Munskydd vid besök

Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. De under 16 år undantas.
icon-newsNyheter

Nyheter

Vi byter telefonnummer

Den 21 januari byter vi på Forums vårdcentral telefonnummer till 08-123 408 70. Förutom att ringa är du också välkommen att kontakta oss via chatt i appen Alltid öppet eller via 1177.se.

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Telefon: 08-718 70 56
Telefontider: vardagar 7-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

SMS-påminnelse

Vi vill gärna hjälpa dig att komma ihåg din bokade tid genom att skicka ut en sms-påminnelse. Det är en ren påminnelse och innehåller inte information om vilken vård som avses eller om var vården ges.

Omboka om du får infektionsbesvär

Om du får infektionssymtom som snuva, halsont, hosta eller feber inför ditt planerade besök hos oss vill vi att du kontaktar oss. Vi kan omboka till videobesök eller till vår infektionsanpassade mottagning. Du kan avboka besöket samma dag utan kostnad vid misstanke om covid-19.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Provtagning

Viss provtagning erbjuds för våra listade patienter.
Bokning sker via appen Alltid öppet.

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Du hittar oss på Romansvägen 12, i Nacka.

Karta

1177 Vårdguidens e-tjänster

Obs! På grund av pandemin går det för närvarande inte att boka tid till läkare, sjuksköterska eller psykosociala teamet.

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller i appen Alltid öppet. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Videomöte

Videomöte

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Husläkarmottagning online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Så här går det till

 1. Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play, AppGallery eller App Store.
 2. Logga in säkert med BankID.
 3. Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
 4. Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka videomöte

Senast 24 timmar innan ditt besök eller videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen. Första gången du ska agera ombud behöver du klicka på "förälder" och ange barnets personnummer. När du agerar ombud i fortsättningen klickar du på "agera ombud".

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du alltidoppet.slso@sll.se 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

För att boka akuttid för lättare besvär ringer du och bokar via sjuksköterska på telefonnummer 08-718 70 56. Du kan även kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST), allmäntjänstgöring (AT) och bastjänstgöring (BT).

Senast ändrad: 2018-02-07

Sjuksköterskemottagning

Ring för kontakt, rådgivning, tidsbokning, recept samt återbud.
Telefon
08-718 70 56, vardagar 7-17

Diabetesgrupper
För dig med diabetes erbjuder vi samtal, råd och information om livsstil, kost och motion.

Tala med din distriktssköterska för mer information.

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-02-07

Astma/Allergi/KOL

Elizabeth Asencios de Gómez
Distriktssköterska

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2021-09-17

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/Nacka_Forum/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-02-07

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.
Senast ändrad: 2022-01-02

Hemsjukvård

Kontakta din sköterska för mer information.

Telefon
08-718 70 40 mellan klockan 13.00-14.00.

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-02-07

Provtagning

Viss provtagning erbjuds för våra listade patienter från 12 års ålder, men väntetid kan förekomma.
Bokning sker via appen Alltid öppet.

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2021-12-08

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som mår psykiskt dåligt är välkomna till oss. Det kan exempelvis handla om att barnet eller ungdomen känner ångest, är deprimerad eller har problem med utagerande.

Senast ändrad: 2021-12-01

Psykisk ohälsa vuxna

För att komma till vår psykolog behöver du i regel träffa din läkare för att få en remiss. 

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Senast ändrad: 2018-02-07

Vaccination

Vaccination mot säsongsinfluensan
Kontakta oss för att boka tid.

Prislista

 • DiTe (påfyllning difteri/stelkramp): 300 kronor
 • Tetanus (stelkramp): 250 kronor
 • Influensavaccin - Vaxigrip: 250 kronor
 • Lunginflammation (Pneumovac): 300 kronor

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

 

Senast ändrad: 2021-11-04

Äldremottagning

Telefon

För att boka besök, få rådgivning eller information ringer du telefonnummer 08-718 70 40.

Telefontid

Du når oss säkrast vardagar måndag-fredag 13-14, övrig tid är du välkommen att ringa vårt ordinarie nummer 08-718 70 56.

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2018-05-07
När vi har stängt

När vi har stängt

Inom vissa områden i Stockholm saknas en husläkarjour i det direkta närområdet. Du som behöver vård utanför vår öppettid hänvisas då istället till närmaste närakut.

Närakuten är öppen alla dagar klockan 8-22. Kontakta 1177 Vårdguidens sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 innan du åker till närakuten. Sjuksköterskorna där kan ge dig råd om du får bäst hjälp.

Videomöte med läkare
Vi erbjuder även videomöte med läkare alla dagar i veckan mellan klockan 7-21 via appen Alltid öppet.

Vid akut allvarlig skada eller sjukdom ring 112.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Adam Lipka Falck

AT-läkare

Asli Togan Tekin

Specialist i allmänmedicin

Carina Sannesten

ST-läkare

Daniel Håkansson

Specialist i allmänmedicin

08-718 70 4908-718 70 49
Tis, tor, fre 8.10-8.40

Ernesto Calderon-Ramirez

Specialist i allmänmedicin

08-718 70 73 08-718 70 73
Onsdag-fredag 8.10-8.40

Gabriel Sand

Leg. läkare

Hanna Hultin Rosenberg

Leg. Läkare

Mariam Salam

Specialist i allmänmedicin

Tjänstledig

Monika Kancans

Specialist i Allmänmedicin

Rehema Hjerpe

ST-läkare

Shillah Hashemi

Specialist i allmänmedicin

08-718 70 8208-718 70 82
Mån, tis, tor 8.10-8.40

Amanda af Petersens

Distriktssköterska hemsjukvård

Ann-Katrin Finneman

Sjuksköterska

Jeanette Larsson

Enhetschef

Jenny Madarasz

Sjuksköterska

Lena Gefvert

Disktriktssköterska

Linda Jans

Sjuksköterska hemsjukvård

Moa Cederlid

Sjuksköterska hemsjukvård

My Lassus

Distriktssköterska

Anna Tannerfeldt

BVC-sköterska

08-718 70 5808-718 70 58

Julie Barratt-Due

BVC-sköterska

08 718 66 8508 718 66 85

Katarina Mace

BVC-sköterska

08-123 40 87408-123 40 874

Lisa Winkfield

BVC-sköterska

08 718 67 3308 718 67 33

Margareta Norblad

BVC-sköterska

08 718 66 8408 718 66 84

Tina Andersson

BVC-SKÖTERSKA

08-123 408 7208-123 408 72

Zarah Kheyrollah

Sjuksköterska

Carina Green

Mottagningsexpedition

Kicki Malmström

Reception/mottagningsexpedition

Marie Ivarsson

Hemsjukvård

Zandra Handborn

Undersköterska hemsjukvård

Lisa Olsson

Psykolog

Lovisa Egnell

Psykolog

Carin Lindahl

Verksamhetschef

Ann-Christine Jarnemyr

Medicinsk sekreterare

Anneli Strömgren

Medicinsk sekreterare

Gina Block

Receptionist

Ida Hällgren

HR-konsult

Susanne Näsholm

Medicinsk sekreterare

Kurser för dig som patient

Kurser för dig som patient

Föreläsningar

- om ångest och nedstämdhet

Föreläsningarna hålls digitalt av legitimerad psykolog. Alla patienter som är listade på Forums vårdcentral är välkomna att anmäla sig till föreläsningarna. Du kan ha blivit rekommenderad av sjukvårdspersonal att gå på föreläsningen, kanske inför psykologisk behandling, men du kan också anmäla dig på eget initiativ.

Föreläsningarna passar både dig som själv lider av ångest eller nedstämdhet och dig som har en närstående med dessa besvär. Du behöver tillgång till smartphone, surfplatta eller dator med internetanslutning och webbkamera.

Du betalar 100 kr i patientavgift, frikort gäller. Begränsat antal platser. Föranmälan krävs. Anmäl intresse på tel 08-718 70 50 (telefonsvarare) eller fyll i en intresseanmälan i receptionen.
 

Ångest och oro

Under denna föreläsning får du veta mer om vad ångest är och vad som händer i kroppen. Vi går även igenom strategier för att hantera ångest, vad som är hjälpsamt och vad som kan göra att ångesten förvärras på sikt.

Höstens datum
6 oktober 15-16.30
10 nobember 15-16.30

Nedstämdhet och depression

Denna föreläsning tar upp vad det är som händer när man blir nedstämd och vad det är som kan bidra till att man fortsätter vara deprimerad. Du får också lära dig vad du själv kan göra för att vända en nedåtgående spiral och ta dig ur nedstämdheten.

Höstens datum
13 oktober 15-16.30
17 november 15-16.30

Mindfulness

Mindfulnessgrupp med digitala träffar

Mindfulness, eller på svenska medveten närvaro, är en meditationsteknik som under det senaste halvseklet blivit allt mer förekommande inom integrativ medicin, psykologisk behandling och stresshantering. I korthet kan mindfulness beskrivas som ett förhållningssätt där man övar sig på att vara uppmärksam på vad som händer i nuet, utan att döma eller värdera. Även om metoden har sitt ursprung i den buddhistiska traditionen har den inga religiösa inslag när den används i vårdsammanhang.

Vad säger forskningen?
Det finns många vetenskapliga studier om mindfulness och nya studier kommer hela tiden. Det har gjorts en rad studier med lovande resultat för bl.a. stresshantering, ökad livskvalitet vid kronisk smärta, högt blodtryck, återfallsprevention vid depression samt vid flera ångesttillstånd.

Mindfulnessgruppen som hålls på Forums vårdcentral är en öppen grupp där vi varvar övningar med lite teori, tips för hur du får in mindfulnessträningen i din vardag och möjlighet till utbyte av erfarenheter mellan gruppdeltagarna. Träffarna leds av Lovisa Egnell, leg. psykolog.

Som deltagare kan du börja när du vill och delta vid så många tillfällen du vill. Under hösten kommer träffarna att, tills regionens rekommendationer ändras, ske digitalt. Innan du deltar på ditt första tillfälle behöver du göra en intresseanmälan och få denna bekräftad. 

Tid: torsdagar 11-12
Avgift: 100 kronor per tillfälle (frikort gäller)
Anmälan: Lämn intresseanmälan på telefon 08-718 70 50 (telefonsvarare), eller fyll i blankett i receptionen.

Till toppen