icon-newsNyheter

Nyheter

Enkel kontakt med vården i Alltid öppet

Via Alltid öppet kan du möta vården på ett sätt som passar dig, och på en tid som du själv väljer. När livet känns svårt behöver vården vara enkel! Du kan antingen ladda ner appen Alltid öppet eller använda webbversionen alltidoppet.nu

Chatta med oss
I Alltid öppet erbjuder vi dig möjlighet att göra flera olika vårdärenden. Du kan exempelvis chatta med oss när du behöver rådgivning, vill förnya recept eller boka en tid för besök. Det är kostnadsfritt och du behöver inte passa några telefontider.

Få kallelser
Vi kan skicka elektroniska kallelser till dig i stället för att skicka dem med traditionellt brev. Då får du ett sms när kallelsen finns i Alltid öppet. Du loggar in för att läsa kallelsen och i stället för att hålla ordning på ett pappersbrev kan du återvända till appen om du behöver kontrollera tiden. Vi kan också skicka kallelser till de digitala brevlådorna Kivra och Min myndighetspost.

Omboka och avboka besök
Om du behöver omboka eller avboka ditt besök hos oss kan du göra det i Alltid öppet.

Videomöte gör det enklare
Vi kan erbjuda videomöte via Alltid öppet som ett alternativ till att du besöker oss. Det gör det enklare att träffa oss på en tid som passar dig och du kan möta vården utan att behöva resa när du är sjuk. Med videmöte kan du också få hjälp när du är bortrest.

I Alltid öppet kan du själv boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare som arbetar på någon av de vårdcentraler som drivs offentligt i Region Stockholms regi.

Ombud för ditt barn
Om du är vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud för barnet i Alltid öppet. Då kan du hantera barnets ärenden, till exempel bokade tider och information från vården.

När barnet fyller 13 år upphör ombudskapet automatiskt. Barnet behöver då ha ett eget BankID eller Freja eID Plus för att själv logga in. Vårdnadshavare kan inte längre se information som rör barnet.

Publicerad: 2024-09-02
Kontakt

Kontakt

Boka tid


Boka digitalt
Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 367 90
Telefontid: Vardagar 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider


Vårdcentralens öppettider
Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider
Måndag-torsdag 8-12 samt 13-15.30
Fredagar 8-11

Waranmottagningens öppettider 
Vardagar 8-10

Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

  • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
  • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
  • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
  • Förnya recept genom chatten
  • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
  • Möta oss i ett videomöte
  • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177

Du kan ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 dygnet runt. På 1177.se finns också information om hälsa och sjukdomar.

Logga in på 1177.se för att se eventuellt frikort och intyg. Här kan du också läsa din journal från år 2017 och framåt. Det går även att beställa egenprovtagning och se provsvar där.

Övriga digitala vårdärenden hos oss gör du enklast via appen Alltid öppet eller webbplatsen alltidoppet.nu

Praktiskt vid besök


Hitta hit

Vi ligger endast 20 minuters tunnelbaneresa från Centralen. Vårdcentralen ligger i den södra delen av Akalla centrum, Sibeliusgången 20A.

T-bana blå linje 11, uppgång: Akalla Företagsområde, Nystadsgatan.
Buss 178, 518, 517
Bil/taxi: Kör Helsingforsgatan till Akalla Centrum. Parkering finns bakom Lidl.

Karta

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet med Vårdcentral online i Alltid öppet.

Du kan även ringa 1177 för rådgivning och hänvisning.
Vid livshotande tillstånd ring 112.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Tills vidare stänger vi vår drop-in-mottagning. 

För tidsbokning till din läkare ring 08-123 367 90, vardagar 8-17.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Blodtrycksmottagning

Telefon: 08-123 367 90

Blodtrycksmottagningen erbjuder

  • Blodtryckskontroller
  • Uppföljning och behandling
  • Rådgivning och vägledning till förändrade levnadsvanor
  • EKG och blodprover i samråd med läkaren
  • Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
  • Fast vårdkontakt
  • 24-timmars blodtryckskontroll/mätning

Kontakta oss om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck. Det är viktigt att behandla ett högt blodtryck för att minska risken för stroke, hjärtinfarkt och andra följdsjukdomar. Vi ger dig med hjärtrelaterade sjukdomar den hjälp och det stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få så bra livskvalitet som möjligt. Vi hjälper dig att kontrollera ditt blodtryck, ger råd kring läkemedel och livsstil samt vägleder dig till förändrade levnadsvanor vid behov.

Diabetesmottagning

Välkommen att ringa oss på telefonnummer 08-123 367 90, helgfria vardagar 8-17.

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

  • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
  • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
  • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
  • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Intyg

  • Anställning, friskintyg: 750 kronor
  • Arbetsförmedling, intyg angående placering med mera: Timtaxa*
  • Behandlingshjälpmedel eller läkemedel, intyg om innehav exempelvis inför en resa: 375 kronor
  • Försäkringsbolag, alla intyg: Timtaxa*
  • Förstadagsintyg till arbetsgivare: 375 kronor
  • Körkortstillstånd, hälsodeklaration: Timtaxa*
  • Livsmedelsintyg: Timtaxa*
  • Reseåterbud, intyg till resebyrå: 375 kronor
  • Rättsintyg: Timtaxa*
  • Skolgång, intyg som rör barns skolsituation: 375 kronor
  • Utlandsarbete eller utlandsstudier: 1125 kronor

* Timtaxa innebär 300 kronor plus eventuell moms per påbörjad kvart.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Provtagning

Tidsbokning
Ring för tidsbokning, vi har ingen drop-in. 

Telefon: 08-123 367 90
Telefontid: vardagar 8-17

Vi tar emot dig som har remiss från din läkare. Hos oss tas INR/PK-prov som visar hur snabbt blodet koagulerar. 

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Laboratoriets öppettider

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Psykisk ohälsa vuxna

För information och tidsbokning
Telefon: 08-123 367 90, vardagar 8-17.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.

Vaccination

 

 

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Under säsong erbjuder landstinget gratis influensavaccination till personer som är 65 år eller äldre, vissa kroniskt sjuka samt till gravida. Till kroniskt sjuka räknas personer med kronisk hjärtsvikt, svår astma, behandlingskrävande KOL, kronisk obstruktiv lungsjukdom, eller andningssvikt. 

Waranmottagning

Vi tar emot dig som har remiss från din läkare. Hos oss tas INR/PK-prov som visar hur snabbt blodet koagulerar. Provsvar med dosering och ny tid för följande PK-prov lämnas under dagen efter ditt besök. Vi ger också information och rådgivning kring Waranbehandling. Om du har en bokad tid eller ska ta PK-/Waranprov är det viktigt att du anmäler dig i kassan först.

Tid för provtagning
Vardagar 8-10.

  • Anmäl dig i receptionen innan provtagning.
  • Den nya Waranordination kan hämtas 13.00-16.30 i receptionen.
  • Om du är förhindrad att hämta ordinationen på vårdcentralen ska du vara tillgänglig på telefon så att mottagningssköterskan kan ringa upp dig mellan 13.00 och 15.30. Det är viktigt att vi har rätt telefonnummer till dig.
  • Om du inte blir uppringd, ring vårdcentralen på telefonnummer 08-123 367 90, 15.30-16.30.
  • Om du och vårdcentralen inte får kontakt med varandra ska du fortsätta med föregående ordination.
  • Meddela oss om du reser bort.
  • Meddela oss 7 dagar innan ett planerat ingrepp på sjukhus eller tandläkare, så att PK-INRvärdet hinner justeras till önskat värde för ingreppet.
  • Vid nyinsättning av mediciner måste du tala med din läkare som ordinerar Waran. Detta gäller även receptfria läkemedel och hälsopreparat.

Äldremottagning

Välkommen att ringa oss på telefonnummer 08-123 367 77, helgfria vardagar 11.30-12

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Sumaya Al-Shakarji

Verksamhetschef, Specialist i allmänmedicin

Shukri Ali

Distriktssköterska, enhetschef

Lena Asproth

Medicinsk sekreterare

Davud Miranzadeh

Undersköterska

Jumakhan Afzali

Undersköterska

Lawin Shakir

Undersköterska

Murteza Sultan

Undersköterska

Yudisleimi Aguilera Manresa

Undersköterska

Elisabeth Di Francesco,

Distriktssköterska

Huria Mohamednur

Diabetessköterska

Jaweriya Abdirahman

Sjuksköterska

Mahnaz Pasand Shanjani

Sjuksköterska

Seynab Jimale

Distriktssköterska

Tara Kader Abdullah

Sjuksköterska, astma/KOL-sköterska

Nina Wide

Psykolog

Ahmad Shaban

ST-läkare

Emma Hanfot

Specialist i allmänmedicin

Karin Buchanan

Specialist i allmänmedicin

Liljana Milic

Specialist i allmänmedicin

Noor Bokhari

Leg. läkare

Samatar Abdillahi

ST-läkare

Sara Abdulkadir

ST-läkare

Thulfigar Nasir

Specialist i geriatrik

Zainab Ali

ST-läkare

Jobba hos oss
Till toppen