Vi erbjuder
Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.
Läkarmottagning
Läkarmottagningen erbjuder
Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.
Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg
På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST), allmäntjänstgöring (AT) och bastjänstgöring (BT).
Senast ändrad: 2023-03-24
Sjuksköterskemottagning
Vi har ett begränsat antal tider för akuta besvär. Ring våra distriktssköterskor för rådgivning och tidsbokning.
Telefon: 08-123 429 50, vardagar 8-17.
Sjuksköterskemottagningen erbjuder
På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.
Senast ändrad: 2018-03-01
Astma/Allergi/KOL
Våra Astma/KOL-sköterskor är specialistutbildade inom området astma, KOL och allergier och arbetar i samråd med din läkare. Vår mottagning registrerar i luftvägsregistret för att kunna följa upp kvaliteten i den vård vi ger.
Telefon: 08-123 429 70, vardagar 8-9
Övriga tider är du välkommen att ringa vårdcentralens vanliga nummer.
Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder
Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.
Sluta-Röka-Linjen
Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.
Läs mer på slutarokalinjen.se
Senast ändrad: 2018-03-01
Barnavårdscentral
Vi är en liten barnavårdscentral som tar emot barn inom vårt upptagningsområde. Besök gärna barnavårdscentralens egen webbsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/johannes/
Barnavårdscentralen erbjuder
Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.
Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.
Senast ändrad: 2022-04-28
Fotsjukvård
Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:
- diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
- cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
- svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
- vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.
Senast ändrad: 2022-01-02
Hemsjukvård
Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.
Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.
Senast ändrad: 2018-03-01
Provtagning
Laboratoriets öppettider
Måndag-torsdag 8-16
Fredag och dag före röd dag 8-15
Vårt laboratorium drivs av Unilabs.
Allmänt vid provtagning
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.
Fastande prover
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.
Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.
Urinprov
Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.
Senast ändrad: 2023-03-24
Psykisk ohälsa barn och unga
Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som mår psykiskt dåligt är välkomna till oss. Det kan exempelvis handla om att barnet eller ungdomen känner ångest, är deprimerad eller har problem med utagerande.
Kontakt
Ring på läkares telefontid eller skicka ett meddelande till oss via e-tjänsterna på 1177.se för att tidsboka ett första bedömningssamtal hos läkare.
Här hittar du telefonnummer och telefontid till våra läkare
Är ert ärende brådskande - ring distriktssköterska på 08-123 429 50, helgfri vardag 8-17.
Vi samarbetar med annan vårdgivare kring behandling vid psykisk ohälsa hos barn och unga. Vid behov kan vi hänvisa vidare efter en första bedömning.
Barn och ungdomar med allvarliga psykiska besvär, till exempel vid uttalad depression, svår ångest eller självskadebeteende kan få hjälp via barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Du som vårdnadshavare kan själv kontakta BUP genom deras gemensamma ingång En väg in.
Senast ändrad: 2021-11-30
Vaccination
För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler.
Senast ändrad: 2023-03-24
Äldremottagning
Telefon: 08-123 429 70, vardagar 8-9.
Övriga tider är du välkommen att ringa vårt vanliga nummer.
Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.
Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.
Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.
Senast ändrad: 2018-03-01