekreterare

Till toppen