icon-newsNyheter

Nyheter

Förnya dina recept inför sommaren

Har du de läkemedel du behöver inför sommaren? Förnya ditt recept i god tid. Det enklaste sättet att förnya recept är att skicka en förfrågan till vårdcentralen genom att chatta med oss. Ladda ner appen Alltid öppet eller gå in via webbläsare på alltidoppet.nu.

Det är en läkare som bedömer om du kan få ett nytt recept utan att ni behöver träffas. När receptet är förnyat får du ett meddelande om att du kan hämta ut medicinen på ett apotek.

Publicerad: 2024-05-13
Kontakt

Kontakt

Boka tid


Boka digitalt

Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 679 00
Telefontid: Vardagar 7.45-17

Telefon helger: 08-123 679 50
Telefontid helger: 9.15–16

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider


Vårdcentralens öppettider 
Vardagar 8-17

Helgmottagningens öppettider 
Lördag-söndag 9.30-16

Laboratorium Unilabs öppettider 
Måndag-torsdag 8-15.30
Fredag 8-13.30

PK-prov (Waran) 
PK-prov (Waran) gäller endast för dig som är listad på Liljeholmens vårdcentral.
Tisdag och torsdag 8.15-11. Anmäl dig i receptionen. 

Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

 • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
 • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
 • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
 • Förnya recept genom chatten
 • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
 • Möta oss i ett videomöte
 • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177.se - e-tjänster


På 1177.se kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177.se. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal 
Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel 
Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept
När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel 
Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177.se

Praktiskt vid besök


Hitta hit

Vi finns på Liljeholmstorget 7, plan 4. Närmaste tunnelbanestation är Liljeholmen. Parkeringsgarage finns i anslutning till Liljeholmstorgets Galleria.

Karta

Inför sjukskrivning 
Du som ska besöka läkare inför en sjukskrivning behöver ladda ner och fylla i denna blankett före läkarbesöket. 

Inför sjukskrivning (pdf) ReadSpeaker

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Vi arbetar för att alla våra patienter ska få en utsedd fast läkarkontakt, men i första hand kan vi behöva prioritera patienter med ett kontinuerligt behov av vård. Det handlar exempelvis om äldre personer eller patienter med kroniska eller återkommande sjukdomar och hälsoproblem.

För att du som patient ska få en god tillgänglighet till din läkare fördelar vi patienterna mellan våra medarbetare så att läkarna hinner ta hand om de patienter som de ansvarar för. Det medför att vi inte alltid kan tillgodose att du själv fritt kan välja läkare. För att uppfylla kompetenskrav arbetar vi med regelbunden fortbildning, kvalitetsuppföljning och vårt bemötande.

Lista dig hos oss via 1177.se

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Boka tid

Boka tid via 1177 vårdguidens e-tjänster eller vårdcentralens telefonbokning, telefon 08-123 679 00. Om du har behov av tolk behöver du boka tid via telefon.

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Boka tid

Boka besök hos sjuksköterskemottagningen via 1177 vårdguidens e-tjänster eller vårdcentralens telefonbokning, telefon 08-123 679 00. Om du har behov av tolk behöver du boka tid via telefon.

Astma/Allergi/KOL

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Vi kan efter önskemål förmedla kontakt till vår rökavvänjningssköterska. Du kan även kontakta Sluta-Röka-Linjen där utbildad personal kan fungera som bollplank till dig som vill sluta röka. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. 

Undervisning individuellt och i grupp
Vi håller individuellt utformad undervisning kring astma, allergi och KOL och har tillsammans med Aleris Rehab en KOL-skola som innehåller träning och föreläsningar två gånger i veckan i cirka åtta veckor. Skolan beräknas äga rum 1-2 gånger per termin.

Kontakt
På astma-, allergi, och KOL-mottagningen arbetar sjuksköterskor utbildade inom ämnesområdet. Vill du komma i kontakt med någon av oss – ring växeln på telefon: 08-123 679 00 och slå in angivet knappval så får du en uppringningstid senare samma dag eller dagen efter. Vårdcentralen har telefontid vardagar: 7.45-17

Blodtrycksmottagning

Blodtrycksmottagningen erbjuder

 • Blodtryckskontroller
 • Uppföljning och behandling
 • Rådgivning och vägledning till förändrade levnadsvanor
 • EKG och blodprover i samråd med läkaren
 • Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
 • Fast vårdkontakt
 • 24-timmars blodtryckskontroll/mätning

Kontakta oss om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck. Det är viktigt att behandla ett högt blodtryck för att minska risken för stroke, hjärtinfarkt och andra följdsjukdomar. Vi ger dig med hjärtrelaterade sjukdomar den hjälp och det stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få så bra livskvalitet som möjligt. Vi hjälper dig att kontrollera ditt blodtryck, ger råd kring läkemedel och livsstil samt vägleder dig till förändrade levnadsvanor vid behov.

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Diabetesmottagning

Våra diabetesgrupper är inställda tills vidare

Kontakta oss

Eva Hallman 08-123 679 52, tisdag-onsdag 11.30-12

Åsa Weidling 08-123 679 24, lämna ett meddelande på telefonsvaren.

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Fotsjukvården tar emot patienter som är listade hos oss på Liljeholmens vårdcentral, eller hos Gröndals eller Axelsbergs vårdcentraler som vi samarbetar med.

Fotterapeuter

Ros Langer 08-123 67 957
Enas Mirawak 08-123 67 953

Telefontid: måndag-fredag 8-17

Gynekologmottagning

Vi erbjuder specialistvård inom gynekologi med undersökningar, utredningar och behandlingar. Du behöver inte ha någon remiss för att komma till oss.

Telefon: 08-123 679 80

Läs mer på gynekologmottagningarnas webbplats - gynekologimottagningar.se

Gynekologmottagningen erbjuder

Vi hjälper dig som exempelvis besväras av inkontinens, klimakteriebesvär, blödningsrubbningar eller onormala flytningar

Helgmottagning

Helgmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med lättare akuta besvär som inte kan vänta till nästa vardag. Det kan till exempel vara urinvägsinfektion, öronbesvär, hudutslag, sårskador, allergi, halsont, feber eller luftvägsbesvär. För behov av röntgen hänvisar vi till närakut.

Öppettider
Lördag-söndag och helgdagar 9.30-16

Boka tid
Telefon: 08-123 679 50
Telefontid: 9.15-16

Vi har inte någon drop-in-mottagning. Sjuksköterskorna som svarar ger rådgivning och bokar besök hos sjuksköterska eller läkare efter behov, antingen hos oss på vårdcentralen eller via videomöte. Vi försöker erbjuda dig en tid samma dag.

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Intyg

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Livsstil

I vår hälsohörna kan du väga och mäta dig, mäta midjemått och få fram ditt BMI. Här kan du också få en hel del information om hur du själv kan påverka din hälsa.

Livsstilsmottagningen erbjuder

Önskar du hjälp med att förändra dina levnadsvanor, öka motionen, ändra dina matvanor eller sova bättre? På livsstilsmottagningen kan du få kunskap och inspiration till att göra förändringar som får dig att må bättre. 

Provtagning

Laboratoriet kontaktar du via Unilabs kundtjänst. 
Telefon: 08-587 038 60, telefontid : måndag-fredag 7.45-16.30

Öppettider 
Måndag-torsdag 8.00-15.30, fredag 8.00-13.30

PK-prov (waran)
Det finns en Waranmottagning för dig som är listad på Liljeholmens vårdcentral.

Öppettider:
Tisdag och torsdag 8.15-11. 

Du får träffa en sjuksköterska som tar pk-prov och får svar och Warandosering direkt. Anmäl dig alltid i receptionen först.

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Psykisk ohälsa vuxna

Om du har en pågående kontakt och behöver avboka eller komma i kontakt med din behandlare, ring vårdcentralen på telefonnummer 08-123 679 00.

Du kan också boka tid via webben på 1177 Vårdguiden. Om du har behov av tolk måste du boka tid via telefonbokning, det går inte att boka via webben.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.

Vi som arbetar här är kuratorer, psykologer och psykoterapeuter. Vi arbetar enligt en stegvis vårdmodell. Det innebär att det första som görs är en bedömning av vilken sorts problematik, och vilka behov, som finns. En stor del av våra patienter blir hjälpta av kortare insatser som rådgivning, eller att delta i föreläsningar om exempelvis stress eller oro. En annan kortare insats kan vara stödsamtal vid kris. Om din behandlare bedömer att det behövs, kan du erbjudas gruppbehandling eller vägledd självhjälp. Självhjälpen kan ske via internet (IKBT, Internetförmedlad behandling) eller så arbetar du utifrån en bok. Det kan även bli aktuellt med en individuell behandlingskontakt. Nedan kan du läsa mer om vad de olika alternativen innebär.

Studentmottagning
Vi har genom samarbete med Karolinska Institutet möjlighet att erbjuda kognitiv beteendeterapi hos terapeuter som är under utbildning. Studenterna bedömer och behandlar olika psykiatriska tillstånd under handledning. Behandlingen brukar pågå under 10-12 veckor. För att kunna gå i terapi hos en student behöver du kunna komma på en fast tid varje vecka så länge behandlingen pågår. Samtalen spelas in på ljudfil med syftet att studenten ska kunna få handledning inom ramen för sin utbildning.

Mottagningen är öppen kvällstid i våra lokaler och gäller endast dig som är över 18 år. Om du är intresserad kan du kontakta vårdcentralen och boka en tid.

Delta i en behandlingsstudie
Vi bedriver också klinisk forskning i samarbete med Karolinska Institutet. Forskningen handlar främst om att utvärdera olika typer av behandling för olika tillstånd. Om du tror att du ingår i målgruppen för en studie och är intresserad av att delta kan du ta kontakt med vårdcentralen eller anmäla intresse att delta via länk nedan. Nu söker vi deltagare till följande projekt:

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Vi arbetar utifrån kognitiv beteendeterapi (KBT) och erbjuder rådgivning, krissamtal, föräldrastöd och kortare behandlingskontakter för barn- och ungdomar och deras föräldrar.

Vi erbjuder också gruppbehandling för barn med ångest eller nedstämdhet samt föreläsningar om oro, ångest och konflikthantering.

Om barnet är listad på härvarande mottagning eller en vårdcentral som tillhör vårt upptagningsområde kan du som vårdnadshavare boka ett första samtal (telefonnummer 08-123 679 00).

Besöken är avgiftsfria men avbokningar mindre än 24 timmar innan besöket debiteras.

Har du som vårdnadshavare frågor eller misstanke om neuropsykiatrisk problematik hos ditt barn ska du i första hand vända dig till skolhälsovården.

Vid akuta besvär som inte kan vänta kontakta:
BUP En väg In (dagtid) på telefonnummer: 08-123 524 50
BUP-akuten (kvällar och helger) på telefonnummer: 08–123 669 00

 

Tobaksavvänjning

Vi på Liljeholmens vårdcentral har diplomerade tobaksavvänjare och erbjuder dig stöd och råd att bli fri från tobak och dess skadeverkningar.

Du behöver inte ha bestämt dig för att sluta med tobak innan vi möts för detta viktiga samtal! Vi vet att man kan behöva betänketid och information för att komma igång och våga sluta!

Välkommen att boka en tid på telefonnummer 08-123 679 00.

Vaccination

Från och med 1 mars kan du som är gravid i vecka 16+ vaccinera dig mot kikhosta hos oss - kostnadsfritt.

Kontakta oss för att boka tid 

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Äldremottagning

Kontakta äldremottagningen

Kontakta oss för rådgivning eller om du vill boka in tid för besök. Du får tala med vår sjuksköterska direkt, utan att gå via knappval.

Telefonnummer: 08-123 679 07
Telefontid: måndag-fredag 11-12 och 13-14

Övriga tider är du välkommen att ringa vårt vanliga nummer 08-123 679 00

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Sandra af Winklerfelt Hammarberg

Verksamhetschef

Janis Sundin

Bitr. verksamhetschef, enhetschef Liljeholmens helgmottagning

Anders Moström

Specialist i allmänmedicin

Anders Norrman

Specialist i allmänmedicin

Anna Wirhed

specialist i allmänmedicin

Ann-Christine Sjöblom

Specialist i allmänmedicin

Annika Weiderling

Specialist i allmänmedicin

Caroline Wachtler

Specialist i allmänmedicin

Elin Uzunel

Specialist i allmänmedicin

Elinor Nemlander

Specialist i allmänmedicin

Hélene Danin Mankowitz

Specialist i allmänmedicin

Hjalmar Olsson

Specialist i allmänmedicin

Kadirzhan Massimov

Specialist i allmänmedicin

Kaisa Ahonen

Specialist i allmänmedicin

Karolina Bergman

Specialist i allmänmedicin

Katja Sjöhag

Specialist i allmänmedicin

Malin Segerpalm

Specialist i allmänmedicin

Mark Albeek

Specialist i allmänmedicin

Mia Engström

Specialist i allmänmedicin

Nikolaos Genimakis

Specialist i allmänmedicin

Peter Vanky

Specialist i allmänmedicin

Rahwa Berhane

Specialist i allmänmedicin

Stefan Röstlund

Specialist i allmänmedicin

Teresia Eriksson

Specialist i allmänmedicin

Ylva Kristoferson Sandström

Specialist i allmänmedicin

You Li

Specialist i allmänmedicin

Dagrún Thorsteinsdottir

ST-läkare

Ellen Ovrén

ST-läkare

Emma Engqvist

ST-läkare

Hussein Al Kamil

AT-läkare

Ida Widberg

ST-läkare

Jennifer Pettersson

ST-läkare

Jennifer Sjödin

ST-läkare

Jenny Sjösten

ST-läkare

Lovisa Järnberg

ST-läkare

Magdalena Carlsson

ST-läkare

Mina Mengana

ST-läkare

Qi Chen

Vik UL-läkare

Tobias Carlsson

ST-läkare

Razvan Brezeanu

BT-läkare

Ulrika Lidström

ST-läkare

Viktoria Ott Svedberg

ST-läkare

Ylva Bånkestad

ST-läkare

Alice Giöstad

Vik. underläkare

Anastasiya Zakrevska

Psykolog

Doktorand

Anders Jakobsson

Psykoterapeut

Anna Finnes

Psykolog

Anna Olsson

PTP-psykolog

Daniel Björkander

Psykolog

Emma Strand

PTP-psykolog

Erland Axelsson

Psykolog

Gennet Everitt

Psykolog

Ida Sandberg

Psykolog

Jonna Hybelius

Psykolog

Doktorand

Kristina Bergström

Psykolog

Lina Söderström Winter,

Psykolog

Föräldraledig

Linda Gustafsson Björverud

Psykolog

Molly Sterner

Psykoterapeut

Nina Magnusson

Psykolog

Robin Bernhardtz

Psykolog

Sophia Grip

PTP-psykolog

Unn Gustafsson

Psykolog

Unni Karlsson

Psykolog

Ylva Eriksson Dufva

Psykolog

Christina Stalby

Distriktssköterska diabetes

Eva Hallman

Distriktssköterska Diabetes

Linda Hellströmer

Sjuksköterska Astma/Allergi/KOL

Lovisa Skogmalm

Sjuksköterska astma/KOL

Per Viberg

Sjuksköterska astma/KOL

Anna B Ohlsson

BVC-sköterska

Annette Franzé

BVC-sköterska

Carina Mooney

BVC-sköterska

Frida von Wowern

BVC-sköterska

Kristin Flink

BVC-sköterska

Lina Viktorsson

BVC-sköterska

Maria Hjortsberg

BVC-sköterska

Shehad Forslund

BVC-sköterska

Sofia Örnefalk

BVC-sköterska

Therése Milestad

BVC-sköterska

Enas Mirawak

Fotvårdsspecialist

Ros Langer

fotvårdsspecialist

Anders Moström

Enhetschef läkare

Daniel Björkander

Enhetschef psykosocialt stöd

Eva Toth-Pal

AVC-samordnare

Ingela Alkesjö

Enhetschef undersköterskor, receptionspersonal, medicinsk fotvård, städ och hantverkare

Johanna Andersson

Enhetschef gynekologiska mottagningen

Marita Palm

Enhetschef, medicinsk sekreterare

Martina Gashi

Enhetschef mottagningsteam sjuk- & distriktssköterskor

Singh Cheema

Ekonom

Sören Österberg

Personalhandläggare

Therése Milestad

Enhetschef BVC
Universitetsvårdcentral

Universitetsvårdcentral

Vi är en av de tre universitetsvårdcentralerna som finns inom Region Stockholm. Det betyder att vi förutom att vara en vårdcentral också bedriver forskning och sprider ny kunskap inom primärvården. Vi ser till att nya forskningsrön kommer till nytta för dig som patient. Som universitetsvårdcentral har vi också ett ökat ansvar för fortbildning och grundutbildning inom primärvården.

Som universitetsvårdcentral är vi en del av Akademiskt primärvårdscentrum. Vår forskning kan ske både nationellt och internationellt. Vi arbetar i nätverk och har ett nära samarbete med Karolinska Institutet, andra vårdgivare och samarbetspartners.

Patientinformation

Patientinformation

Information till dig som är patient hos oss

Du som har behov av receptförnyelse och har behov av årskontroll kan kontakta oss via telefon, 1177 eller Alltid Öppet

Var ute i god tid så undviker du att bli utan medicin, vid årskontroll rekommenderar vi att du bokar läkarbesök när du hämtar ut sista (fjärde) uttaget på läkemedlet. För förnyelse av narkotikaklassade läkemedel såsom lugnande, sömntabletter och starka smärtstillande läkemedel måste läkarbesök bokas för att ta ställning till om läkemedlet ska förnyas eller inte.

Här nedan finns särskild information för dig som behöver förnya recept och boka årskontroll för sköldkörtelsjukdom (Levaxin) och högt blodtryck (hypertoni).

Receptförnyelse av Levaxin

Du som behandlas med Levaxin för sköldkörtelsjukdom

Det är viktigt för din hälsa att dina hormonnivåer och dosering av medicin kontrolleras årligen. Man kan få biverkningar och det kan påverka din hälsa negativt om du inte har rätt dos. Därför är det viktigt att du tar prover inför förnyelse av recept, och att du får stämma av med läkare hur du mår. 

Du behöver provtagningsremiss till laboratoriet och tid för avstämning med läkare för att utvärdera om du har symtom på över- eller undersubstitution. Videobesök går bra. Provet bör tas några dagar före läkartiden. Den dagen du ska ta prov så väntar du med att ta ditt Levaxin till efter provtagning.

Om prover och avstämning är bra förnyar vi ditt recept för ett år. Ibland, till exempel vid graviditet eller annat som påverkar hormonnivåer kan tätare kontroller krävas. Det är bra om du hör av dig för tätare kontroller då.

Med denna information hoppas vi att du har fått mer kunskap om din Levaxinbehandling och varför det är viktigt att vi följer upp med årliga kontroller.

Om du har några övriga frågor eller besvär som du vill ta upp med läkaren vid mötet, får du gärna ange det när du bokar tiden. Detta för att vi ska kunna bedöma tidsåtgång för läkarbesöket.

Vänliga hälsningar från oss på Liljeholmens Vårdcentral

Förnyelse av blodtrycksmedicin

Du som behandlas för högt blodtryck (hypertoni)

Receptförnyelse bör ske en gång om året. För att som läkare kunna ta ansvar för fortsatt förskrivning av din medicinering krävs underlag av provtagning samt aktuella mätningar av ditt blodtryck.

Om du har egen blodtrycksmanschett: Mät och skriv upp blodtrycket morgon och kväll under två veckor inför ditt besök hos sjuksköterska eller läkare, och ta med resultatet till besöket.

Om du inte har egen manschett, boka tid hos sjuksköterska eller undersköterska för minst 3 blodtryckskontroller inför besöket.

Högt blodtryck kan försämra din hjärt- och njurfunktion och medför ökad risk för stroke. Därför är det viktigt att behandla och kontrollera blodtrycket för att förebygga sådana komplikationer.

Behandlingsmål enligt europeiska och svenska riktlinjer är:
Genomsnittligt blodtryck på 120-129/70-79 för 70 år och yngre
och 130-139/70-79 om du är 71 år och äldre.

Alkohol, nikotin och låg fysisk aktivitet kan försämra ditt blodtryck. Förändrade levnadsvanor kan tillsammans med medicinering påverka ditt blodtryck för att nå målvärde. Vår livsstilsmottagning kan stötta dig i detta.

Provtagning med blod- och urinprov ska ha lämnats inför årskontroll. Observera att det är fasteprover (12 timmar, vatten går bra att dricka) och morgonurinprov. Det vi kontrollerar är din njurfunktion, blodsocker och kolesterolvärden.

Rekommenderat LDL-kolesterol
Målvärde < 2,6 mmol/l, < 1,8 mmol/l, <1,4 mmol/l beroende av vilken riskgrupp du tillhör. Kolesterolsänkande läkemedel kan bli aktuellt för att ytterligare skydda dig från komplikationer.

Nedsatt njurfunktion och läckage av äggvita i urinen kan påtagligt öka risken för komplikationer. I de europeiska och svenska riktlinjerna rekommenderas därför tillägg av läkemedel som ytterligare skyddar blodkärl, njurar och hjärta. Något som kan bli aktuellt för dig och varför det är viktigt att vi följer upp proverna årligen.

Med denna information hoppas vi att du har fått mer kunskap om din blodtrycksbehandling, varför det är viktigt att vi följer upp och vad du kan göra själv för att hålla dig frisk och må bättre.

Vänliga hälsningar från oss på Liljeholmens vårdcentral

 

Till toppen