Vi erbjuder
Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.
Läkarmottagning
Du har möjlighet att välja en fast läkarkontakt hos oss. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.
Läkarmottagningen erbjuder
Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.
Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.
På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.
Sjuksköterskemottagning
Sjuksköterskemottagningen erbjuder
Vi bedömer och ger omvårdnad vid många olika besvär. Du kan bland annat få hjälp med blodtryckskontroll, borttagning av stygn, injektioner och sårvård. Vi erbjuder också rådgivning, gör hälsokontroller och förskriver bland annat hjälpmedel.
Astma/Allergi/KOL
Hos oss får du tillgång till ett astma/KOL-team med två specialistutbildade sköterskor samt en specialistläkare. Teamet erbjuder individuell utbildning kring astma, allergi och KOL. Vi samarbetar också med Bromma Rehab Västra KOL-skola vilken innefattar träning och föreläsningar en gång per vecka i cirka 8 veckor.
För att komma till astma/KOL-teamet måste din läkare först skriva en remiss.
Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder
Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.
Sluta-Röka-Linjen
Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.
Läs mer på slutarokalinjen.se
Diabetesmottagning
Hos oss får du tillgång till ett diabetesteam med en distriktssköterska som har specialistutbildning inom diabetes samt två specialistläkare. Vi samarbetar också med dietister och fotvårdare.
Gruppundervisning om diabetes
Vill du veta mer om din sjukdom diabetes utbyta erfarenheter med andra i en liknande situation? Kom med i vår gruppundervisning som äger rum vår och höst.
Vi träffas totalt fyra gånger samt har ett uppföljningsmöte med olika teman varje gång. Gruppen består av 10-12 personer och pågår cirka 1,5 timme per gång. Alla åldrar är välkomna och det spelar ingen roll när du fick din diabetes.
Här ser du tider och teman för de aktuella träffarna
Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.
Fotsjukvård
Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:
- diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
- cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
- svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
- vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.
Hemsjukvård
Om du har svårt att själv ta dig till vårdcentralen kan du få vård hemma. Vårdcentralen bedömer och planerar ditt eventuella behov av hemsjukvård tillsammans med dig.
Hemsjukvård innebär att du får vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis vara hjälp med läkemedel, omläggning av sår eller provtagning.
Ofta samarbetar olika yrkesgrupper i team. Det kan exempelvis vara undersköterska, sjuksköterska eller läkare. Vilken vårdpersonal som kommer beror på vad du behöver få hjälp med.
Hemsjukvården samarbetar även med hemtjänsten.
Psykisk ohälsa barn och unga
Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.
Vi har ett team med psykologer, psykoterapeut och läkare som hjälper till med bedömning, stöd och psykologisk behandling vid behov.
För telefonrådgivning och tidsbokning, ring 08-123 407 00.
Vid mer akuta problem hänvisar vi till BUP och BUP-akuten.
Psykisk ohälsa vuxna
Vårt psykosociala team erbjuder bedömning, rådgivning och behandling till dig som är 18 år eller äldre och som mår psykiskt dåligt.
Vårt behandlingsutbud utgår från kognitiv beteendeterapi (KBT) och består av föreläsningar, gruppbehandlingar, guidad självhjälp, stödsamtal och individuell KBT.
Här kan du läsa om våra kommande föreläsningar
Välkommen att boka tid till vårt mottagningsteam på nedanstående telefonnummer.
Telefonnummer: 08-123 407 00, vardagar 8-17.
Kostnad: Vanlig patientavgift eller högkostnadskort
Psykosocial mottagning erbjuder
Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.
Är dina psykiska besvär svåra eller akuta rekommenderar vi att du kontaktar psykiatrin:
- Mobila akutenheten telefon 08-123 484 00 (alla dagar 8-22)
- Psykiatriska länsakuten på S:t Görans sjukhus telefon 08-123 492 00 (alla dagar dygnet runt)
- Egenanmälan till Norra Stockholms psykiatri 08-123 484 00
Rehabilitering
Kontakta oss på telefon 08-123 407 00 för att komma i kontakt med vår rehabkoordinator. Att träffa rehabkoordinatorn är kostnadsfritt.
Skador, sjukdomar eller funktionshinder kan påverka din livssituation på olika sätt. Om du har varit eller fortfarande är sjuk eller skadad kan du behöva rehabilitering för att få tillbaka så mycket av din fysiska och psykiska förmåga som möjligt. Förutom mer handfast vård erbjuder vi också många utbildningar kring olika sjukdomar och skador.
Vi kan också hjälpa dig prova ut rätt hjälpmedel.
Vaccination
Vaccinationskampanj 7 november-14 december
Tisdagar och torsdagar klockan 8-12
Endast förbokade tider. Boka via appen alltid öppet eller på 08-123 407 00.
För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler.
Äldremottagning
Du når vår äldremottagningen direkt genom att ringa telefon 08 - 123 407 09, vardagar 13-14.
Övriga tider är du välkommen att ringa på vårt ordinarie telefonnummer 08 - 123 407 00, vardagar kl 8-17.
När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.