icon-newsNyheter

Nyheter

Influensatider – dags för vaccination

Vi erbjuder vaccination mot covid-19 och säsongsinfluensa för dig som rekommenderas dessa vaccinationer.

Vaccination mot influensa
Du rekommenderas att vaccinera dig mot säsongsinfluensa om du är 65 år eller äldre, är gravid efter vecka 12 eller har ökad risk för att bli allvarligt sjuk på grund av exempelvis hjärtsjukdom, lungsjukdom, diabetes eller mycket kraftig övervikt. Vaccinationen behöver upprepas varje år.

Vaccination mot covid
Om du tillhör en åldersgrupp eller riskgrupp som rekommenderas vaccination mot covid-19 så kan det gå att ta den i samband med att du vaccinerar dig mot säsongsinfluensa. Läs mer om vilka som rekommenderas vaccination mot covid-19 på 1177.se.

Läs mer om bokning och tider >> 

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Chatt

Du som är listad hos oss kan chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Boka tid via telefon

Telefon: 08-123 395 50
Telefontider: vardagar 8-17

Läkar/sköterskemottagning och hemsjukvård: 08-123 395 50
Sjukgymnast, Arbetsterapeut, Kiropraktor, Dietist. Logoped: 08-123 395 90
Barnmorskemottagning: 08-123 395 50
Hamnen: 08-123 395 50
Laboratoriet: 08-517 719 99

Videomöte

Vi erbjuder videomöte med läkare. Om läkaren bedömer att du är i behov av ytterligare undersökning kan du få en tid för besök. Boka videomötet i appen Alltid öppet.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

På telefonnummer 08-123 395 50 under knappval 2 kan du lämna återbud dygnet runt. Du kan också avboka via chatten i Alltid Öppet och via 1177.se. 

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

   

Viktig information!

Läkar- och sköterskemottagningarna är endast öppna för tidsbokade akuta fall. Vaccinationen är endast för er som bokat tid och blivit kallade. Kom ihåg att ta med din kallelse. Ingen drop-in!

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 7.30-16, fredag och dag före röd dag 7.30-14

Öppet för waranprovtagning

Vardagar 8-12

Ska du lämna prover före ditt besök gör du det på Karolinska laboratoriet som finns beläget hos oss. Du kan även ta ditt prov på annat laboratorium som tillhör Karolinska om det är enklare för dig. Dina remisser finns i deras databas.

Alltid öppet

I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

 • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
 • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
 • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
 • Förnya recept genom chatten
 • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
 • Möta oss i ett videomöte
 • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur appen fungerar

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Internetförmedlad psykologisk behandling via 1177 stöd- och behandlingsplattformen

Vi erbjuder internetförmedlad psykologisk behandling för ett flertal vanliga problemområden, exempelvis stress- och utmattningsproblematik, depression, sömnstörning och hälsoångest.

Behandlingarna bygger på kognitiv beteendeterapi och pågår mellan 6 till 12 veckor beroende på program. Varje vecka har du kontakt med din behandlare via behandlingsplattformen, och du får stöd i problemlösning och individuell rådgivning.

Ring och boka en tid för bedömning.

Telefon: 08-718 73 20
Telefontid: vardagar 7.30-17

Du som påbörjar Internetbehandling
Gustavsbergs vårdcentral är ansluten till det nationella kvalitetsregistret SibeR som syftar till att säkra kvaliteten i psykologisk behandling som ges via internet. För mer information om vad detta innebär för dig, se siber.registercentrum.se

Du kan läsa mer i denna pdf ReadSpeaker

Drop-in

Ungdomsmottagning

Måndag 15-16.30
Torsdag 13-16.30

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Vi finns på Odelbergs väg 19 i Gustavsberg.

Parkering
Vi har ont om parkeringsplatser och uppmanar att så många som möjligt tar sig till vårdcentralen på annat sätt än med egen bil. Du som ändå kommer med egen bil behöver ha en P-biljett väl synlig i bilen. Biljetten får du inne på vårdcentralen. Har du svårt att gå kan du be personalen i kassan om hjälp med biljetten.

OBS! Från och med 1 november kommer man endast kunna betala med mobilapp. P-biljett kommer inte längre att kunna delas ut.

Karta

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Videomöte

Videomöte

Videomöte och chatt

Vi kan erbjuda dig ett kort bedömningsbesök via video med läkare på vår vårdcentral. Om läkaren bedömer att du är i behov av ytterligare undersökning, provtagning eller uppföljning kan du få en tid för besök hos oss. Nya tider läggs ut löpande. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet.

Chatt
Du som är listad hos oss kan chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Samarbete med andra vårdcentraler

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Läs mer om hur du laddar ner appen och hur ett videmöte går till på slso.regionstockholm.se/alltid-oppet

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Chatt
Du som är listad hos oss kan chatta med oss i appen Alltid öppet. 

Telefon
08-123 395 50

Telefontid
Vardagar 8-17 

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare, legitimerade läkare och läkare under praktisk tjänstgöring.

Senast ändrad: 2023-09-29

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-02-15

Astma/Allergi/KOL

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-02-15

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.

Hemmesta barnavårdscentral
Gustavsbergs barnavårdscentral

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2023-08-31

Barnmorskemottagning

Besök gärna barnmorskemottagningens egna webbplats för mer information om oss.

http://barnmorskemottagningar.sll.se/har-finns-vi/gustavsberg/

Vi har en tidsbokad mottagning, boka gärna via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via telefon. Om ingen av oss svarar lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp så fort vi har möjlighet. Du är också välkommen på vår drop in mottagning på ett kort besök för graviditetstest, preventivmedelsrådgivning, provtagning för sexuellt överförda sjukdomar eller om du har fått kallelse till cellprov.

Vi erbjuder graviditetstest, preventivmedelsrådgivning, provtagning för sexuellt överförda sjukdomar, cellprovtagning och mödravård under graviditet.

Att få veta att du är gravid är omtumlande och det kommer upp många frågor. Kontakta oss tidigt i graviditeten så hjälper vi dig med dina funderingar. Hos oss träffar du samma barnmorska under hela din graviditet.

Senast ändrad: 2018-02-20

Fotsjukvård

Fotterapeuter

Nina Evers, 08 123 451 88

Mery Björk, 08 123 451 89

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.
Senast ändrad: 2018-02-15

Intyg

Vi utfärdar intyg som gäller sjukdom. Till exempel intyg för inställd resa och intyg till skolan angående matallergi. För övriga intyg hänvisar vi till mottagningar som har specialiserat sig på utfärdande av intyg och hälsokontroller.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. 

På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Senast ändrad: 2022-05-05

Logopedmottagning

Boka tid
För att boka tid hos logoped krävs en remiss från läkare, barnsjuksköterska eller annan logoped.

Telefon: 08-123 395 90
Besök hos logoped kostar 250 kronor. Frikort gäller.

Logopedmottagningen erbjuder

Vi hjälper dig som har problem med tal, rösten och språket. Det kan exempelvis handla om stamning eller svårighet att svälja. Vi utreder, ställer diagnos och erbjuder utbildning och behandling vid problem. För att komma till oss behöver du en remiss.

Vi träffar även barn med uttalsproblematik.

Vår mottagning erbjuder sväljundersökning med kamera och för patienter med Parkinsons sjukdom finns logoped certifierad i LSVT (Lee Silverman Voice Treatment), en intensiv och strukturerad röstterapi.

Är du inskriven i hemsjukvården eller bor på särskilt boende så erbjuder vi hembesök.

Senast ändrad: 2022-04-26

Hemsjukvård

Vi har 10 sköterskor och 4 undersköterskor som tillsammans ansvarar för hemsjukvården i Värmdö kommun. Från Strömmabron mot Djurö/Stavsnäs och ut på skärgårdsöarna ansvarar Djurö vårdcentral.

Behöver du regelbunden medicinsk hjälp i ditt hem, minst 2 gånger i månaden, kan du skrivas in i hemsjukvården. Remiss från din läkare krävs.

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-02-15

Psykisk ohälsa vuxna

Har du pågående psykologkontakt och vill avboka en tid ring din psykolog eller till vårdcentralen på telefonnummer 08-123 395 50..

Behandling och forskning
Vi som arbetar i teamet är leg psykologer och kuratorer. För att få komma till oss behöver du först göra ett besök hos din läkare.

Vårt team erbjuder många olika insatser och planer görs utifrån dina behov och vår bedömning. Vi arbetar med kognitiv beteendeterapi.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.

Internetförmedlad psykologisk behandling via 1177 stöd- och behandlingsplattformen

Vi erbjuder internetförmedlad psykologisk behandling för ett flertal vanliga problemområden, exempelvis stress- och utmattningsproblematik, depression, sömnstörning och hälsoångest.

Är du stressad? - Studie om stressrelaterad ohälsa

Karolinska Institutet och Gustavsbergs Vårdcentral bedriver en studie där effekten av psykologisk behandling undersöks för stressrelaterad ohälsa. Stressrelaterad ohälsa kan uppkomma när stressfaktorer leder till förändringar i ditt mående och påverkar hur du fungerar i vardagen. Vanliga symtom är energilöshet, rastlöshet och svårigheter att hantera krav.

Kompetenscentrum psykisk ohälsa
Kompetenscentrum psykisk ohälsa vid Gustavsbergs akademiska vårdcentral har fått i uppdrag av Stockholms läns sjukvårdsområde att sprida kunskap om hur psykisk ohälsa kan utredas och behandlas inom primärvården. Syftet är att alla primärvårdspatienter med psykisk ohälsa ska få bästa möjliga evidensbaserade vård.Läs mer om kompetenscentrat, aktuella utbildningar och vår forskning.

Senast ändrad: 2018-02-15

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som mår psykiskt dåligt är välkomna till oss. Det kan exempelvis handla om att barnet eller ungdomen känner ångest, är deprimerad eller har problem med utagerande.

- Första linjen

Hamnen är en mottagning för barn, ungdomar och föräldrar som behöver stöd av olika anledningar. På Hamnen arbetar socionomer och psykologer. Hamnen är ett samarbete mellan Värmdö kommun och Gustavsbergs vårdcentral.

Alla föräldrar, barn och ungdomar upp till 18 år är välkomna till Hamnen och allt stöd är kostnadsfritt.

Det finns två sätt att ta kontakt med mottagningen Hamnen.

1. Söker du vård för oro, ångest, nedstämdhet eller annan psykisk ohälsa hos ditt barn eller ungdom:

Boka tid via vårdcentralens telefon 08-123 395 50
Telefontider: vardagar 7.30-17

2. Söker du föräldraskapsstöd, hjälp med bråk och konflikter mellan föräldrar barn och ungdom:

Fyll i intresseanmälan på Värmdö kommuns hemsida

Om ditt ärende är akut
Ring BUP eller socialtjänstens mottagningsenhet:
BUP En väg in: 08-123 524 50
Mottagningsgruppen socialtjänsten: 08-570 485 66

Besöksadress: Tyra Lundgrens väg 4, ingång vid BVC.

 

Med anledning av covid -19, coronaviruset

Vi på Hamnen har fortsatt öppet för stöd och rådgivning. Vi begränsar fysiska besök och erbjuder i första hand telefon- eller videobesök och webbaserat föräldrastöd.

Senast ändrad: 2023-04-21

Provtagning

Laboratoriets öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16
Fredag 7.30-15 (14-15 endast akuta provtagningar)

Telefonnummer
08-517 719 99

Öppet för waranprovtagning
Varje helgfri vardag 8-12

Ska du lämna prover före ditt besök gör du det på Karolinska laboratoriet som finns beläget hos oss. Du kan även ta ditt prov på annat laboratorium som tillhör Karolinska om det är enklare för dig. Dina remisser finns i deras databas.

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2023-08-31

Rehabilitering

Telefon
08-123 395 90

Öppettider
Måndag- torsdag 8-17
Fredag 8-16

Hos oss träffar du arbetsterapeuter, dietist, kiropraktor, logopeder och sjukgymnaster/fysioterapeuter. Vi har även ett neuroteam med arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och logoped. För tidsbokning, se telefonnummer ovan.

Vilken form av insatser du får beror på din skada eller sjukdom. Rehabiliteringen sker framförallt på vår mottagning i Gustavsberg, men hembesök kan erbjudas av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut/sjukgymnast och logoped vid behov.

För logoped krävs remiss, för övriga yrkesgrupper gäller inget remisskrav. 

Rehabkoordinator

Hos oss får du som är sjukskriven kostnadsfritt stöd i form av en rehabkoordinator. De kan hjälpa dig och din läkare med samordning av olika insatser, inom och utanför vården, och medverka till att din rehabilitering och sjukskrivningsprocess blir så bra och effektiv som möjligt. 

Öppen hjälpmedelsmottagning för enklare hjälpmedel

Här kan du få bedömning av våra arbetsterapeuter för enklare hjälpmedel så som till exempel kryckor, duschpall, griptång eller rollator. Öppen hjälpmedelsmottagning är öppet onsdagar 13-14.

OMT - Ortopedisk Manuell Terapi
Vi har en OMT-utbildad fysioterapeut. OMT används vid behandling av akuta och långvariga smärtproblem, funktionsstörningar, skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).

Dietist
Dietisten är specialist på individanpassad nutritionsbehandling och på att informera om matens betydelse vid hälsa och sjukdom.

Vid många sjukdomar är kosten en viktig del i behandlingen. Rätt kost är i vissa fall en förutsättning för att den medicinska behandlingen ska fungera optimalt.

Både barn och vuxna som är i behov av kostråd har rätt att träffa dietist.

Målet är att arbeta evidensbaserat med behandlande nutritionsåtgärder och preventiva kostråd för att främja din hälsa och livskvalitet.

Ingen remiss behövs från läkare.

Detta kan vi hjälpa till med:

 • Bedömning och utredning av nutritionsproblematik och energi och näringsbehov.
 • Tips och råd vid allergi eller födoämnesöverkänslighet.
 • Individanpassad kostrådgivning.
 • Ordinering och förskrivning av näringspreparat
 • Utbildning och handledning till grupper av patienter/vårdpersonal.

Skador, sjukdomar eller funktionshinder kan påverka din livssituation på olika sätt. Om du har varit eller fortfarande är sjuk eller skadad kan du behöva rehabilitering för att få tillbaka så mycket av din fysiska och psykiska förmåga som möjligt. Förutom mer handfast vård erbjuder vi också många utbildningar kring olika sjukdomar och skador.

Vi kan också hjälpa dig prova ut rätt hjälpmedel. 

Senast ändrad: 2023-08-31

Ungdomsmottagning

Boka tid
Ring oss för rådgivning eller tidsbokning på vardagar klockan 11-12. Om du inte har möjlighet att ringa på telefontiden kan du lämna ett meddelande så ringer vi tillbaka så snart vi har möjlighet.
Telefon: 08-123 451 60

Drop-in
Du är också välkommen på drop-in utan tidsbokning
Måndag 15-16.30
Torsdag 13-16.30

Öppettider
Måndag-onsdag 8-17
Torsdag 8-19
Fredag 8-14

Här finns vi
Tyra Lundgrens väg 6
Vi finns intill Gustavsbergs vårdcentral i hamnen. Ungdomsmottagningen har en egen ingång på hörnet av huset.

Ungdomsmottagningen erbjuder

Ungdomsmottagningarna finns till för dig som är mellan 12-23 år. Till oss kan du vända dig för att få svar på frågor om allt mellan himmel och jord – ofta handlar det om relationer, sex och hälsa. Inga frågor är för små eller för stora. Vi lyssnar och tar dina frågor på allvar. Ibland kan det bara vara skönt att få prata med någon.

Vi kan också hjälpa dig med preventivmedel, graviditetstest eller testning av könssjukdomar.

Alla som arbetar hos oss har tystnadsplikt. Det innebär att vi inte får lämna uppgifter om dig utan att du har godkänt det. Alla besök på ungdomsmottagningen är gratis.

Läs mer på ungdomsmottagningar.sll.se

Senast ändrad: 2018-02-20

Vaccination

Tisdag 7 november öppnar vår vaccinationsmottagning. Du kommer att kunna vaccinera dig mot influensa och covid-19 hos oss. Vi håller till i hörsalen med ingång via huvudentrén.

Tidsbokning

Boka i första hand via appen Alltid öppet, eller 1177.se. Du som inte har tillgång till dessa alternativ är välkommen att ringa på 08-123 395 50. Är du under 65 år och riskpatient? Kontakta oss via telefon eller chatt för att boka tid.

Bokningen öppnar den 1 november. Vi har ingen drop-in, endast förbokade tider. Välkomna.

Vi erbjuder kostnadsfri vaccination mot den årliga influensan och covid-19 till dig som rekommenderas att vaccinera dig. Läs vilka som rekommenderas vaccination på 1177.se

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Senast ändrad: 2023-10-12
Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Kersti Ejeby

Verksamhetschef

Andrea Asplund

Enhetschef läkarna

Christina Alf

Medicinsk sekreterare

Helena Backlund

enhetschef distriktssköterska

Jaana Suhonen

Medicinsk sekreterare

Karl Almqvist Simonsson

enhetschef Psykolog

Lena Carlsson

Medicinsk sekreterare

Louise Wallin

enhetschef SJUKSKÖTERSKA

Malin Molin

Enhetschef BVC Hemmesta

Maria Silversten

Enhetschef hemsjukvård

Marika Nyman

Enhetschef barnmorskemottagning

Nea Kampuhlin

Administratör

Sofia Gustavsson

enhetschef för undersköterskor, fotterapeuter, sekreterare och receptionen

Therése Jobark Wranéus

Enhetschef Värmdö Rehab

Ulla Svedin

Medicinsk sekreterare

Ulrika Mossberg

Medicinsk sekreterare

Yvonne Bäckström

Medicinsk sekreterare

Amanda Christensen-Kaiser

Samtalsterapeut

Anita Elgemark

psykolog

Anna Oremark

PSYKOLOG

Elin Lindsäter

Psykolog

Johanna Engelbrektsson

Psykolog

Katja Sjöblom

Psykolog

Linnea Skymne

PSYKOLOG

Lovisa Mellerby

Psykolog under utbildning

Mari von Bahr Bentzer

Psykolog

Sabrina Engström

Psykolog

Föräldraledig

Sara Nyström

Kurator

Victoria Sennerstam

Psykolog

Alexandra Vestergren

Sjuksköterska

Anna Jensen

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Ann-Charlotte Engqvist von Waldegg

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Charlotta Edlund

Hemsjukvården

Christina Grape Viding

Sjuksköterska

Clary Marqvardt

Distriktssköterska

Emelie Rundberg Simonsson

Hemsjukvården

Emma Ouchterlony

Sjuksköterska

Emma Tallqvist

Barnsjuksköterska Hemmesta BVC

Eva Ivarsson

Hemsjukvården

Gabriella Libot

Distriktssköterska Hemmesta BVC

Gisela Schillén Tell

Hemsjukvården

Gunilla Nordström

Distriktssköterska

Hedvig Gate

Sjuksköterska

Helena Backlund

DISTRIKTSSKÖTERSKA

Hennie Ekelund

Sjuksköterska

Isabel Hussaini

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Janina Hettman

Distriktssköterska

Jessica Strid

distriktssköterska

Jessica Vuori

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Karin Karlsson

Barnsjuksköterska Gustavsberg

Katarina Elander-Alberts

Sjuksköterska

Lina Hammar

Hemsjukvården

Lina Westman

Sjuksköterska

Lisa Nellåker

Hemsjukvården

Louise Wallin

Sjuksköterska

Malin Haglind

Distriktssköterska

Malin Molin

Barnsjuksköterska Hemmesta

Maria Buskas

Sjuksköterska

Maria Silversten

Hemsjukvården

Matilda Lindvall

Sjuksköterska

Mikaela Levin

Distriktssköterska

Nanna Gautier Folbäck

Sjuksköterska

Nathalie Broman

Distriktssköterska

Sofia Gustavsson

Sjuksköterska

Ute Backteman

Barnsjuksköterska Gustavsberg

Åsa Wärlinge

Sjuksköterska

Anna Hammarström

Undersköterska

Anna Wickström

Hemsjukvården

Belinda Olsson

Hemsjukvården

Camilla Grahn

Undersköterska

Charlotte Hammerfeldt

Undersköterska

Dragan Pajic

Hemsjukvården

Elzbieta Halek

Hemsjukvården

Gunilla Willsch

Undersköterska

Karin Vall

Undersköterska

Kulliki Truu-Roosnurm

Hemsjukvården

Linnéa Waldenfeldt Claeson

Undersköterska

Mery Björk

Fotterapeut

Nina Evers

Fotterapeut

Zakina Palm

Hemsjukvården

Alexandra Granqvist

Fysioterapeut

Anna Zakrisson Lord

Arbetsterapeut

Anne Wetterholm

Sjukgymnast, rehabkoordinator

Beatrice Lyström Johansson

Fysioterapeut

Cecilia Winkfield

Sjukgymnast

Enisa Guta

Fysioterapeut

Eva Eriksson

Fysioterapeut

Filippa Tallqvist

Sjukgymnast

Gustaf Midhamre

Sjukgymnast

Ida Dowding

Sjukgymnast

Ingela Johansson

Undersköterska

Johanna Bäckström

Sjukgymnast, OMT-specialist

Katarina Landtblom Uggla

Fysioterapeut

Lena Hamberg

Logoped

Linda Rizaldy

Fysioterapeut

Lisa Person

Fysioterapeut

Lotta Bjurvald

Fysioterapeut

Lotta Roos

Arbetsterapeut

Maria Nordberg

Logoped

Sandra Nordenson

Dietist

Sanna Nordvall

Sjukgymnast

Sebastian Festin

Fysioterapeut

Sofie Lis

Arbetsterapeut

Urban Äng

Kiropraktor

Veronica Mildton

Dietist

Alexander Björkqvist

ST-läkare

Andrea Asplund

specialist i allmänmedicin

Beatrice Liljero

ST-läkare

Caroline Asplund

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Caroline Sundlöf

ST-läkare

Celia Martinez

ST-läkare

Ellen Lindgren

ST-läkare

Emma Svärd Zitting

ST-läkare

Erik Borg

Specialist i allmänmedicin

Eva Litnäs

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Faramarz Masoumi

Distriktsläkare

Gunnar Hafskjold Holmgren

ST-läkare

Helene Bodegård

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Isabella Snickars

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Jacob Andersson

Specialist i allmänmedicin

Javeria Ahmad

Specialist i allmänmedicin

Johan Ny

ST-läkare

Johanna Kronqvist

ST-läkare

Kajsa Lidman

AT-läkare

Madeleine Hummel

ST-läkare

Melissa Farahani

Specialist i allmänmedicin

Pauline Khouri

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Peter Andersson

Distriktsläkare

Rebecka Köll

ST-läkare

Rebecka Rudström

ST-läkare

Rickard Lagerqvist

Distriktsläkare

Sara de Freitas

Specialist i allmänmedicin

Sofia Lund

Specialist i allmänmedicin

Sofie Hedander

ST-läkare

Thomas Arnhjort

Distriktsläkare

Tobias Foss

Specialist i allmänmedicin

Torsten Björsenius

Ortoped

Ulrika Engström

ST-läkare

Ulrika Wallgren

Specialist i allmänmedicin

Zhihui Zhong

Specialist i allmänmedicin

Åsa Widjeskog

Specialist i allmänmedicin

Marika Nyman

Enhetschef

Karin Forsell

Barnmorska

Kiro Frank

Barnmorska

Marita Sahlsten

Barnmorskor

Åsa Tufvesson

Barnmorska

Universitetsvårdcentral

Universitetsvårdcentral

Vi är en av de tre universitetsvårdcentralerna som finns inom Region Stockholm. Det betyder att vi förutom att vara en vårdcentral också bedriver forskning och sprider ny kunskap inom primärvården. Vi ser till att nya forskningsrön kommer till nytta för dig som patient. Som universitetsvårdcentral har vi också ett ökat ansvar för fortbildning och grundutbildning inom primärvården.

Som universitetsvårdcentral är vi en del av Akademiskt primärvårdscentrum. Vår forskning kan ske både nationellt och internationellt. Vi arbetar i nätverk och har ett nära samarbete med Karolinska Institutet, andra vårdgivare och samarbetspartners.

För dig som patient

För dig som patient

Psykisk ohälsa - aktuell forskning på vårdcentralen

Vi har ett flertal forskningsprojekt på vårdcentralen. Bland annat undersöker vi nya behandlingar för ångest, stress, depression, hälsoångest och sömnproblem genom KBT i grupp samt internet KBT och självbehandlingshjälp i bokformat. Vi undersöker också vikten av kontakt med arbetsplats och stöd för arbetsåtergång vid sjukskrivning.

Guidad självhjälp

Guidad självhjälp-oro

För dig som går självhjälpsbehandlingen för oro finns det en del i behandlingen där du ska göra en övning i medveten närvaro.Vidare instruktioner för hur du går till väga med övningen finner du i ditt behandlingsmaterial.

Övningen är uppläst av Julia Boberg, och rättigheterna till texten tillhör Erik Andersson

Till toppen