icon-newsNyheter

Nyheter

Influensatider – dags för vaccination

Vi erbjuder vaccination mot covid-19 och säsongsinfluensa för dig som rekommenderas dessa vaccinationer.

Vaccination mot influensa
Du rekommenderas att vaccinera dig mot säsongsinfluensa om du är 65 år eller äldre, är gravid efter vecka 12 eller har ökad risk för att bli allvarligt sjuk på grund av exempelvis hjärtsjukdom, lungsjukdom, diabetes eller mycket kraftig övervikt. Vaccinationen behöver upprepas varje år.

Vaccination mot covid
Om du tillhör en åldersgrupp eller riskgrupp som rekommenderas vaccination mot covid-19 så kan det gå att ta den i samband med att du vaccinerar dig mot säsongsinfluensa. Läs mer om vilka som rekommenderas vaccination mot covid-19 på 1177.se/vaccination mot covid-19

Boka tid för vaccination
Om du har fyllt 65 år och är listad hos oss bokar du enklast din vaccination i Alltid öppet. Bokningen öppnar den 7 oktober. Ladda ner appen Alltid öppet eller använd webbläsare och besök alltidoppet.nu. Om du är yngre än 65 år och rekommenderas vaccination är du välkommen att ringa till oss för att boka tid. Vaccination mot influensa och covid är kostnadsfri för dig som rekommenderas att vaccinera dig.

Publicerad: 2024-09-23
Kontakt

Kontakt

Boka tid


Boka digitalt

Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 395 50
Telefontid: Vardagar 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Sjukgymnast, Arbetsterapeut, Kiropraktor, Dietist, Logoped: 08-123 395 90
Barnmorskemottagning: 08-123 395 60
Hamnen: 08-123 395 50
Laboratoriet: 08-517 719 99

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider


Vårdcentralens öppettider 
Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider 
Måndag-torsdag 7.30-16,
Fredag och dag före röd dag 7.30-14

Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

  • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
  • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
  • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
  • Förnya recept genom chatten
  • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
  • Möta oss i ett videomöte
  • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177

Du kan ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 dygnet runt. På 1177.se finns också information om hälsa och sjukdomar.

Logga in på 1177.se för att se eventuellt frikort och intyg. Här kan du också läsa din journal från år 2017 och framåt. Det går även att beställa egenprovtagning och se provsvar där.

Övriga digitala vårdärenden hos oss gör du enklast via appen Alltid öppet eller webbplatsen alltidoppet.nu

Praktiskt vid besök


Hitta hit

Vi finns på Odelbergs väg 19 i Gustavsberg.

Parkering
Vi har ont om parkeringsplatser och uppmanar att så många som möjligt tar sig till vårdcentralen på annat sätt än med egen bil. Du som kommer med egen bil behöver ladda ner och betala parkeringen via Easy Park-appen. 

Karta

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet med Vårdcentral online i Alltid öppet.

Du kan även ringa 1177 för rådgivning och hänvisning.
Vid livshotande tillstånd ring 112.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att få en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Chatt
Du som är listad hos oss kan chatta med oss i appen Alltid öppet. 

Telefon
08-123 395 50

Telefontid
Vardagar 8-17 

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Astma/Allergi/KOL

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.

Hemmesta barnavårdscentral
Gustavsbergs barnavårdscentral

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Barnmorskemottagning

Boka tid via 1177:s e-tjänster eller via telefon. Lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp så fort vi har möjlighet. Du är också välkommen på drop-in för graviditetstest, preventivmedelsrådgivning, provtagning för sexuellt överförda sjukdomar eller om du har fått kallelse till cellprov.

Kontaktuppgifter, aktuella öppettider och drop-in finns på Gustavsbergs barnmorskemottagnings webbplats

Vi erbjuder graviditetstest, preventivmedelsrådgivning, provtagning för sexuellt överförda sjukdomar, cellprovtagning och mödravård under graviditet.

Att få veta att du är gravid är omtumlande och det kommer upp många frågor. Kontakta oss tidigt i graviditeten så hjälper vi dig med dina funderingar. Hos oss träffar du samma barnmorska under hela din graviditet.

Fotsjukvård

Fotterapeuter

Nina Evers 08-123 451 88
Mery Björk 08-123 451 89

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

  • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
  • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
  • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
  • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Intyg

Vi utfärdar intyg som gäller sjukdom. Till exempel intyg för inställd resa och intyg till skolan angående matallergi. För övriga intyg hänvisar vi till mottagningar som har specialiserat sig på utfärdande av intyg och hälsokontroller.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Logopedmottagning

Boka tid
För att boka tid hos logoped krävs en remiss från läkare, barnsjuksköterska eller annan logoped.

Telefon: 08-123 395 90
Besök hos logoped kostar 250 kronor. Frikort gäller.

Logopedmottagningen erbjuder

Vi hjälper dig som har problem med tal, rösten och språket. Det kan exempelvis handla om stamning eller svårighet att svälja. Vi utreder, ställer diagnos och erbjuder utbildning och behandling vid problem. För att komma till oss behöver du en remiss.

Vi träffar även barn med uttalsproblematik.

Vår mottagning erbjuder sväljundersökning med kamera och för patienter med Parkinsons sjukdom finns logoped certifierad i LSVT (Lee Silverman Voice Treatment), en intensiv och strukturerad röstterapi.

Är du inskriven i hemsjukvården eller bor på särskilt boende så erbjuder vi hembesök.

Hemsjukvård

Vi har 10 sköterskor och 4 undersköterskor som tillsammans ansvarar för hemsjukvården i Värmdö kommun. Från Strömmabron mot Djurö/Stavsnäs och ut på skärgårdsöarna ansvarar Djurö vårdcentral.

Behöver du regelbunden medicinsk hjälp i ditt hem, minst 2 gånger i månaden, kan du skrivas in i hemsjukvården. Remiss från din läkare krävs.

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Psykisk ohälsa vuxna

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.

Vi som arbetar i teamet är leg psykologer, kuratorer och sjuksköterskor med inriktning psykisk hälsa. Vi har ett nära samarbete med läkarna på husläkarmottagningen. 

Våra insatser 
Vid kris och svårare perioder i livet erbjuder vi kortare stödjande kontakter hos kurator eller sjuksköterska med inriktning psykisk hälsa. Vi erbjuder också Kognitiv beteendeterapi (KBT) hos psykolog. KBT erbjuds i olika format: 

  • Internetförmedlad KBT (IKBT). Det här är en strukturerad behandling som innebär självständigt arbete med veckovis återkoppling från en psykolog. 
  • Guidad självhjälp med bok. Det här är en strukturerad behandling som innebär självständigt arbete utifrån en bok som är lämplig för aktuell problematik. Under behandlingens gång ges uppföljande besök hos psykolog. 
  • Vi erbjuder även psykologisk behandling i grupp och i vissa fall individuell behandlingskontakt. 

Kontakt  
För att komma i kontakt med oss kan du som är listad på husläkarmottagningen chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar inom 24 timmar på vardagar. 

Du kan också remitteras till oss i samband med läkarbesök eller boka ett besök via telefon. Har du en pågående kontakt med psykosociala teamet och vill boka om eller avboka en tid, använd chatten i Alltid öppet eller ring oss på vårdcentralen. 

Telefon: 08-123 395 50
Telefontider: Vardagar 8-17
Besöksadress: Odelbergs väg 19D

Om ditt ärende är akut 
Om du har akuta besvär och behöver tala med någon omedelbart kontakta en psykiatrisk jourmottagning, de har vanligtvis öppet alla dagar 8-22. Ring 112 vid akut fara för ditt eller någon annans liv.
Psykiatriska jourmottagningar

 

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Hamnen - mottagning för barn, unga och föräldrar 
Hamnen är en mottagning för barn, ungdomar och föräldrar som behöver stöd av olika anledningar. Hamnen är ett samarbete mellan Värmdö kommun och Gustavsbergs vårdcentral och här arbetar både familjebehandlare och psykologer. Familjebehandlare träffar föräldrar till barn/ungdom 0-18 år för stöd i föräldraskapet eller vid till exempel återkommande konflikter mellan barn/ungdomar och föräldrar. 

Psykologer på Hamnen erbjuder bedömning, rådgivning och behandling till barn och ungdomar 6-18 år som mår psykiskt dåligt. Det kan handla om att barnet/ungdomar lider av oro, ångest, nedstämdhet eller sömnbesvär. Vi erbjuder KBT-behandling individuellt eller i grupp, kortare rådgivande och stödjandet kontakter. Om barnet/ungdomen bedöms kunna få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi er vidare. Allt stöd från Hamnen är kostnadsfritt.

Det finns olika sätt att komma i kontakt med mottagningen Hamnen beroende av varför du söker.

Söker du föräldraskapsstöd, hjälp med bråk och konflikter mellan föräldrar barn och ungdom? Då kan du skicka in ett ärende till våra familjebehandlare genom Värmdö kommuns digitala plattform. Mer information och instruktioner på Värmdö kommuns hemsida.

Söker du vård för oro, ångest, nedstämdhet eller annan psykisk ohälsa hos ditt barn eller ungdom? Kontakta oss via chatten i appen Alltid öppet. Vi svarar inom 24 timmar på vardagar. Du kan också ringa oss på vårdcentralen. 

Önskar du avboka eller omboka tid hos psykolog på Hamnen, kontakta oss via chatten i Alltid öppet eller ring oss på vårdcentralen. 

Telefon: 08-123 395 50
Telefontider: Vardagar 8-17
Besöksadress: Tyra Lundgrens väg 4

Om ditt ärende är akut
Ring BUP eller socialtjänstens mottagningsenhet. 
BUP En väg in: 08-123 524 50
Socialtjänsten: Ring servicecenter 08-570 470 00. Be att få tala med socialtjänstens mottagning för barn och unga. 

Provtagning

Ska du lämna prover före ditt besök gör du det på Karolinska laboratoriet som finns beläget hos oss. Du kan även ta ditt prov på annat laboratorium som tillhör Karolinska om det är enklare för dig. Dina remisser finns i deras databas.

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Laboratoriet öppettider

Rehabilitering

Hos oss träffar du arbetsterapeuter, dietist, kiropraktor, logopeder och sjukgymnaster/fysioterapeuter. Vi har även ett neuroteam med arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och logoped. 

Vilken form av insatser du får beror på din skada eller sjukdom. Rehabiliteringen sker framförallt på vår mottagning i Gustavsberg, men hembesök kan erbjudas av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut/sjukgymnast och logoped vid behov. För logoped krävs remiss, för övriga yrkesgrupper gäller inget remisskrav. 

Telefon 08-123 395 90

Kontaktuppgifter, öppettider och mer information se Värmdö rehabs webbplats

Skador, sjukdomar eller funktionshinder kan påverka din livssituation på olika sätt. Om du har varit eller fortfarande är sjuk eller skadad kan du behöva rehabilitering för att få tillbaka så mycket av din fysiska och psykiska förmåga som möjligt. Förutom mer handfast vård erbjuder vi också många utbildningar kring olika sjukdomar och skador.

Vi kan också hjälpa dig prova ut rätt hjälpmedel. 

Ungdomsmottagning

Boka tid
Du kan chatta med oss via appen Alltid öppet eller via 1177:s e-tjänster. Du kan även ringa oss för rådgivning eller tidsbokning. Om du inte har möjlighet att ringa på telefontiden kan du lämna ett meddelande så ringer vi tillbaka så snart vi har möjlighet. Du är välkommen på fysiskt besök eller videobesök.

Kontaktinformation och aktuella öppettider finns på Värmdö ungdomsmottagnings webbplats

Ungdomsmottagningen erbjuder

Ungdomsmottagningarna finns till för dig som är mellan 12-23 år. Till oss kan du vända dig för att få svar på frågor om allt mellan himmel och jord – ofta handlar det om relationer, sex och hälsa. Inga frågor är för små eller för stora. Vi lyssnar och tar dina frågor på allvar. Ibland kan det bara vara skönt att få prata med någon.

Vi kan också hjälpa dig med preventivmedel, graviditetstest eller testning av könssjukdomar.

Alla som arbetar hos oss har tystnadsplikt. Det innebär att vi inte får lämna uppgifter om dig utan att du har godkänt det. Alla besök på ungdomsmottagningen är gratis.

Läs mer på ungdomsmottagningar.sll.se

Vi som arbetar på ungdomsmottagningen är sjuksköterskor, barnmorskor, kuratorer och läkare. 

Vaccination

Drop-in under maj för covid-19-vaccination 
Du som är 80 år eller äldre samt du som är 65 år eller äldre med dagliga omsorgsinsatser, rekommenderas en påfyllnadsdos av covid-19-vaccination i vår. Det ska ha gått minst 3 månader sedan din senaste dos. 

Välkommen på drop-in-mottagning tisdag 28 maj kl 8-12. 
Ingång via huvudentrén. Välkommen.

Pneumokocker
Personer över 65 år kan även vaccinera sig mot Pneumokocker. Detta vaccin fyller du på vart 5:e år

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Kersti Ejeby

Verksamhetschef

Andrea Asplund

Enhetschef läkarna

Christina Alf

Medicinsk sekreterare

Helena Backlund

enhetschef distriktssköterska

Isabella Bergman-Salinas

Medicinsk sekreterare

Jaana Suhonen

Medicinsk sekreterare

Karl Almqvist Simonsson

enhetschef Psykolog

Lena Carlsson

Medicinsk sekreterare

Louise Wallin

enhetschef SJUKSKÖTERSKA

Malin Molin

Enhetschef BVC Hemmesta

Maria Silversten

Enhetschef hemsjukvård

Marika Nyman

Enhetschef barnmorskemottagning

Nea Kampuhlin

Administratör

Sofia Gustavsson

enhetschef för undersköterskor, fotterapeuter, sekreterare och receptionen

Ulla Svedin

Medicinsk sekreterare

Ulrika Mossberg

Medicinsk sekreterare

Anita Elgemark

psykolog

Anna Oremark

PSYKOLOG

Linda Sundh

PTP-psykolog

Conrad Samuelsson

PTP-psykolog

Elin Lindsäter

Psykolog

Evelina Kontio

Psykolog

Frank Svärdman

Psykolog

Karolina Olsson Popova

PTP-psykolog

Mari von Bahr Bentzer

Psykolog

Sabrina Engström

Psykolog

Sara Nyström

Kurator

Victoria Sennerstam

Psykolog

Alexandra Vestergren

Sjuksköterska

Anna Jensen

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Ann-Charlotte Engqvist von Waldegg

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Annika Ewmar

Hemsjukvården

Cecilia Axelzon

Hemsjukvården

Christina Grape Viding

Sjuksköterska

Clary Marqvardt

Distriktssköterska

Emelie Rundberg Simonsson

Hemsjukvården

Emma Ouchterlony

Sjuksköterska

Emma Tallqvist

Barnsjuksköterska Hemmesta BVC

Eva Ivarsson

Hemsjukvården

Gabriella Libot

Distriktssköterska Hemmesta BVC

Gisela Schillén Tell

Hemsjukvården

Gunilla Nordström

Distriktssköterska

Hedvig Gate

Sjuksköterska

Helena Backlund

DISTRIKTSSKÖTERSKA

Hennie Ekelund

Sjuksköterska

Janina Hettman

Distriktssköterska

Jessica Strid

distriktssköterska

Karin Karlsson

Barnsjuksköterska Gustavsberg BVC

Katarina Elander-Alberts

Sjuksköterska

Lina Hammar

Hemsjukvården

Lina Westman

Sjuksköterska

Lisa Nellåker

Hemsjukvården

Lise-Lotte Johansson

Sjuksköterska

Louise Wallin

Sjuksköterska

Malin Molin

Barnsjuksköterska Hemmesta BVC

Maria Buskas

Sjuksköterska

Maria Silversten

Hemsjukvården

Marjo Scholder

Sjuksköterska

Marlene Kähr

Sjuksköterska

Matilda Lindvall

Sjuksköterska

Mia Elander Alberts

Sjuksköterska

Mikaela Levin

Distriktssköterska

Nanna Gautier Folbäck

Sjuksköterska

Nathalie Broman

Distriktssköterska

Niki Ekström

Sjuksköterska

Sofia Gustavsson

Sjuksköterska

Susanne Löfstrand

Distriktssköterska

Åsa Wärlinge

Sjuksköterska

Anna Hammarström

Undersköterska

Anna Wickström

Hemsjukvården

Belinda Olsson

Hemsjukvården

Camilla Grahn

Undersköterska

Charlotte Hammerfeldt

Undersköterska

Dragan Pajic

Hemsjukvården

Elzbieta Halek

Hemsjukvården

Gunilla Willsch

Undersköterska

Karin Vall

Undersköterska

Kulliki Truu-Roosnurm

Hemsjukvården

Linnéa Waldenfeldt Claeson

Undersköterska

Mery Björk

Fotterapeut

Nina Evers

Fotterapeut

Zakina Palm

Hemsjukvården

Alexandra Granqvist

Fysioterapeut

Anna Zakrisson Lord

Arbetsterapeut

Anne Wetterholm

Sjukgymnast, rehabkoordinator

Beatrice Lyström Johansson

Fysioterapeut

Blenda Lafveskans

Fysioterapeut

Carin Mårtensson Årenäs

Fysioterapeut

Cecilia Lundin

Arbetsterapeut

Cecilia Winkfield

Sjukgymnast

Denise Elm

Sjukgymnastikbiträde

Enisa Guta

Fysioterapeut

Eva Eriksson

Fysioterapeut

Ingela Johansson

Undersköterska

Johanna Bäckström

Sjukgymnast, OMT-specialist

Katarina Landtblom Uggla

Fysioterapeut

Lena Hamberg

Logoped

Linda Rizaldy

Fysioterapeut

Lisa Person

Fysioterapeut

Lizzie Anander

Arbetsterapeut

Lotta Bjurvald

Fysioterapeut

Maria Nordberg

Logoped

Sandra Nordenson

Dietist

Sanna Nordvall

Sjukgymnast

Sebastian Festin

Fysioterapeut

Sofia Norling

Arbetsterapeut

Sofie Lis

Arbetsterapeut

Tove Jellerbo

Dietist

Urban Äng

Kiropraktor

Veronica Mildton

Dietist

Alexander Björkqvist

Specialist i allmänmedicin

Andrea Asplund

specialist i allmänmedicin

Beatrice Liljero

ST-läkare

Caroline Sundlöf

Specialist i allmänmedicin

Celia Martinez Arana

ST-läkare

Ellen McBride

ST-läkare

Emma Svärd Zitting

ST-läkare

Eva Litnäs

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Faramarz Masoumi

Specialist i allmänmedicin

Gunnar Hafskjold Holmgren

ST-läkare

Hawre Yasin Abdullah

Specialist i allmänmedicin

Helene Bodegård

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Isabella Snickars

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Jacob Andersson Emad

Specialist i allmänmedicin

Javeria Ahmad

Specialist i allmänmedicin

Jessica Bager

AT-läkare

Johan Ny

ST-läkare

Johanna Kronqvist

ST-läkare

Kajsa Lidman

ST-läkare

Madeleine Hummel

ST-läkare

Melissa Farahani

Specialist i allmänmedicin

Nader Yousef

Leg läkare

Peter Andersson

Specialist i allmänmedicin

Rebecka Köll

ST-läkare

Rebecka Rudström

ST-läkare

Rickard Lagerqvist

Specialist i allmänmedicin

Sara de Freitas

Specialist i allmänmedicin

Sofia Schierbeck

ST-läkare

Sofie Hedander

ST-läkare

Tobias Ramseid Foss

Specialist i allmänmedicin

Torsten Björsenius

Ortoped

Ulrika Engström

ST-läkare

Åsa Widjeskog

Specialist i allmänmedicin

Marika Nyman

Enhetschef

Karin Forsell

Barnmorska

Kiro Frank

Barnmorska

Marita Sahlsten

Barnmorskor

Moa Nylin

Barnmorska

Universitetsvårdcentral

Universitetsvårdcentral

Vi är en av de tre universitetsvårdcentralerna som finns inom Region Stockholm. Det betyder att vi förutom att vara en vårdcentral också bedriver forskning och sprider ny kunskap inom primärvården. Vi ser till att nya forskningsrön kommer till nytta för dig som patient. Som universitetsvårdcentral har vi också ett ökat ansvar för fortbildning och grundutbildning inom primärvården.

Som universitetsvårdcentral är vi en del av Akademiskt primärvårdscentrum. Vår forskning kan ske både nationellt och internationellt. Vi arbetar i nätverk och har ett nära samarbete med Karolinska Institutet, andra vårdgivare och samarbetspartners.

Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar

Psykisk ohälsa - aktuell forskning på vårdcentralen

Vi har ett flertal forskningsprojekt på vårdcentralen. Bland annat undersöker vi nya behandlingar för ångest, stress, depression, hälsoångest och sömnproblem genom KBT i grupp samt internet KBT och självbehandlingshjälp i bokformat. Vi undersöker också vikten av kontakt med arbetsplats och stöd för arbetsåtergång vid sjukskrivning.

Guidad självhjälp

Guidad självhjälp-oro

För dig som går självhjälpsbehandlingen för oro finns det en del i behandlingen där du ska göra en övning i medveten närvaro.Vidare instruktioner för hur du går till väga med övningen finner du i ditt behandlingsmaterial.

Övningen är uppläst av Julia Boberg, och rättigheterna till texten tillhör Erik Andersson

Till toppen