Munskydd vid besök

Vård och omsorg påverkas inte av de ändrade restriktionerna kring covid-19 som gäller från 29 september 2021. Alla patienter och medföljande ska fortfarande bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. De under 16 år undantas.
icon-newsNyheter

Nyheter

Vaccination hos oss

Årets vaccination mot säsongsinfluensa pågår och till att börja med erbjuder vi personer som är 65 år eller äldre, och yngre personer som har vissa underliggande sjukdomar, möjlighet att kostnadsfritt boka en tid för vaccination hos oss. Du som tillhör någon av dessa grupper rekommenderas att vaccinera dig för att du inte ska bli allvarligt sjuk av influensa eller en följdsjukdom. Influensavaccin och vaccination mot covid-19 kan ges vid samma tillfälle. Men det ska gå minst fem månader mellan dos två och dos tre.

Se tider och hur du bokar

Vaccination mot covid-19

Om du vill vaccinera dig mot covid-19 rekommenderar vi dig att i första hand vända dig till en vaccinationsmottagning för att snabbt få din vaccination. All vaccination mot covid-19 är kostnadsfri.

Tre sätt om du vill gå till vaccinationsmottagning:

 1. Ladda ner appen Alltid öppet och boka en tid för vaccination på vaccinationsmottagning.
 2. Ring telefonbokningen 08-428 429 30 och boka en tid på vaccinationsmottagning.
 3. Gå till en vaccinationsmottagning som erbjuder drop-in.

Du kan också boka en tid för vaccination mot covid-19 här hos oss på vårdcentralen.

Dos 3 av vaccination mot covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar vissa grupper en tredje påfyllnadsdos. Du kan ta den tredje dosen tidigast fem månader efter dos två.

 • Om du är född 1956 eller tidigare kan du snabbt få en tid för tredje dosen hos en vaccinationsmottagning. Se punkt 1-3 ovan hur du gör. Du kan även kontakta oss.
 • Om du har hemsjukvård från oss och har vaccinerat dig med två doser kommer vi att erbjuda dig en tredje dos.
 • Om du har hemtjänst och är yngre än 65 år ber vi dig ta med det brev du fått om vaccination som intygar att du har hemtjänst från kommunen när du kommer till oss.

Läs mer om vaccination hos oss

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Telefon: 08-123 426 00
Telefontid: Vardagar 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Chatt

Om du har haft en vårdkontakt med oss under de senaste tre åren kan du chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Videomöte

Vi erbjuder videomöte med läkare. Om läkaren bedömer att du är i behov av ytterligare undersökning kan du få en tid för besök. Boka videomötet i appen Alltid öppet.

Omboka om du får infektionsbesvär

Om du får infektionssymtom som snuva, halsont, hosta eller feber inför ditt planerade besök hos oss vill vi att du kontaktar oss. Vi kan omboka till videobesök eller till vår infektionsanpassade mottagning. Du kan avboka besöket samma dag utan kostnad vid misstanke om covid-19.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag: 7.15-11.15 och 12.45-15.30
Fredag: 7.15-11.15

Dag innan röd dag: 7.15-11.15

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Du hittar oss i centrala Huddinge på Paradistorget 4, våning 2.

Karta

1177 Vårdguidens e-tjänster

Obs! På grund av pandemin går det för närvarande inte att boka tid till läkare, sjuksköterska eller psykosociala teamet.

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Om du inte är nöjd med vården

Om du varit med om något inom vården som du inte är nöjd med på Huddinge vårdcentral, kan du lämna synpunkter eller klaga på detta. För att göra detta skickas brev till vår verksamhetschef.

På grund av dataskyddsförordningen (GDPR, The General Data Protection Regulation) som trädde i kraft maj 2018, tar tar vi inte emot klagomål via mail längre.

Huddinge vårdcentral
Att:Jeanette Skantz-Holmberg
Paradistorget 4, 2 tr
141 47 Huddinge

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller i appen Alltid öppet. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Videomöte

Videomöte

Vi kan erbjuda dig ett kort bedömningsbesök via video med läkare på vår vårdcentral. Om läkaren bedömer att du är i behov av ytterligare undersökning, provtagning eller uppföljning kan du få en tid för besök hos oss. Nya tider läggs ut löpande. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet.

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Husläkarmottagning online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Så här går det till

 1. Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play, AppGallery eller App Store.
 2. Logga in säkert med BankID.
 3. Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
 4. Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka videomöte

Senast 24 timmar innan ditt besök eller videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen. Första gången du ska agera ombud behöver du klicka på "förälder" och ange barnets personnummer. När du agerar ombud i fortsättningen klickar du på "agera ombud".

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du alltidoppet.slso@sll.se 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Praktikertjänst Röntgen Huddinge, kommer tyvärr upphöra med sin verksamhet på Huddinge vårdcentral 30 januari 2019. Från 1 februari hänvisar vi patienter som ska röntga sig till Aleris röntgen i Skärholmen.

Senast ändrad: 2018-02-23

Sjuksköterskemottagning

Telefon
08-123 426 00, helgfria vardagar 8-17.

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-02-23

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
bvc.sll.se/huddinge/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-02-23

Hemsjukvård

Telefon
08-123 426 00, helgfria vardagar 8-17.

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-02-23

Intyg

Priser för intyg

 • Anställning, friskintyg: 625 kronor
 • Arbetsförmedling, intyg angående placering med mera: Timtaxa*
 • Behandlingshjälpmedel eller läkemedel, intyg om innehav exempelvis inför en resa: 313 kronor
 • Försäkringsbolag, alla intyg: Timtaxa*
 • Förstadagsintyg till arbetsgivare: 313 kronor
 • Körkortstillstånd, hälsodeklaration: 625 kronor
 • Livsmedelsintyg: Timtaxa*
 • Reseåterbud, intyg till resebyrå: 313 kronor
 • Rättsintyg: Timtaxa*
 • Skolgång, intyg som rör barns skolsituation: 313 kronor

* Timtaxa innebär 250 kronor plus eventuell moms per påbörjad kvart.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. 

På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Vård av barn

Du behöver inte längre skicka in ett läkarintyg när du ansöker om vabb fast ditt barn har varit sjukt eller smittat i mer än sju dagar. Det gäller oavsett orsaken till ditt barns sjukdom eller smitta.

På Försäkringskassans webbplats finns aktuell information kring ersättning

Senast ändrad: 2018-03-09

Medicinsk fotvård

Öppettider
Vår fotvårdare har mottagning hos oss på torsdagar och fredagar.

Telefon
08-123 426 00

För att få boka behandling måste du först få en remiss från din läkare.

Vi erbjuder medicinsk fotvård. Det kan till exempelvis handla om patienter med komplikationer på grund av diabetes, cirkulationsrubbningar, reumatiska sjukdomar eller andra fotproblem. För besök krävs remiss från din läkare.

Senast ändrad: 2021-05-24

Provtagning

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag: 7.15-11.15 och 12.45-15.30
Fredag: 7.15-11.15

Dag innan röd dag: 7.15-11.15

Waranmottagningens Öppettider

Måndag 14-15.30
Torsdag 13:30-15.30

EKG-registrering (Remiss krävs)

Du som är listad hos oss och har en EKG-remiss från din läkare är välkommen att ringa 08-123 426 30.

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2021-05-24

Psykisk ohälsa vuxna

För att komma till oss behöver du en läkarremiss från Huddinge vårdcentral. Varje nybesökskontakt börjar med ett eller flera bedömningssamtal. Ett besök kostar 100 kr om du inte har frikort.

Hitta hit
Vi sitter i lokaler på Patron Pehrs väg 4, plan 4. 
Observera att vi inte sitter i samma lokaler som Huddinge vårdcentral.
Karta

Telefon
08 -123 426, knappval 7.

Öppettider
8-17.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Senast ändrad: 2018-02-23

Vaccination

Vaccination mot säsongsinfluensan
Kontakta oss för att boka tid.

Prislista

 • Hepatit A ( Epaxel eller Havrix) : 450 kronor
 • Hepatit B (Engerix): 350 kronor
 • Hepatit A+B (Twinrix): 550 kronor
 • Kolera (Dukoral): 450 kronor
 • Influensa: 300 kronor 
 • Lunginflammation (Pneumokock): 350 kronor
 • Influensa och Lunginflammation samtidigt: 450 kronor
 • TBE, Fästingburen hjärninflammation: 350 kronor

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2021-11-04

Waranmottagning

För dig som medicinerar med Waran och är listad hos oss har vi en Waranmottagning.

Öppettider
Måndag 14-15:30
Torsdag 13:30-15:30


Hur fungerar det?
Tidsbokat besök. Vid ditt besök anmäler du dig i kassan och får där information om vart du ska gå. Efter provtagning sitter du ned i väntrummet och får efter en stund din nya ordination direkt av läkaren.

Senast ändrad: 2021-05-24

Äldremottagning

Du som är listad hos oss är välkommen att ringa och tala med vår sjuksköterska direkt, utan att gå via knappval.

Telefon
08-123 426 03, måndag-fredag 10-11

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2018-02-23
Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Anders Johansson

Specialist i allmänmedicin

Anna Hansell

Specialist i allmänmedicin

Benjamin Yemane

Specialist i allmänmedicin

Christer Larsson

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Edgar Aguirre

Specialist i allmänmedicin

Minoo Seyed

Specialist i allmnmedicin

Ramez Dastranj

Specialist i allmänmedicin

Sefatullah Alimi

Specialist i allmänmedicin

Teresa Leao

Specialist i allmänmedicin

Toni Maher

specialist i allmänmedicin

Hannah Cripps

ST-läkare

Harman Chandon

ST-läkare

Mouna Malhotra

ST-läkare

Munif Ohaniss

ST-läkare

Märta Kron

ST-läkare

Priyanka Nandy

ST-läkare

Sarah Decker

ST-läkare

Anton Haglund

Leg. läkare

Brandon Drum

Underläkare

Cora Sjökvist

Leg. läkare

Douglas Sematimba

Leg. läkare

Lisa Wiholm

Underläkare

Niam Zelada Albannaa

Leg. läkare

Subhana Memon

ST-läkare

Wasan Al Zubaidi

leg. Läkare

Victoria Hovergren

Underläkare

Anne Marie Bechu

Undersköterska - hemsjukvård

Camilla Grönqvist

Undersköterska - Hemsjukvård

Christina Karlsson

Undersköterska - hemsjukvård

Ebru Kizilkaya

Undersköterska - Hemsjukvård

Francisca Bondi

Undersköterska, hemsjukvården

Genesis Polanco

Undersköterska - Hemsjukvård

Glory Ndipen

Undersköterska, hemsjukvården

Gunilla Björkman

Undersköterska - Mottagning

Irene Dalgärd

Undersköterska - Hemsjukvård

Janet Segmen

Undersköterska - fotvårdare

Jenny French

Undersköterska - mottagning

Karolina Ekring

Undersköterska - Hemsjukvård

Lena Läth

Undersköterska - Hemsjukvård

Majda Antonijev

Undersköterska - Hemsjukvård

Marta Chudy

Undersköterska - Laboratorium

Milijana Zivanovic

Undersköterska - Hemsjukvård

Nasim Alambeigi

Undersköterska - mottagning

Robel Weldabzgi

Undersköterska - Hemsjukvård

Susanne Lindblom

Undersköterska - Laboratorium

Zeineb Ali

Undersköterska - laboratorium

Anna Björk Waernberg

BVC-sköterska

Anna Mårtensson

Sjuksköterska - mottagningen

Avan Zandi

Sjuksköterska

Azam Jafari

Distriktssköterska

Caroline Woolford

Sjuksköterska - mottagningen

Gulda Qaso

Sjuksköterska

Hanna Rudin

BVC-sköterska

Helena Snöfors

Sjuksköterska

Helin Goron

vik. Sjuksköterska - Mottagningen

Jana Hammargård

Diabetssköterska

Jenny Bergh

BVC-sköterska

Jenny Strandberg

Distriktssköterska

Johanna Skyttman

Sjuksköterska - Mottagningen

Karin Sjörén

Distriktssköterska

Kerstin Hedberg

BVC-sköterska

Laleh Shahmohammadi Kalkhoran

Diabetssköterska

Lena Grönberg

BVC-sköterska

Linda-Jamila Levin

BVC-sköterska

Maria Fredholm

BVC-sköterska

Nathalie Alfarhan

Sjuksköterska

Shahn Ghonche

Sjuksköterska - provtagning

Souzan Tchaoucheva

Sjuksköterska - mottagningen

Yaniselis Delgado Vidal

Sjuksköterska

Antje Lammers Åström

Psykolog/Psykoterapeut

Caroline Forssander

Rehabkoordinator

Elin Krantz

Socionom/Kurator

Helena Jacobsson

Kurator

Lena Söderholm

Rehabkoordinator

Marianne Klingvall

Kurator

Patricia Alp

Kurator

Tone Norling

Psykolog

Jeanette Skantz-Holmberg

Verksamhetschef

Anders Johansson

Enhetschef läkarna

Camilla Viktorsson

Enhetschef mottagningen, labb, sekreterare, reception och lokalvård

Jenny Strandberg

Enhetschef HSV, DSK, BVC, PST och REKO

Anna Alm

Medicinsk sekreterare

Anette Johnson

medicinsk sekreterare

Maria Lundquist

Medicinsk sekreterare

Paola Andersson

Medicinsk sekreterare

Paulina Kozic

Medicinsk sekretarare

Annelie Andersson

Receptionist

Cecilia Eklund

RECEPTIONIST

Therese Jonsson

Receptionist

Akademisk vårdcentral

Akademisk vårdcentral

Vi är en akademisk vårdcentral vilket betyder att vi har ett utökat uppdrag för utbildning av studenter, fortbildning och kvalitetsutveckling för primärvården.

Uppdrag som akademisk vårdcentral

Akademiska vårdcentraler sammanför utbildning, utveckling och forskning med vardagen i primärvården. Idag finns det åtta akademiska vårdcentraler inom Stockholms läns landsting. De driver nätverk för att ge stöd och säkerställa kvalitet i utbildning, utveckling och patientnära forskning inom landstinget.

En viktig del för akademiska vårdcentraler är att ta emot vård- och medicinstudenter under deras verksamhetsförlagda utbildning. De ska också stimulera medarbetare till akademisk fördjupning för att ge en evidensbaserad, högkvalitativ vård och service till patienterna.
Läs mer på akademiskavardcentraler.se 

Till toppen