Munskydd vid besök

Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. De under 16 år undantas.
icon-newsNyheter

Nyheter

Provtagning för covid-19 via Alltid öppet

Om du inte behöver medicinsk bedömning ber vi dig att inte kontakta oss på vårdcentralen för provtagning mot covid-19. Vi behöver prioritera patienter med brådskande besvär och utföra sådan vård som tidigare skjutits upp på grund av covid-19. Vår belastning är därför högre än normalt.

Inom Region Stockholm bokar du provtagning för covid-19 i appen Alltid öppet. Just nu är det många som vill lämna prov och tiderna kan därför ta slut. Nya tider läggs upp varje dag och det finns även drop-in. Läs om hur du bokar provtagning på 1177.se.

Om du saknar digital möjlighet att boka provtagning mot covid-19 i appen Alltid öppet kan du kontakta oss. Det gäller dig som exempelvis saknar svenskt personnummer, har skyddad identitet eller är på tillfälligt besök i Stockholms län.

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Telefon: 08-123 679 00
Telefontid vardagar: 7.45-17

Telefon helger: 08-123 679 50
Telefontid helger: 9.30 – 16

Välkommen att ringa och boka tid. 

Chatt

Om du har haft en vårdkontakt med oss under de senaste tre åren kan du chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Omboka om du får infektionsbesvär

Om du får infektionssymtom som snuva, halsont, hosta eller feber inför ditt planerade besök hos oss vill vi att du kontaktar oss. Vi kan omboka till videobesök eller till vår infektionsanpassade mottagning. Du kan avboka besöket samma dag utan kostnad vid misstanke om covid-19.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17
Lördag, söndag, helgdag 10-16

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 8-15.30
Fredag 8-13.30

PK-prov (Waran)

PK-prov (Waran) gäller endast för dig som är listad på Liljeholmens vårdcentral.
Tisdag och torsdag 8-11. Anmäl dig i receptionen. 

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Vi finns på Liljeholmstorget 7, plan 4. Närmaste tunnelbanestation är Liljeholmen. Parkeringsgarage finns i anslutning till Liljeholmstorgets Galleria.

Karta

Inför sjukskrivning

Du som ska besöka läkare inför en sjukskrivning behöver ladda ner och fylla i denna blankett före läkarbesöket. 

Inför sjukskrivning (pdf) ReadSpeaker

1177 Vårdguidens e-tjänster

Obs! På grund av pandemin går det för närvarande inte att boka tid till läkare, sjuksköterska eller psykosociala teamet.

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller i appen Alltid öppet. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Videomöte

Videomöte

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Husläkarmottagning online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Så här går det till

 1. Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play, AppGallery eller App Store.
 2. Logga in säkert med BankID.
 3. Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
 4. Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka videomöte

Senast 24 timmar innan ditt besök eller videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen. Första gången du ska agera ombud behöver du klicka på "förälder" och ange barnets personnummer. När du agerar ombud i fortsättningen klickar du på "agera ombud".

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du alltidoppet.slso@sll.se 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST), allmäntjänstgöring (AT) och bastjänstgöring (BT).

Boka tid

Boka tid via 1177 vårdguidens e-tjänster eller vårdcentralens telefonbokning, telefon 08-123 679 00. Om du har behov av tolk behöver du boka tid via telefon.

Senast ändrad: 2018-03-07

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Boka tid

Boka besök hos sjuksköterskemottagningen via 1177 vårdguidens e-tjänster eller vårdcentralens telefonbokning, telefon 08-123 679 00. Om du har behov av tolk behöver du boka tid via telefon.

Senast ändrad: 2018-03-07

Astma/Allergi/KOL

Testa dina lungor!
Är du 45 år eller äldre och röker eller har rökt? 
Känner du dig mer andfådd än du borde vara?
Får du långdragna förkylningar med mycket hosta och slem?

Om du svarar JA på någon av dessa frågor bör du testa din lungfunktion!

Ring astma/allergi/KOL-mottagningen för att boka ett besök, du kan också lämna ett meddelande för att bli uppringd. Telefon: 08 - 123 679 54 eller 08 - 123 679 55

Kontakt

Sjuksköterska Marianne Eduards
08-123 679 54, måndag 9-9.30, torsdag 10-10.20

Sjuksköterska Pia Malmgren
08-123 679 55, måndag, tisdag, fredag 11.30-12

Sjuksköterska Samira Sahar
08-123 679 48, måndag, onsdag, fredag 13-13.30

Undervisning individuellt och i grupp

Vi håller även individuellt utformad undervisning kring astma, allergi och KOL och har tillsammans med Aleris Rehab en KOL-skola som innehåller träning och föreläsningar två gånger i veckan i cirka åtta veckor. Skolan beräknas äga rum 1-2 gånger per termin.

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-03-07

Blodtrycksmottagning

Blodtrycksmottagningen erbjuder

 • Blodtryckskontroller
 • Uppföljning av behandling
 • Rådgivning och vägledning till att förändra dina levnadsvanor
 • EKG och blodprover.
 • Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
 • Fast vårdkontakt

Kontakta oss om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck. Det är viktigt att behandla ett högt blodtryck för att minska risken för stroke, hjärtinfarkt och andra följdsjukdomar. Vi ger dig med hjärtrelaterade sjukdomar den hjälp och det stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få så bra livskvalitet som möjligt. Vi hjälper dig att kontrollera ditt blodtryck, ger råd kring läkemedel och livsstil samt vägleder dig till förändrade levnadsvanor vid behov.

Senast ändrad: 2018-03-15

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.

http://bvc.sll.se/har-finns-vi/liljeholmen/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-03-07

Diabetesmottagning

Våra diabetesgrupper är inställda tills vidare

Kontakta oss

Eva Hallman 08-123 67 952, tisdag-onsdag 11.30-12

Åsa Weidling 08-123 67 958, tisdag-onsdag 11.30-12

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Senast ändrad: 2021-04-16

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Fotsjukvården tar emot patienter som är listade hos oss på Liljeholmens vårdcentral, eller hos Gröndals eller Axelsbergs vårdcentraler som vi samarbetar med.

Fotterapeuter

Ros Langer 08-123 67 957
Gunnel Bergman 08-123 67 953

Telefontid: måndag-fredag 8-17

Senast ändrad: 2021-12-22

Gynekologmottagning

Vi erbjuder specialistvård inom gynekologi med undersökningar, utredningar och behandlingar. Du behöver inte ha någon remiss för att komma till oss.

Telefon: 08-123 679 80

Läs mer på gynekologmottagningarnas webbplats - gynekologimottagningar.se

Gynekologmottagningen erbjuder

Vi hjälper dig som exempelvis besväras av inkontinens, klimakteriebesvär, blödningsrubbningar eller onormala flytningar

Senast ändrad: 2021-05-18

Helgmottagning

Helgmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med lättare akuta besvär som inte kan vänta till nästa vardag. Det kan till exempel vara urinvägsinfektion, öronbesvär, hudutslag, sårskador eller allergi. För behov av röntgen hänvisar vi till närakut.

Öppettider
Lördag-söndag och helgdagar 10-16

Boka tid
Telefon: 08-123 679 50
Telefontid: 9.30-16

Vi har inte någon drop-in-mottagning. Sjuksköterskorna som svarar ger rådgivning och bokar besök hos sjuksköterska eller läkare efter behov, antingen hos oss på vårdcentralen eller via videomöte. Vi försöker erbjuda dig en tid samma dag.

Senast ändrad: 2021-08-18

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-03-07

Intyg

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. 

På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Vård av barn

Du behöver inte längre skicka in ett läkarintyg när du ansöker om vabb fast ditt barn har varit sjukt eller smittat i mer än sju dagar. Det gäller oavsett orsaken till ditt barns sjukdom eller smitta.

På Försäkringskassans webbplats finns aktuell information kring ersättning

Senast ändrad: 2018-03-07

Livsstil

I vår hälsohörna kan du väga och mäta dig, mäta midjemått och få fram ditt BMI. Här kan du också få en hel del information om hur du själv kan påverka din hälsa.

Livsstilsmottagningen erbjuder

Önskar du hjälp med att förändra dina levnadsvanor, öka motionen, ändra dina matvanor eller sova bättre? På livsstilsmottagningen kan du få kunskap och inspiration till att göra förändringar som får dig att må bättre. 

Senast ändrad: 2018-03-07

Provtagning

Laboratoriet kontaktar du via Unilabs kundtjänst. 
Telefon: 08-587 038 60, telefontid : måndag-fredag 7.45-16.30

Öppettider 
Måndag-torsdag 8.00-15.30, fredag 8.00-13.30

PK-prov (waran)
Det finns en Waranmottagning för dig som är listad på Liljeholmens vårdcentral.

Öppettider:
Tisdag och torsdag 8-11. 

Du får träffa en sjuksköterska som tar pk-prov och får svar och Warandosering direkt. Anmäl dig alltid i receptionen först.

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2018-03-07

Psykisk ohälsa vuxna

Vi som arbetar här är kuratorer, psykologer och psykoterapeuter med vidareutbildning i KBT (Kognitiv beteendeterapi).

Boka tid

Under covid-19-pandemin erbjuder vi i första hand videobesök via appen "Alltid Öppet" för att begränsa smittspridning. Vi hjälper dig att boka.

Boka via webben - 1177 Vårdguidens e-tjänster eller vårdcentralens telefonbokning, telefonnummer 08-123 679 00. Om du har behov av tolk måste du boka tid via telefonbokning, det går inte att boka via webben.

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka tid.
Du använder e-legitimation för att logga in.

Terapi hos student

Vi har genom samarbete med Karolinska Institutet möjlighet att ge dig kognitiv beteendeterapi eller psykodynamisk terapi hos terapeut under utbildning.

Vi kan erbjuda terapi när det gäller:

 • Ångest
 • Panikångest
 • Social fobi
 • Sömnstörning
 • Måttlig depression

Detta sker på kvällstid i våra lokaler och gäller endast dig som är över 18 år. Om du är intresserad kan du vända dig till din läkare som gör en första bedömning.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Ytterligare stöd och internetbehandling

Alla kan må dåligt någon gång i livet. På Psykisk hälsa - 1177 Vårdguiden kan du läsa hur du kan hjälpa dig själv om du mår dåligt. Där kan du hitta länkar till internetbehandling för till exempel depression, social ångest, paniksyndrom.

Det finns även program för dig som har sömnsvårigheter, tinnitus, stress eller IBS – känslig tarm.

Om du känner oro på grund av covid 19 finns KBT-baserat självhjälpsprogram på nätet, där du kan anmäla dig själv. Du som är äldre och känner dig ensam kan till exempel kontakta äldrelinjen.

Senast ändrad: 2020-12-22

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som mår psykiskt dåligt är välkomna till oss. Det kan exempelvis handla om att barnet eller ungdomen känner ångest, är deprimerad eller har problem med utagerande.

Vår mottagning för barn och unga riktar sig till barn och ungdom 0-17 år och deras föräldrar. Det kan röra sig om kriser, oro, nedstämdhet och stress, utagerande eller problem med kompisar och konflikter hemma, sömnsvårigheter eller problem med mat.

Hit är ni välkomna på bland annat rådgivning och information, samtalsstöd och familjesamtal. Behövs det ytterligare hjälpinsatser så får ni hjälp med vart ni kan vända er eller bli remitterad vidare.

Boka tid

Nu kan vi erbjuda samtal genom videomöte. I första hand är det du som vårdnadshavare som bokar tid för videobedömning. Är barnet mellan 13-18 år ber vi dig som vårdnadshavare att ringa och boka tid.

Inför bokat videomöte för en första bedömning, ladda ned appen "Alltid öppet".

Boka tid för en första bedömning via webben - 1177 Vårdguidens e-tjänster eller vårdcentralens telefonbokning (telefonnummer 08 123 679 00). Om du har behov av tolk måste du boka tid via telefonbokning.

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka tid.
Du använder e-legitimation för att logga in.

Observera att det endast är du som vårdnadshavare som kommer till bedömningssamtalet.

Senast ändrad: 2018-03-07

Tobaksavvänjning

Vi på Liljeholmens vårdcentral har diplomerade tobaksavvänjare och erbjuder dig stöd och råd att bli fri från tobak och dess skadeverkningar.

Du behöver inte ha bestämt dig för att sluta med tobak innan vi möts för detta viktiga samtal! Vi vet att man kan behöva betänketid och information för att komma igång och våga sluta!

Välkommen att boka en tid på telefonnummer 08-123 679 00.

Senast ändrad: 2018-05-24

Vaccination

Vi vaccinerar mot säsongsinfluensa och Covid 19

Tider för bokning läggs ut löpande i appen Alltid öppet.
Vill du hellre boka tid hos oss ring 08-123 679 00, vardagar 7.45-17.

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2021-11-15

Äldremottagning

Kontakta äldremottagningen

Kontakta oss för rådgivning eller om du vill boka in tid för besök. Du får tala med vår sjuksköterska direkt, utan att gå via knappval.

Telefonnummer: 08-123 679 07
Telefontid: måndag-fredag 11-12 och 13-14

Övriga tider är du välkommen att ringa vårt vanliga nummer 08-123 679 00

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2018-03-07
Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Sandra af Winklerfelt Hammarberg

Verksamhetschef

Janis Sundin

Bitr. verksamhetschef, enhetschef Liljeholmens helgmottagning

Anders Moström

Specialist i allmänmedicin

Anna Wirhed

specialist i allmänmedicin

Ann-Christine Sjöblom

Specialist i allmänmedicin

Annika Weiderling

Specialist i allmänmedicin

Eva Zaar

Specialist i allmänmedicin

Hélene Danin Mankowitz

Specialist i allmänmedicin

Hjalmar Olsson

Specialist i allmänmedicin

Kadirzhan Massimov

Specialist i allmänmedicin

Kaisa Ahonen

Specialist i allmänmedicin

Karolina Bergman

Specialist i allmänmedicin

Malin Segerpalm

Specialist i allmänmedicin

Mark Albeek

Specialist i allmänmedicin

Nikolaos Genimakis

Specialist i allmänmedicin

Peter Vanky

Specialist i allmänmedicin

Rahwa Berhane

Specialist i allmänmedicin

Sofia Mårtensson

Specialist i allmänmedicin

Souad Hai Maddi

specialist i allmänmedicin

Stefan Röstlund

Specialist i allmänmedicin

Teresia Eriksson

Specialist i allmänmedicin

Dagrún Thorsteinsdottir

ST-läkare

Ellen Ovrén

ST-läkare

Emma Engqvist

ST-läkare

Erika Landström

ST-läkare

Jennifer Pettersson

ST-läkare

Johan Stengård

ST-läkare

Mina Mengana

ST-läkare

Viktoria Ott Svedberg

ST-läkare

Ida Widberg

ST-läkare

Martina Walter

Vik. underläkare

Ylva Bånkestad

Vik. underläkare

Anastasiya Zakrevska

Psykolog

Anders Jakobsson

Kurator

Gennet Everitt

Psykolog

Kristina Bergström

Psykolog

Majken Epstein

Psykolog

Maria Wikström

Psykolog

Molly Sterner

Kurator

Ulrika Axiö

Psykoterapeut

Unni Karlsson

Psykolog

Alexandra Ringblom

BVC-sköterska

Anna B Ohlsson

BVC-sköterska

Annette Franzé

BVC-sköterska

Carina Mooney

BVC-sköterska

Charlotte Sandqvist

BVC-sköterska

Elisabeth Rooth

BVC-sköterska

Karin Solberger

BVC-sköterska

Kristin Flink

BVC-sköterska

Maria Hjortsberg

BVC-sköterska

Shehad Forslund

BVC-sköterska

Tina Narvesjö

BVC-sköterska

Eva Hallman

Distriktssköterska Diabetes

Margareta Serednicki

BVC-sköterska

Marianne Eduards

Sjuksköterska astma/allergi/KOL

Pia Malmgren

Sjuksköterska astma/allergi/KOL

Samira Sahar

Sjuksköterska astma/allergi/KOL

Åsa Weidling

Distriktssköterska Diabetes

Gunnel Bergman

Fotvårdsspecialist

Ros Langer

fotvårdsspecialist

Anders Moström

Enhetschef läkare, gult team

Carina Lundström

Enhetschef sekreterare

Eva Toth-Pal

AVC-samordnare

Ingela Alkesjö

Enhetschef undersköterskor, receptionspersonal, medicinsk fotvård, städ och hantverkare

Johanna Andersson

Enhetschef gynekologiska mottagningen

Madelene Mba

Enhetschef hemsjukvård

Margareta Serednicki

Enhetschef BVC

Marianne Eduards

Samordnare astma/KOL-mottagning

Singh Cheema

Ekonom

Sofia Mårtensson

Enhetschef läkare, blått team

Sören Österberg

Personalhandläggare

Åsa Göransson Blomquist,

Enhetschef psykosociala teamet
Akademisk vårdcentral

Akademisk vårdcentral

Uppdrag som akademisk vårdcentral

Akademiska vårdcentraler sammanför utbildning, utveckling och forskning med vardagen i primärvården. Idag finns det åtta akademiska vårdcentraler inom Stockholms läns landsting. De driver nätverk för att ge stöd och säkerställa kvalitet i utbildning, utveckling och patientnära forskning inom landstinget.

En viktig del för akademiska vårdcentraler är att ta emot vård- och medicinstudenter under deras verksamhetsförlagda utbildning. De ska också stimulera medarbetare till akademisk fördjupning för att ge en evidensbaserad, högkvalitativ vård och service till patienterna.
Läs mer på akademiskavardcentraler.se 

Till toppen