icon-newsNyheter

Nyheter

3 tips för sunda solvanor

Solens värmande strålar kan vara härliga. Lite sol är nyttigt men för hög dos kan vara skadligt. Det kan ge soleksem i form av kliande, röda prickar och om du bränner dig i solen ökar risken att drabbas av hudcancer malignt melanom. Här delar vi med oss av några tips för att njuta av solen på ett klokt sätt.

1. Undvik direkt sol när den är som starkast, mellan klockan 11 - 15. Försök hålla dig i skuggan om du behöver du vara utomhus mitt på dagen.

2. Skydda huden med kläder, använd solhatt eller keps.

3. Använd solkräm.

Barn under ett år ska helst inte alls vara i direkt solljus.

Vad gör jag om jag fått soleksem?
Om du fått soleksem kan du kyla den skadade huden med kallt vatten eller våta handdukar. Du kan använda receptfri kräm eller salva som innehåller kortison. Sen bör du undvika solen några dagar så att eksemen kan läka. Om besvären inte går över kan du kontakta oss på vårdcentralen.

Publicerad: 2024-07-02
Kontakt

Kontakt

Boka tid


Boka digitalt

Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 450 70
Telefontid: Vardagar 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider


Vårdcentralens öppettider 
Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider 
Måndag-fredag 8.15-11.30

Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

 • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
 • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
 • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
 • Förnya recept genom chatten
 • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
 • Möta oss i ett videomöte
 • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177

Du kan ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 dygnet runt. På 1177.se finns också information om hälsa och sjukdomar.

Logga in på 1177.se för att se eventuellt frikort och intyg. Här kan du också läsa din journal från år 2017 och framåt. Det går även att beställa egenprovtagning och se provsvar där.

Övriga digitala vårdärenden hos oss gör du enklast via appen Alltid öppet eller webbplatsen alltidoppet.nu

Praktiskt vid besök


Hitta hit
Vi finns i Brandbergens Centrum.

Karta

Parkeringsmöjligheter
Två timmars gratis parkering finns i anslutning till centrumet.

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet med Vårdcentral online i Alltid öppet.

Du kan även ringa 1177 för rådgivning och hänvisning.
Vid livshotande tillstånd ring 112.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Sjuksköterskemottagning

Vårdcentralen erbjuder drop-in utan tidsbokning till sjuksköterska för enklare besök.

Öppettider drop-in:
Måndag, tisdag och fredag 13-14.30
Onsdag och torsdag 10-12

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Diabetesmottagning

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Våra remisser för medicinsk fotvård skickas till Vendelsö vårdcentral enligt avtal.

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Provtagning

Laboratoriets öppettider

Måndag-fredag 8.15-11.30

Provtagning för PK-INR

Måndag-torsdag 8.15-9.30

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Psykosocial mottagning erbjuder
Vi erbjuder bedömning, rådgivning och i vissa fall behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Om barnet eller ungdomen är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

OBS! Vi har inte möjlighet att remittera barn och ungdomar för neuropsykiatrisk utredning. För att få hjälp med detta vänder ni er i första hand till barnets skola/elevhälsovården.

Psykisk ohälsa vuxna

Boka tid hos psykolog 
Telefon: 08 123 450 70
Telefontid: vardagar 8-17

1177:s e-tjänster eller appen Alltid Öppet 
Kostnad 250 kronor, frikort gäller.

Första besöket 
När du kommer till oss första gången inleder vi med ett samtal. Planering för din behandling gör vi utifrån dina behov och vår bedömning. Ibland räcker dessa inledande samtal, ibland planerar vi tillsammans med dig om fortsatt behandling.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.

Återbesök via videolänk
Har du ett återbesök bokat till våra psykologer? Du som har en pågående kontakt med någon av våra psykologer har möjlighet att ha samtal via videolänk, i stället för att komma till vårdcentralen. För att kunna genomföra ett videobesök måste du ladda ner appen Alltid öppet och ha tillgång till mobilt bank-ID. Hör av dig till vårdcentralen om du vill boka om ditt nästa återbesök till videobesök.

Webbtider till psykolog
På våra webbtider kan du boka tid till psykolog. Det gäller dig som inte tidigare haft kontakt med psykolog hos oss. Dessa tider kan du boka om du känner nedstämdhet, oro, ångest, stress eller har sömnproblem. Du kan inte få medicin utskrivet eller få hjälp med sjukskrivning på dessa tider.

Gruppbehandlingar
Vi erbjuder ibland gruppbehandlingar.
Klicka på länken nedan för att komma till våra aktuella grupper.

Kurser och gruppbehandlingar

Äldremottagning

Ring för information och tidsbokning.

Telefonnummer: 08-123 450 61
Telefontid: vardagar 13.30-14.30.

Du får tala med en erfaren distriktssköterska utan att göra knappval. Övrig tid går det bra att lämna ett meddelande så kontaktar vi dig.

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Vill du utöka ditt sociala nätverk?

Du kan få hjälp på din vårdcentral. Vi ingår i ett pilotprojekt att stödja de som önskar bli mer socialt aktiva och bryta social isolering.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Adelaide Luhigo

ST-läkare

Eddie Jansson

specialist i allmänmedicin

Gabriel Yamin

AT-läkare

Haitham Al Zubedi

Specialist i allmänmedicin

Jing Wang

Specialist i allmänmedicin

Johanna Söderquist

Leg. läkare

Marios Politis

Specialist i allmänmedicin

Mats Wiktorsson

Specialist i allmänmedicin

Roya Shahrivar

ST-läkare

Serena Di Bella

ST-läkare

Föräldraledig

Alva Nordén Olsåker

Sjuksköterska

Anna Lena Palm

Distriktssköterska

Eunice Fenteng

Distriktssköterska

Jennifer Van Heesch

Distriktssköterska

Lovisa Kastrup

Sjuksköterska

Maria

Sjuksköterska

Maysa

Samordnande distriktssköterska

Ahlam Al Balushi

Undersköterska

Anna Söderblom

Undersköterska

Magnus Jordung

Undersköterska

Marie Lindkvist

Undersköterska

Matilda Sjöstrand

Undersköterska

Mohammad Albakry

Undersköterska

Ursula Renström

Undersköterska

Anna Solenberg

Medicinsk sekreterare

Pia Palm

Verksamhetschef

Irma Sandvall

Medicinsk sekreterare

Miran Tahir

Psykolog

Simon Höglund

Psykolog

Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar

Kontakta mottagningen om du är intresserad av att delta eller vill veta mer om våra kurser och föreläsningar!

Telefonnummer: 08-123 450 70
Telefontid: Vardagar 8-17

Stressrelaterad ohälsa

Gruppbehandling för stressrelaterad ohälsa


Under hösten startar vi en gruppbehandling för dig med stressrelaterad ohälsa. 
Ur innehållet:

 • Stress – vad är det?
 • Lär känna dina stressbeteenden
 • Vikten av återhämtning
 • Underlätta sömnen
 • Avslappningsteknik och andra färdigheter

Kursledare: Miran Tahir, leg. psykolog /Simon Höglund, leg. Psykolog

Sömnskola

- har du problem med sömnen?


Att då och då ha en natt med för lite eller ingen sömn är inte skadligt. Men om du sover för lite under en längre period och fungerar sämre i vardagen kan du behöva hjälp. Sömnbesvär kan vara: svårigheter med att kunna somna, vakna ofta under natten och ha svårt att somna om eller att känna sig väldigt trött under dagen. Det finns behandling som fungerar. Det finns också mycket du kan göra själv för att sova bättre.

Sömnskolan
Våra psykologer håller i en sömnskola, där du får lära dig mer om sömnsvårigheter och hur du själv kan arbeta med att förbättra din sömn. Du får lära dig mer om hur sömnen fungerar och strategier som visat sig vara effektiva vid sömnsvårigheter.

Sömnskolan hålls i grupp (max 8 personer) på mottagningen. Den består av totalt 4 tillfällen över 6 veckors tid, måndagar kl 15. Inför gruppstarten bokas du in på inledande samtal med psykolog över telefon/video. Efter avslutad grupp bokas du in på ett individuellt besök för uppföljning.

Deltagande
För att få ut så mycket som möjligt är det viktigt att du kan komma på samtliga grupptillfällen. Du väljer själv hur mycket privat information du vill dela med dig av. Det enda som förväntas är att du deltar aktivt och arbetar med de verktyg som du får lära dig. Gruppen vänder sig till patienter som är över 18 år.

Anmälan
Är du intresserad av att delta i sömnskolan kan du ringa till mottagningstelefonen på 08-123 450 70, anmäla dig i receptionen eller prata med din behandlare.

Stresskola

- behöver du hjälp med att hantera stress?


Stress är en naturlig del av livet och att känna sig stressad under en period är inget farligt. Men det kan vara skadligt att vara stressad för länge utan paus. Då kan stressen göra att du till exempel blir spänd, får ont i kroppen och svårt att sova. En del får svårt att koncentrera sig och ibland inte orkar göra någonting alls. Långvarig stress kan också leda till nedstämdhet, ångest och trötthet.

Stresskolan 
Våra psykologer håller i en stresskola, där du får lära dig mer om stressrelaterad ohälsa. Du får arbeta med verktyg för att hantera stress, få mer återhämtning samt kunna hantera negativa tankar och starka känslor.

Stresskolan hålls i grupp (max 8 personer) på mottagningen. Den består av totalt 4 tillfällen över 6 veckors tid, tisdagar kl 15. Inför gruppstarten bokas du in på inledande samtal med psykolog över telefon/video. Efter avslutad grupp bokas du in på ett individuellt besök för uppföljning.

Deltagande 
För att få ut så mycket som möjligt är det viktigt att du kan komma på samtliga grupptillfällen. Du väljer själv hur mycket privat information du vill dela med dig av. Det enda som förväntas är att du deltar aktivt och arbetar med de verktyg som du får lära dig. Gruppen vänder sig till patienter som är över 18 år.

Anmälan 
Är du intresserad av att delta i stresskolan kan du ringa till mottagningstelefonen på 08-123 450 70, anmäla dig i receptionen eller prata med din behandlare.

Till toppen