Munskydd vid besök

Vård och omsorg påverkas inte av de ändrade restriktionerna kring covid-19 som gäller från 29 september 2021. Alla patienter och medföljande ska fortfarande bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. De under 16 år undantas.
icon-newsNyheter

Nyheter

Hög belastning kan orsaka väntetider

Det är många som kontaktar oss på vårdcentralen för närvarande och vi ber om förståelse för att våra väntetider kan bli längre än normalt, både i telefon och för att få ett bokat besök. Vi gör vårt yttersta för att ta hand om våra patienter men vi behöver prioritera dem som är i störst behov av vård.

Förutom att ta emot patienter med brådskande besvär genomför vi nu även vård och årskontroller som tidigare skjutits upp på grund av covid-19. Samtidigt vaccinerar vi även våra äldsta och sköraste patienter.

Vi tackar för ditt tålamod!

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Telefon: 08-123 395 50
Telefontider: vardagar 7.30-17

Läkar/sköterskemottagning och hemsjukvård: 08-123 395 50
Sjukgymnast, Arbetsterapeut, Kiropraktor, Dietist. Logoped: 08-123 395 90
Barnmorskemottagning: 08-123 395 50
Hamnen: 08-123 397 47
Laboratoriet: 08-517 719 99

Chatt

Om du har haft en vårdkontakt med oss under de senaste tre åren kan du chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Videomöte

Vi erbjuder videomöte med läkare. Om läkaren bedömer att du är i behov av ytterligare undersökning kan du få en tid för besök. Boka videomötet i appen Alltid öppet.

Omboka om du får infektionsbesvär

Om du får infektionssymtom som snuva, halsont, hosta eller feber inför ditt planerade besök hos oss vill vi att du kontaktar oss. Vi kan omboka till videobesök eller till vår infektionsanpassade mottagning. Du kan avboka besöket samma dag utan kostnad vid misstanke om covid-19.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

På telefonnummer 08-123 395 50 under knappval 2 kan du lämna återbud dygnet runt. 

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

   

Viktig information!

Fredag 4 juni är vårdcentralen stängd på grund av vaccination. Läkar- och sköterskemottagningarna är endast öppna för tidsbokade akuta fall. Vaccinationen är endast för er som bokat tid och blivit kallade. Kom ihåg att ta med din kallelse. Ingen drop-in!

På måndag 7 juni har vi öppet som vanligt igen. Välkomna då!

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 7.30-16, fredag och dag före röd dag 7.30-14

Öppet för waranprovtagning

Vardagar 8-12

Ska du lämna prover före ditt besök gör du det på Karolinska laboratoriet som finns beläget hos oss. Du kan även ta ditt prov på annat laboratorium som tillhör Karolinska om det är enklare för dig. Dina remisser finns i deras databas.

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Vi finns på Odelbergs väg 19 i Gustavsberg.

Parkering
Vi har ont om parkeringsplatser och uppmanar att så många som möjligt tar sig till vårdcentralen på annat sätt än med egen bil. Du som ändå kommer med egen bil behöver ha en P-biljett väl synlig i bilen. Biljetten får du inne på vårdcentralen.

Det är viktigt att du kontrollerar att du ställer dig på någon av våra parkeringsplatser. Annars är det risk att du får böter.

 Har du svårt att gå kan du be personalen i kassan om hjälp med biljetten.

Karta

Drop-in

Ungdomsmottagning

Måndag 15-16.30
Torsdag 13-16.30

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Internetförmedlad psykologisk behandling via 1177 stöd- och behandlingsplattformen

Vi erbjuder internetförmedlad psykologisk behandling för ett flertal vanliga problemområden, exempelvis stress- och utmattningsproblematik, depression, sömnstörning och hälsoångest.

Behandlingarna bygger på kognitiv beteendeterapi och pågår mellan 6 till 12 veckor beroende på program. Varje vecka har du kontakt med din behandlare via behandlingsplattformen, och du får stöd i problemlösning och individuell rådgivning.

Ring och boka en tid för bedömning.

Telefon: 08-718 73 20
Telefontid: vardagar 7.30-17

Du som påbörjar Internetbehandling
Gustavsbergs vårdcentral är ansluten till det nationella kvalitetsregistret SibeR som syftar till att säkra kvaliteten i psykologisk behandling som ges via internet. För mer information om vad detta innebär för dig, se siber.registercentrum.se

Du kan läsa mer i denna pdf ReadSpeaker

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller i appen Alltid öppet. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Videomöte

Videomöte

Vi kan erbjuda dig ett kort bedömningsbesök via video med läkare på vår vårdcentral. Om läkaren bedömer att du är i behov av ytterligare undersökning, provtagning eller uppföljning kan du få en tid för besök hos oss. Nya tider läggs ut löpande. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet.

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Husläkarmottagning online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Så här går det till

 1. Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play, AppGallery eller App Store.
 2. Logga in säkert med BankID.
 3. Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
 4. Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka videomöte

Senast 24 timmar innan ditt besök eller videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen. Första gången du ska agera ombud behöver du klicka på "förälder" och ange barnets personnummer. När du agerar ombud i fortsättningen klickar du på "agera ombud".

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du alltidoppet.slso@sll.se 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Telefon
08-123 395 50

Telefontid (ej för akuttider)
Vardagar klockan 7.30-16.30 samt fredagar klockan 7.30-12.00.
Tyvärr kan vi för tillfället inte erbjuda någon ny namngiven allmänläkare som du kan lista dig hos. 

Boka akut tid på telefon
08-123 395 50, knappval 1
Du kan boka akut infektionsbedömning av läkare om du har ont i öra, hals, har snuva, hosta, urinvägsbesvär, hudutslag eller sårinfektion. 

Rehabkoordinator
Hos oss får du som är sjukskriven kostnadsfritt stöd i form av en rehabkoordinator. De kan hjälpa dig och din läkare med samordning av olika insatser, inom och utanför vården, och medverka till att din rehabilitering och sjukskrivningsprocess blir så bra och effektiv som möjligt. 

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Senast ändrad: 2018-02-15

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-02-15

Astma/Allergi/KOL

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-02-15

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.

Djurö
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/djuro/

Hemmesta
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/hemmesta/

Gustavsberg
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/gustavsberg/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-02-15

Barnmorskemottagning

Besök gärna barnmorskemottagningens egna webbplats för mer information om oss.

http://barnmorskemottagningar.sll.se/har-finns-vi/gustavsberg/

Vi har en tidsbokad mottagning, boka gärna via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via telefon. Om ingen av oss svarar lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp så fort vi har möjlighet. Du är också välkommen på vår drop in mottagning på ett kort besök för graviditetstest, preventivmedelsrådgivning, provtagning för sexuellt överförda sjukdomar eller om du har fått kallelse till cellprov.

Vi erbjuder graviditetstest, preventivmedelsrådgivning, provtagning för sexuellt överförda sjukdomar, cellprovtagning och mödravård under graviditet.

Att få veta att du är gravid är omtumlande och det kommer upp många frågor. Kontakta oss tidigt i graviditeten så hjälper vi dig med dina funderingar. Hos oss träffar du samma barnmorska under hela din graviditet.

Senast ändrad: 2018-02-20

Intyg

Vi utfärdar intyg som gäller sjukdom. Till exempel intyg för inställd resa och intyg till skolan angående matallergi. För övriga intyg hänvisar vi till mottagningar som har specialiserat sig på utfärdande av intyg och hälsokontroller.

Närmaste mottagning är Nacka Hälsan som du hittar i Nacka Forum.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. 

På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Vård av barn

Du behöver inte längre skicka in ett läkarintyg när du ansöker om vabb fast ditt barn har varit sjukt eller smittat i mer än sju dagar. Det gäller oavsett orsaken till ditt barns sjukdom eller smitta.

På Försäkringskassans webbplats finns aktuell information kring ersättning

Senast ändrad: 2020-04-07

Logopedmottagning

Boka tid
För att boka tid hos logoped krävs en remiss från läkare, barnsjuksköterska eller annan logoped.

Telefon: 08-123 395 90
Besök hos logoped kostar 100 kronor. Frikort gäller.

Logopedmottagningen erbjuder

Vi hjälper dig som har problem med tal, rösten och språket. Det kan exempelvis handla om stamning eller svårighet att svälja. Vi utreder, ställer diagnos och erbjuder utbildning och behandling vid problem. För att komma till oss behöver du en remiss.

Senast ändrad: 2018-02-20

Hemsjukvård

Vi har 10 sköterskor och 4 undersköterskor som tillsammans ansvarar för hemsjukvården i Värmdö kommun. Från Strömmabron mot Djurö/Stavsnäs och ut på skärgårdsöarna ansvarar Djurö vårdcentral.

Behöver du regelbunden medicinsk hjälp i ditt hem, minst 2 gånger i månaden, kan du skrivas in i hemsjukvården. Remiss från din läkare krävs.

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-02-15

Medicinsk fotvård

Fotterapeuter

Nina Evers, 08 123 451 88

Mery Björk, 08 123 451 89

Vi erbjuder medicinsk fotvård. Det kan till exempelvis handla om patienter med komplikationer på grund av diabetes, cirkulationsrubbningar, reumatiska sjukdomar eller andra fotproblem. För besök krävs remiss från din läkare.

Senast ändrad: 2018-02-15

Psykisk ohälsa vuxna

Har du pågående psykologkontakt och vill avboka en tid ring din psykolog eller till vårdcentralen på telefonnummer 08-123 395 50..

Behandling och forskning
Vi som arbetar i teamet är leg psykologer och kuratorer. För att få komma till oss behöver du först göra ett besök hos din läkare.

Vårt team erbjuder många olika insatser och planer görs utifrån dina behov och vår bedömning. Vi arbetar med kognitiv beteendeterapi.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Internetförmedlad psykologisk behandling via 1177 stöd- och behandlingsplattformen

Vi erbjuder internetförmedlad psykologisk behandling för ett flertal vanliga problemområden, exempelvis stress- och utmattningsproblematik, depression, sömnstörning och hälsoångest.

  

Är Du stressad eller utmattad?

Karolinska Institutet och Gustavsbergs Vårdcentral i Stockholm bedriver en studie där effekten av Internetbaserad psykologisk behandling undersöks för stressrelaterad ohälsa.

Kompetenscentrum psykisk ohälsa
Kompetenscentrum psykisk ohälsa vid Gustavsbergs akademiska vårdcentral har fått i uppdrag av Stockholms läns sjukvårdsområde att sprida kunskap om hur psykisk ohälsa kan utredas och behandlas inom primärvården. Syftet är att alla primärvårdspatienter med psykisk ohälsa ska få bästa möjliga evidensbaserade vård.Läs mer om kompetenscentrat, aktuella utbildningar och vår forskning.

Senast ändrad: 2018-02-15

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som mår psykiskt dåligt är välkomna till oss. Det kan exempelvis handla om att barnet eller ungdomen känner ångest, är deprimerad eller har problem med utagerande.

- Första linjen

Hamnen är en mottagning för barn, ungdomar och föräldrar som behöver stöd av olika anledningar. På Hamnen arbetar socionomer och psykologer. Hamnen är ett samarbete mellan Värmdö kommun och Gustavsbergs vårdcentral.

Alla föräldrar, barn och ungdomar upp till 18 år är välkomna till Hamnen och allt stöd är kostnadsfritt.

Det finns två sätt att ta kontakt med mottagningen Hamnen.

1. Söker du vård för oro, ångest, nedstämdhet eller annan psykisk ohälsa hos ditt barn eller ungdom:

Boka tid via vårdcentralens telefon 08-123 395 50
Telefontider: vardagar 7.30-17

2. Söker du föräldraskapsstöd, hjälp med bråk och konflikter mellan föräldrar barn och ungdom:

Fyll i intresseanmälan på Värmdö kommuns hemsida

Om ditt ärende är akut
Ring BUP eller socialtjänstens mottagningsenhet:
BUP Ektorp: 08-514 524 50
Mottagningsgruppen socialtjänsten: 08-570 485 66

Besöksadress: Tyra Lundgrens väg 4, ingång vid BVC.

 

Med anledning av covid -19, coronaviruset

Vi på Hamnen har fortsatt öppet för stöd och rådgivning. Vi begränsar fysiska besök och erbjuder i första hand telefon- eller videobesök och webbaserat föräldrastöd.

Senast ändrad: 2021-09-22

Provtagning

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 7.30-16
Fredag 7.30-15 (14-15 endast akuta provtagningar)

Telefonnummer
08-517 719 99

Öppet för waranprovtagning
Varje helgfri vardag 8-12

Ska du lämna prover före ditt besök gör du det på Karolinska laboratoriet som finns beläget hos oss. Du kan även ta ditt prov på annat laboratorium som tillhör Karolinska om det är enklare för dig. Dina remisser finns i deras databas.

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2018-02-16

Rehabilitering

Telefon
08-123 395 90

Öppettider
Måndag- torsdag 8-17
Fredag 8-16

Hos oss träffar du arbetsterapeuter, dietist, kiropraktor, logopeder och sjukgymnaster/fysioterapeuter. Vi har även ett neuroteam med arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och logoped. För tidsbokning, se telefonnummer ovan.

Vilken form av insatser du får beror på din skada eller sjukdom. Rehabiliteringen sker framförallt på vår mottagning i Gustavsberg, men hembesök kan erbjudas av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut/sjukgymnast och logoped vid behov.

För logoped krävs remiss, för övriga yrkesgrupper gäller inget remisskrav. 

Öppen hjälpmedelsmottagning för enklare hjälpmedel
Här kan du få bedömning av våra arbetsterapeuter för enklare hjälpmedel så som till exempel kryckor, duschpall, griptång eller rollator.

Öppettider
Onsdagar 13-14

OMT - Ortopedisk Manuell Terapi
Vi har en OMT-utbildad fysioterapeut. OMT används vid behandling av akuta och långvariga smärtproblem, funktionsstörningar, skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).

Dietist
Dietisten är specialist på individanpassad nutritionsbehandling och på att informera om matens betydelse vid hälsa och sjukdom.

Vid många sjukdomar är kosten en viktig del i behandlingen. Rätt kost är i vissa fall en förutsättning för att den medicinska behandlingen ska fungera optimalt.

Både barn och vuxna som är i behov av kostråd har rätt att träffa dietist.

Målet är att arbeta evidensbaserat med behandlande nutritionsåtgärder och preventiva kostråd för att främja din hälsa och livskvalitet.

Ingen remiss behövs från läkare.

Detta kan vi hjälpa till med:

 • Bedömning och utredning av nutritionsproblematik och energi och näringsbehov.
 • Tips och råd vid allergi eller födoämnesöverkänslighet.
 • Individanpassad kostrådgivning.
 • Ordinering och förskrivning av näringspreparat
 • Utbildning och handledning till grupper av patienter/vårdpersonal.

Skador, sjukdomar eller funktionshinder kan påverka din livssituation på olika sätt. Om du har varit eller fortfarande är sjuk eller skadad kan du behöva rehabilitering för att få tillbaka så mycket av din fysiska och psykiska förmåga som möjligt. Förutom mer handfast vård erbjuder vi också många utbildningar kring olika sjukdomar och skador.

Vi kan också hjälpa dig prova ut rätt hjälpmedel. 

Senast ändrad: 2020-12-15

Vaccination

Vaccination mot covid-19

Alla från 16 år och uppåt kan boka tid för vacciation mot covid-19. 

Vaccination mot säsongsinfluensan

9 november påbörjas vaccinationen mot den årliga säsongsinfluensan. Till att börja med vaccinerar vi dig som är 65 år eller äldre, eller som tillhör någon av riskgrupperna. Om det gått mer än 6 månader sedan du fick dos 2 mot covid-19 (gäller dig som är 65 år eller äldre) så erbjuds du att ta dos 3 samtidigt med influensavaccinationen.

Precis som förra året vaccinerar vi på baksidan av vårdcentralen, Chamottevägen 10, vid den gröna boden.

Vi har ingen drop-in. Alla tider måste bokas i förväg.

Boka tid:
Via appen Alltid Öppet
Telefon 08-123 395 50.

Tänk på att komma den tid som du har fått då du kan få vänta ute. Vi ropar upp och släpper in enligt tidsbokning. Är du under 65 år och inte tillhör någon av de identifierade riskgrupper som erbjudandet riktar sig till får du vänta ett tag till innan du kan få vaccinera dig mot influensan.

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2021-11-15

Ungdomsmottagning

Boka tid
Ring oss för rådgivning eller tidsbokning på vardagar klockan 11-12. Om du inte har möjlighet att ringa på telefontiden kan du lämna ett meddelande så ringer vi tillbaka så snart vi har möjlighet.
Telefon: 08-123 451 60

Drop-in
Du är också välkommen på drop-in utan tidsbokning
Måndag 15-16.30
Torsdag 13-16.30

Öppettider
Måndag-onsdag 8-17
Torsdag 8-19
Fredag 8-14

Här finns vi
Tyra Lundgrens väg 6
Vi finns intill Gustavsbergs vårdcentral i hamnen. Ungdomsmottagningen har en egen ingång på hörnet av huset.

Ungdomsmottagningen erbjuder

Ungdomsmottagningarna finns till för dig som är mellan 12-23 år. Till oss kan du vända dig för att få svar på frågor om allt mellan himmel och jord – ofta handlar det om relationer, sex och hälsa. Inga frågor är för små eller för stora. Vi lyssnar och tar dina frågor på allvar. Ibland kan det bara vara skönt att få prata med någon.

Vi kan också hjälpa dig med preventivmedel, graviditetstest eller testning av könssjukdomar.

Alla som arbetar hos oss har tystnadsplikt. Det innebär att vi inte får lämna uppgifter om dig utan att du har godkänt det. Alla besök på ungdomsmottagningen är gratis.

Läs mer på ungdomsmottagningar.sll.se

Senast ändrad: 2018-02-20

Drop-in

Barnmorskemottagning

Ungdomsmottagning

Drop-in är stängd både på barnmorskemottagningen och ungdomsmottagningen. Endast bokade besök.

Senast ändrad: 2018-05-17
Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Kersti Ejeby

Verksamhetschef

Anna Jensen

Enhetschef BVC Hemmesta, Gustavsberg

Andrea Asplund

Enhetschef läkarna

Helena Backlund

enhetschef distriktssköterska

Karl Almqvist Simonsson

enhetschef Psykolog

Louise Wallin

enhetschef SJUKSKÖTERSKA

Maria Silversten

Enhetschef hemsjukvård

Marie Westgaard

Enhetschef undersköterskor, fotterapeuter, sekreterare och receptionen

Marika Nyman

Enhetschef barnmorskemottagning

Therese Billberg

Enhetschef Värmdö Rehab

Thomas Arnhjort

chef för ST-läkarna samt bitr. verksamhetschef

Annika Jepsen

MEDICINSK SEKRETERARE

Christina Alf

Medicinsk sekreterare

Jaana Suhonen

Medicinsk sekreterare

Lena Carlsson

Medicinsk sekreterare

Ulla Svedin

Medicinsk sekreterare

Ulrika Mossberg

Medicinsk sekreterare

Yvonne Bäckström

Medicinsk sekreterare

Agnes Thiel

Psykolog under utbildning

Amanda Christensen-Kaiser

Samtalsterapeut

Anita Elgemark

psykolog

Anna Forsling

PSYKOLOG

Anna Sewall

Psykolog

Daniel Björkander

Psykolog

Elin Lindsäter

Psykolog

Emma Eriksson

Psykolog under utbildning

Eva Zetterqvist

psykolog

Hedda Nyman

Psykolog

Johanna Engelbrektsson

Psykolog

Katja Sjöblom

Psykolog

Linnea Adolfsson

PSYKOLOG

Lovisa Mellerby

Psykolog under utbildning

Maja Bohman

Psykolog under utbildning

Mari Bentzer

Psykolog

Maria Lagerlöf

Psykolog

Maria Vikström

Kurator

Rebecca Levi

psykolog

Sabrina Engström

Psykolog

Föräldraledig

Sara Brandell

Psykolog

Sara Nyström

Kurator

Victoria Sennerstam

Psykolog

Anna Jensen

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Ann-Charlotte Engqvist von Waldegg

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Christina Grape Viding

Sjuksköterska

Emma Ouhterlony

Sjuksköterska

Emma Tallqvist

Barnsjuksköterska Hemmesta BVC

Gabriella Libot

Distriktssköterska Hemmesta BVC

Gunilla Nordström

Distriktssköterska

Helena Backlund

DISTRIKTSSKÖTERSKA

Helle Mårdh

Sjuksköterska

Hennie Ekelund

Sjuksköterska

Irene Lingqvist

Hemsjukvården

Isabel Hussaini

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Janina Hettman

Sjuksköterska

Jessica Vuori

Distriktssköterska Gustavsberg BVC

Jessica Strid

distriktssköterska

Karin Karlsson

Barnsjuksköterska Gustavsberg

Katarina Elander-Alberts

Sjuksköterska

Katarina Pehrsson

Distriktssköterska

Lina Westman

Sjuksköterska

Lisa Dollbring

Distriktssköterska

Lisa Nellåker

Hemsjukvården

Louise Wallin

Sjuksköterska

Malin Molin

Barnsjuksköterska Hemmesta

Maria Buskas

Sjuksköterska

Maria Landesved

Sjuksköterska

Maria Silversten

Hemsjukvården

Matilda Lindvall

Sjuksköterska

Mikaela Levin

Distriktssköterska

Mira Hjelmgren

distriktssköterska

Nanna Gautier Folbäck

Sjuksköterska

Nathalie Broman

Sjuksköterska

Sirkka Lytter

distriktssköterska

Susanne Löfstrand

Distriktssköterska

Ute Backteman

Barnsjuksköterska Gustavsberg

Åsa Wärlinge

Sjuksköterska

Anna Hammarström

Undersköterska

Annika Eriksson

Undersköterska

Belinda Olsson

Hemsjukvården

Charlotte Hammerfeldt

Undersköterska

Christina Andreasson

Undersköterska

Gunilla Willsch

Undersköterska

Karin Vall

Undersköterska

Marie Norling

Undersköterska

Dragan Pajic

Hemsjukvården

Zakina Palm

Hemsjukvården

Nina Evers

Fotterapeut

Mery Björk

Fotterapeut

Alexandra Granqvist

Fysioterapeut

Alice Svensson

Fysioterapeut

Anna Bryne

Arbetsterapeut

Anna Zakrisson Lord

Arbetsterapeut

Anne Wetterholm

Sjukgymnast, rehabkoordinator

Anneli Persson Miller

Arbetsterapeut

Ann-Sofie Ahldén

Arbetsterapeut

Beatrice Johansson

Fysioterapeut

Caroline Ström

Sjukgymnast

Cecilia Winkfield

Sjukgymnast

Eva Eriksson

Fysioterapeut

Filippa Bartoletti

Sjukgymnast

Ida Dowding

Sjukgymnast

Ingela Johansson

Undersköterska

Jenny Nielsen

Fysioterapeut

Johanna Bäckström

Sjukgymnast, OMT-specialist

Lena Hamberg

Logoped

Linda Rizaldy

Fysioterapeut

Lisa Person

Fysioterapeut

Lotta Roos

Arbetsterapeut

Malin Hagenbjörk

Logoped

Maria Nordberg

Logoped

Sandra Nordenson

Dietist

Sanna Nordvall

Sjukgymnast

Sebastian Festin

Fysioterapeut

Sebastian Hejdedal

Fysioterapeut

Sofie Lis

Arbetsterapeut

Therese Billberg

Sjukgymnast

Enhetschef

Urban Äng

Kiropraktor

Alexander Björkqvist

ST-läkare

Andrea Asplund

specialist i allmänmedicin

Anna-Lisa Thoren

ST-läkare

Björn Eriksson

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Caroline Asplund

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Caroline Sundlöf

ST-läkare

Cecilia Martinez

ST-läkare

Christina Unger-Lithner

ST-läkare

Cristina Repta

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Diana Delevan

ST-läkare

Ehsan Al-Nuami

Specialist i allmänmedicin

Erik Borg

ST-läkare

Eva Litnäs

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Hans Liljeberg

Specialist i allmänmedicin

Helena Almer

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Helene Bodegård

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Isabella Snickars

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Jacob Andersson

ST-läkare

Javeria Ahmad

ST-läkare

Johan Ny

ST-läkare

Lotta Hallhagen

Specialist i allmänmedicin

Madeleine Hummel

ST-läkare

Maria Fröberg

specialist i allmänmedicin

Mats Wiktorsson

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Melissa Farahani

ST-läkare

Pauline Khouri

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Rebecca Melzer

ST-läkare

Rebecka Rudström

ST-läkare

Sara de Freitas

ST-läkare

Sofia Lund

ST-läkare

Tobias Foss

ST-läkare

Torsten Björsenius

Ortoped

Ulrika Engström

ST-läkare

Zhihui Zhong

Specialist i allmänmedicin

Åsa Vidjeskog

ST-läkare

Marika Nyman

Enhetschef

Kiro Frank

Barnmorska

Michaela Granqvist

Barnmorska

Susanne Keijser Karre

Barnmorska

Åsa Tufvesson

Barnmorska

Akademisk vårdcentral

Akademisk vårdcentral

Uppdrag som akademisk vårdcentral

Akademiska vårdcentraler sammanför utbildning, utveckling och forskning med vardagen i primärvården. Idag finns det åtta akademiska vårdcentraler inom Stockholms läns landsting. De driver nätverk för att ge stöd och säkerställa kvalitet i utbildning, utveckling och patientnära forskning inom landstinget.

En viktig del för akademiska vårdcentraler är att ta emot vård- och medicinstudenter under deras verksamhetsförlagda utbildning. De ska också stimulera medarbetare till akademisk fördjupning för att ge en evidensbaserad, högkvalitativ vård och service till patienterna.
Läs mer på akademiskavardcentraler.se 

Verksamhetsförlagd utbildning
Vi på Gustavsbergs akademiska vårdcentral har varje år ett stort antal studenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning hos oss. Studenterna består av olika vårdprofessioner och handleds av legitimerad vårdpersonal. Du som patient kan därmed vara med om att få träffa en student under ditt besök hos oss.

Kompetenscentrum för psykisk ohälsa
Gustavsbergs vårdcentral har ett uppdrag av Stockholms läns sjukvårdsområde att sprida kunskap om hur vård av psykisk ohälsa kan bedrivas på bästa sätt inom primärvården.
Läs mer om kompetenscentrum psykisk ohälsa

Kurser för dig som patient

Kurser för dig som patient

Psykisk ohälsa - aktuell forskning på vårdcentralen

Vi har ett flertal forskningsprojekt på vårdcentralen. Bland annat undersöker vi nya behandlingar för ångest, stress, depression, hälsoångest och sömnproblem genom KBT i grupp samt internet KBT och självbehandlingshjälp i bokformat. Vi undersöker också vikten av kontakt med arbetsplats och stöd för arbetsåtergång vid sjukskrivning.

Träna mindfulness

 

Våra drop-in till mindfulness är inställda tills vidare!

 

Guidad självhjälp-oro

För dig som går självhjälpsbehandlingen för oro finns det en del i behandlingen där du ska göra en övning i medveten närvaro.Vidare instruktioner för hur du går till väga med övningen finner du i ditt behandlingsmaterial.

Övningen är uppläst av Julia Boberg, och rättigheterna till texten tillhör Erik Andersson

Öppna föreläsningar 2020

Våra öppna föreläsningar är inställda under resten av terminen.

 

Vill du hitta vägar till att må bättre? Besväras du eller någon anhörig till dig av sömnbesvär, stress, ångest eller nedstämdhet?

Vi erbjuder alla våra listade patienter att komma på de föreläsningar våra psykologer håller varje onsdag klockan 16-17. Det är ett tillfälle att få kunskap och strategier för hur en ond cirkel kan brytas och vad du kan göra för att må bättre. Våra teman är sömn, ångest/oro, stress och depression/nedstämdhet. Varmt välkommen!

 

 

Till toppen