icon-newsNyheter

Nyheter

Välkomna på drop-in från 25/9

Vårdcentralen kan från och med den 25 september erbjuda drop-in utan tidsbokning till sjuksköterska för enklare besök.

Öppettider drop-in:
Måndag, tisdag, torsdag och fredag 13-14:30
Onsdag 10-12

Exempel på vad du kan få hjälp med på drop-in mottagningen:

 • Blodtrycksmätning – viktigt att du sitter och vilar minst 15 minuter i väntrummet innan blodtryckskontrollen.
 • Lättare sårkontroll/omläggningar
 • Borttagning av agraffer/stygn
 • Hudutslag, nageltrång, eksem
 • Lättare ögonbesvär
 • Misstanke om vaxpropp, bedömning
 • Injektioner (subkutana och intramuskulära)
 • Öronspolning
 • Hjälpmedelsförskrivningar – om du tidigare har fått hjälpmedel förskrivet av oss.
Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Telefonnummer: 08-123 450 70
Telefontid: Vardagar klockan 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Chatt

Du som är listad hos oss kan chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider

Måndag-fredag 8.15-11.30

Praktiskt vid besök

Hitta hit

Vi finns i Brandbergens Centrum.

Karta

Parkeringsmöjligheter
Två timmars gratis parkering finns i anslutning till centrumet.

Alltid öppet

I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

 • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
 • Avboka eller omboka din tid hos oss
 • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
 • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
 • Förnya recept genom chatten
 • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Husläkarmottagning online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
 • Möta oss i ett videomöte
 • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur appen fungerar >>

1177.se - e-tjänster

På 1177.se kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177.se. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177.se

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Videomöte

Videomöte

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Läs mer om hur du laddar ner appen och hur ett videmöte går till på slso.regionstockholm.se/alltid-oppet

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare, legitimerade läkare och läkare under praktisk tjänstgöring.

Senast ändrad: 2018-01-23

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2023-09-21

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Våra remisser för medicinsk fotvård skickas till Vendelsö vårdcentral enligt avtal.

Senast ändrad: 2023-09-21

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-01-23

Provtagning

Laboratoriets öppettider

Måndag-fredag 8.15-11.30

Provtagning för PK-INR

Måndag-torsdag 8.15-9.30

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2018-01-23

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som mår psykiskt dåligt är välkomna till oss. Det kan exempelvis handla om att barnet eller ungdomen känner ångest, är deprimerad eller har problem med utagerande.

Senast ändrad: 2018-03-08

Psykisk ohälsa vuxna


Boka tid hos psykolog

Telefon: 08 123 450 70
Telefontid: vardagar 8-17

1177.se Vårdguidens e-tjänster eller appen Alltid Öppet

Kostnad 250 kronor, frikort gäller.

Första besöket

När du kommer till oss första gången inleder vi med ett samtal. Planering för din behandling gör vi utifrån dina behov och vår bedömning. Ibland räcker dessa inledande samtal, ibland planerar vi tillsammans med dig om fortsatt behandling.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Återbesök via videolänk

Har du ett återbesök bokat till våra psykologer? Du som har en pågående kontakt med någon av våra psykologer har möjlighet att ha samtal via videolänk, istället för att komma till vårdcentralen. För att kunna genomföra ett videobesök måste du ladda ner appen Alltid öppet och ha tillgång till mobilt bank-ID. Hör av dig till vårdcentralen om du vill boka om ditt nästa återbesök till videobesök.

Webbtider till psykolog 

På våra webbtider kan du boka tid till psykolog. Det gäller även dig som inte tidigare haft kontakt med psykolog hos oss. Dessa tider kan du boka om du känner nedstämdhet, oro, ångest, stress eller har sömnproblem. Du kan inte få medicin utskrivet eller få hjälp med sjukskrivning på dessa tider.

Gruppbehandling
Vi erbjuder ibland gruppbehandlingar, bland annat mindfulness i grupp.

Kurser och gruppbehandlingar

Senast ändrad: 2023-06-19

Vaccination

Prislista vaccinationer

 • Fästingvaccin(TBE), vuxen: 350 kronor
 • Fästingvaccin (TBE), barn: 300 kronor
 • Influensavaccin: 200 kronor
 • Pneumokockvaccin: 250 kronor
 • Influensa och pneumokock: 400 kronor

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Senast ändrad: 2022-03-10

Äldremottagning

Ring för information och tidsbokning.

Telefonnummer: 08-123 450 61, telefontid: vardagar 13.30-14.30.

Du får tala med en erfaren distriktssköterska utan att göra knappval. Övrig tid går det bra att lämna ett meddelande så kontaktar vi dig.

Vill du utöka ditt sociala nätverk?
Du kan få hjälp på din vårdcentral.Vi ingår i ett pilotprojekt att stödja de som önskar bli mer socialt aktiva och bryta social isolering.

Här kan du läsa mer om projektet

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2022-05-12
Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Adelaide Luhigo

ST-läkare

Eddie Jansson

specialist i allmänmedicin

Haitham Al Zubedi

Specialist i allmänmedicin

Jing Wang

Specialist i allmänmedicin

Mats Wiktorsson

Specialist i allmänmedicin

Roya Shahrivar

Läkare

Serena Di Bella

ST-läkare

Wissam Alsayed

BT-läkare

Alva Nordén Olsåker

Sjuksköterska

Anna Lena Palm

Distriktssköterska

Eunice Fenteng

Distriktssköterska

Isabell Närdin

Sjuksköterska

Jennifer Van Heesch

Distriktssköterska

Lena Sjödal Karlsson

Distriktssköterska

Lovisa Kastrup

Sjuksköterska

Maria

Sjuksköterska

Maysa

Distriktssköterska

Ahlam Al Balushi

Undersköterska

Anna Söderblom

Undersköterska

Iva Debdoubi

Undersköterska

Magnus Jordung

Undersköterska

Marie Lindkvist

Undersköterska

Matilda Sjöstrand

Undersköterska

Mohammad Albakry

Undersköterska

Ursula Renström

Undersköterska

Anna Solenberg

Medicinsk sekreterare

Pia Palm

Verksamhetschef

Irma Sandvall

Medicinsk sekreterare

Miran Tahir

Psykolog

Simon Höglund

Psykolog

För dig som patient

För dig som patient

Kontakta mottagningen om du är intresserad av att delta eller vill veta mer om våra kurser och föreläsningar!

Telefonnummer: 08-123 450 70
Telefontid: Vardagar 8-17

Stressrelaterad ohälsa

Gruppbehandling för stressrelaterad ohälsa


Under hösten startar vi en gruppbehandling för dig med stressrelaterad ohälsa. 
Ur innehållet:

 • Stress – vad är det?
 • Lär känna dina stressbeteenden
 • Vikten av återhämtning
 • Underlätta sömnen
 • Avslappningsteknik och andra färdighete

Kursledare: Miran Tahir, leg. psykolog /Simon Höglund, leg. Psykolog

Sömnskola

- har du problem med sömnen?


Att då och då ha en natt med för lite eller ingen sömn är inte skadligt. Men om du sover för lite under en längre period och fungerar sämre i vardagen kan du behöva hjälp. Sömnbesvär kan vara: svårigheter med att kunna somna, vakna ofta under natten och ha svårt att somna om eller att känna sig väldigt trött under dagen. Det finns behandling som fungerar. Det finns också mycket du kan göra själv för att sova bättre.

Sömnskolan
Våra psykologer håller i en sömnskola, där du får lära dig mer om sömnsvårigheter och hur du själv kan arbeta med att förbättra din sömn. Du får lära dig mer om hur sömnen fungerar och strategier som visat sig vara effektiva vid sömnsvårigheter.

Sömnskolan hålls i grupp (max 8 pers) på mottagningen. Den består av totalt 4 tillfällen över 6 veckors tid, måndagar kl 15. Inför gruppstarten bokas du in på inledande samtal med psykolog över telefon/video. Efter avslutad grupp bokas du in på ett individuellt besök för uppföljning.

Deltagande
För att få ut så mycket som möjligt är det viktigt att du kan komma på samtliga grupptillfällen. Du väljer själv hur mycket privat information du vill dela med dig av. Det enda som förväntas är att du deltar aktivt och arbetar med de verktyg som du får lära dig. Gruppen vänder sig till patienter som är över 18 år.

Anmälan
Är du intresserad av att delta i sömnskolan kan du ringa till mottagningstelefonen på 08-123 450 70, anmäla dig i receptionen eller prata med din behandlare.

Stresskola

- behöver du hjälp med att hantera stress?


Stress är en naturlig del av livet och att känna sig stressad under en period är inget farligt. Men det kan vara skadligt att vara stressad för länge utan paus. Då kan stressen göra att du till exempel blir spänd, får ont i kroppen och svårt att sova. En del får svårt att koncentrera sig och ibland inte orkar göra någonting alls. Långvarig stress kan också leda till nedstämdhet, ångest och trötthet.

Stresskolan 
Våra psykologer håller i en stresskola, där du får lära dig mer om stressrelaterad ohälsa. Du får arbeta med verktyg för att hantera stress, få mer återhämtning samt kunna hantera negativa tankar och starka känslor.

Stresskolan hålls i grupp (max 8 pers) på mottagningen. Den består av totalt 4 tillfällen över 6 veckors tid, tisdagar kl 15. Inför gruppstarten bokas du in på inledande samtal med psykolog över telefon/video. Efter avslutad grupp bokas du in på ett individuellt besök för uppföljning.

Deltagande 
För att få ut så mycket som möjligt är det viktigt att du kan komma på samtliga grupptillfällen. Du väljer själv hur mycket privat information du vill dela med dig av. Det enda som förväntas är att du deltar aktivt och arbetar med de verktyg som du får lära dig. Gruppen vänder sig till patienter som är över 18 år.

Anmälan 
Är du intresserad av att delta i stresskolan kan du ringa till mottagningstelefonen på 08-123 450 70, anmäla dig i receptionen eller prata med din behandlare.

 

Till toppen