icon-newsNyheter

Nyheter

Kontrollera dina födelsemärken

Oroar du dig för ett födelsemärke som har förändrats? Nu kan du som är listad hos oss enkelt boka en tid i appen Alltid öppet för att komma till oss och kontrollera födelsemärket.

Födelsemärken, eller leverfläckar som de också kallas, är en naturlig del av huden. En del människor har många medan andra har få och nya födelsemärken kan komma under hela livet. Oftast ger födelsemärken inga besvär. Men det är bra att hålla koll på om de förändras eftersom de kan utvecklas till hudcancer, malignt melanom.

När ska jag söka vård? 
Om du har ett födelsemärke som:

 • Börjar klia eller blöda
 • Växer eller ändrar form
 • Ändrar färg eller blir flammigt
 • Övergår till att bli ett sår

Hur bokar jag en tid? 
Det enklaste sättet är att logga in i appen Alltid öppet och boka en tid på din vårdcentral.

 1. Logga in i appen Alltid öppet
 2. Klicka på Vårdenheter och sök upp din vårdcentral
 3. Klicka på ”Kontrollera födelsemärke”.
 4. Svara på några frågor och ta en bild på födelsemärket.
 5. Boka en tid som passar dig.
Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 397 00
Telefontider:
Måndag-onsdag 7.30-17
Torsdag 7.30-19.30
Fredag 7.30-17

Chatt
Du som är listad hos oss kan chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider
Måndag-onsdag 7.30-17
Torsdag 7.30-19.30
Fredag 7.30-17

Laboratoriets öppettider
Vardagar 8.15-12

Vi utför endast provtagning som ordinerats av våra läkare. Vi har inte möjlighet att provta på remisser utfärdade av externa läkare.

Alltid öppet

I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

 • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
 • Avboka eller omboka din tid hos oss
 • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
 • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
 • Förnya recept genom chatten
 • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Husläkarmottagning online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
 • Möta oss i ett videomöte
 • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur appen fungerar >>

1177.se - e-tjänster

På 1177.se kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177.se. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177.se

Praktiskt vid besök

Vårdcentralen är belägen på nedre botten i en ombyggd fabrikslokal intill Luxparken på Lilla Essingen: Primusgatan 112.

Buss
Ta buss 1 till hållplats Primusgatan eller Lilla Essingen, därefter en 5-7 minuters promenad. Alternativt buss 56 från Fridhemsplan/Stora Essingen till hållplats Luxparken. Denna buss har dock gles trafik.

Bil
Kör på Luxgatan och sväng av vid Luxbacken. Fortsätt vägen fram till Primusgatan 112. Det finns parkeringsplatser med p-automat i närområdet.

Karta

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Videomöte

Videomöte

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Läs mer om hur du laddar ner appen och hur ett videmöte går till på slso.regionstockholm.se/alltid-oppet

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

För telefonnummer och telefontid till din husläkare se Vi som jobbar här/Läkare

Telefonnummer övriga läkare ska gå via växeln på 08-123 397 00

Telefontiderna till läkare kan användas till kortare ärenden, som frågor och förtydliganden. De kan inte skriva sjukskrivningar eller remisser på telefontiden.

Förnyelse av recept

Tänk på att förnya dina recept i god tid genom att kontakta oss cirka en vecka innan dina läkemedel och recept är slut. Du kan begära förnyelse av recept genom att använda 1177 Vårdguidens e-tjänster eller ringa till mottagningen under våra öppettider.

Våra läkare förnyar endast recept på läkemedel som förskrivits på vår mottagning. Är du ny patient hos oss så rekommenderar vi att du bokar en tid för samtal om din läkemedelsbehandling och vilka recept som behöver förnyas.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare, legitimerade läkare och läkare under praktisk tjänstgöring.

Senast ändrad: 2022-10-17

Sjuksköterskemottagning

För tidsbokning och rådgivning:

Telefon
08-123 397 00, vardagar 8-17

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-02-05

Astma/Allergi/KOL

På vår astma-KOL mottagning kan du bland annat göra ett lung- och andningstest, en så kallad spirometriundersökning. För rådgivning och tidsbokning ring på 08-123 397 00 under våra ordinarie öppettider.

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-02-15

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/essinge/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-02-05

Diabetesmottagning

Du som har diabetes erbjuds besök hos läkare 1-2 gånger per år för kontroll, kroppsundersökning och provtagning. Läkarbesöket varvas med besök hos specialutbildad diabetessjuksköterska, normalt 1-2 sjuksköterskebesök per år.

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Senast ändrad: 2018-02-05

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.


Vår underleverantör är Sussies Medicinska Fotvårdsklinik

Observera att du först behöver en remiss från oss innan du kan kontakta dem.

Senast ändrad: 2021-12-16

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-02-05

Intyg

Priser för intyg

 • Anställning, friskintyg: 625 kronor
 • Arbetsförmedling, intyg angående placering med mera: Timtaxa*
 • Behandlingshjälpmedel eller läkemedel, intyg om innehav exempelvis inför en resa: 313 kronor
 • Försäkringsbolag, alla intyg: Timtaxa*
 • Förstadagsintyg till arbetsgivare: 313 kronor
 • Körkortstillstånd, hälsodeklaration: 625 kronor
 • Livsmedelsintyg: Timtaxa*
 • Reseåterbud, intyg till resebyrå: 313 kronor
 • Rättsintyg: Timtaxa*
 • Skolgång, intyg som rör barns skolsituation: 313 kronor

* Timtaxa innebär 250 kronor plus eventuell moms per påbörjad kvart.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. 

På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Senast ändrad: 2018-02-05

Provtagning

Öppettider 

Måndag-fredag 8.15-12

För provtagning i laboratoriet, vänligen ta en nummerlapp som finns placerad framför receptionen och vänta på din tur. Ingen registrering i receptionen behövs.

Vi utför endast provtagning som ordinerats av våra läkare. Vi har inte möjlighet att provta på remisser utfärdade av externa läkare.

Waranprov

Om du däremot ska ta PK/INR inför ny Waranordination av din läkare är det viktigt att du anmäler dig i kassan först.

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2023-04-04

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som mår psykiskt dåligt är välkomna till oss. Det kan exempelvis handla om att barnet eller ungdomen känner ångest, är deprimerad eller har problem med utagerande.

Senast ändrad: 2021-12-01

Psykisk ohälsa vuxna

Kontakta vårdcentralen för rådgivning och tidsbokning.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Senast ändrad: 2018-02-05

Vaccination

Prislista vaccinationer

 • Difteri, stelkramp och kikhosta, påfyllnad (DiTeKi Booster): 380 kr
 • HPV: 400 kr
 • Hepatit A, vuxen (Havrix): 420 kr
 • Hepatit A, barn (Havrix): 410 kr
 • Hepatit B vuxen (Engerix): 400 kr
 • Hepatit B barn (Engerix): 350 kr
 • Hepatit A + B, vuxen (Twinrix): 600 kr
 • Hepatit A + B, barn (Twinrix): 500 kr
 • Influensa: 300 kr.
  Influensavaccin gratis för personer som är 65 år eller äldre samt för gravida och personer med kroniska sjukdomar under vaccinationskampanjen varje år mellan oktober-februari.
 • MPR mässling, påssjuka och röda hund (Priorix): 400 kr
 • Pneumokocker (Pneumovax): 480 kr
 • TBE, barn (Encepur): 380 kr
 • TBE, vuxen (Encepur): 400 kr

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Senast ändrad: 2023-02-28

Äldremottagning

På vår äldre mottagning kan vi ge dig som är äldre en mer sammanhållen vård genom att erbjuda dig en fast vårdkontakt med en sjuksköterska och/eller en läkare.  Läkare och sjuksköterska arbetar i team och kan vid behov även träffa dig som patient tillsammans.

Vi erbjuder

 • Genomgång av dina mediciner med läkare
 • Individuell vårdplanering
 • Hälsosamtal med distriktssköterska
 • Telefonrådgivning av sjuksköterska
 • Hjälp vid inkontinens
 • Hembesök
 • Minnesutredning
 • Diabetessköterska

Telefonnummer

08-123 397 10

Telefontid

Vardagar 14.30-17

Vi samarbetar med sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut på närliggande Rehabmottagningar och vi hjälper dig att få kontakt med dem vid behov.

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2018-02-05
Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Martina Engman

Verksamhetschef

08-1233970008-12339700

Hassan Kansoul

Specialist i allmänmedicin, överläkare kirurgi, medicinskt ledningsansvarig läkare

08-123 397 00, knappval 108-123 397 00, knappval 1
mån-tis & tor-fre 8.15-8.45

Eva Zaar

Specialist i allmänmedicin

08-123 397 00, knappval 208-123 397 00, knappval 2
mån-tis & tor-fre 8.15-8.45

Lidia Li

ST-Läkare

08-123 397 00, knappval 308-123 397 00, knappval 3
mån-tis & tor-fre 8.15-8.45

Lovisa Kasström

Specialist i allmänmedicin

08-123 397 00, knappval 408-123 397 00, knappval 4
mån-tis & tor-fre 8.15-8.45

Iris Karkamanis

Specialist i allmänmedicin

08-123 397 00, knappval 5 08-123 397 00, knappval 5
mån-tis & tor-fre 8.15-8.45

Roxane Pisarska

AT-läkare

Edvin Ström

ST-läkare - åter 25/9-23

Malin Sellén

Psykolog

Catherine Franchi

Sjuksköterska

Ellika Gustafsson

Distriktssköterska

Helena Motaleff

Distriktssköterska diabetes

Ida Engström

Sjuksköterska

Inger Nilsson

Distriktssköterska

Madelene Krantz

Distriktssköterska

Malin Roxenhed

Barnsjuksköterska

Sara Larsson

Sjuksköterska

Ann-Kristin Lind

Undersköterska

Eva Blanck

Undersköterska

Melinda Holm

Undersköterska

Michael Friberg

Undersköterska

Ulrika Mälberg

Undersköterska

Malin Östblom

Rehabkoordinator

Till toppen