icon-newsNyheter

Nyheter

Vård vid psykisk ohälsa

Att känna sig nedstämd emellanåt är en naturlig del av livet. Ofta går det över av sig själv. Om du mår så dåligt att det påverkar din vardag och du har haft det så i några veckor eller längre kan du kontakta oss för vård.

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris.

Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård hjälper vi dig vidare i vården.

Vad kan jag göra själv för att må bättre? 
Vad man behöver för att må bättre varierar från person till person. Här får du några tips:

Tillåt dig att vara nedstämd
Det kan vara lätt att skuldbelägga sig själv. Fundera över vad du skulle ha sagt till en god vän som befann sig i samma situation och behandla dig själv lika snällt.

Prata med någon
Att sätta ord på sina känslor kan hjälpa. Om du har någon som du känner dig trygg med känns det ofta bra att berätta hur du mår.

Välj det du gillar
Försök göra sådant som du brukar tycka är roligt, även om du känner att du inte riktigt orkar eller har lust. Effekten kan komma efter ett tag och ge dig positiv energi även om det inte kändes så från början.

Publicerad: 2024-11-04
Kontakt

Kontakt

Boka tid


Boka digitalt
Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 382 50
Telefontid: Helgfria vardagar 7-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

En del av våra läkare kan du ringa till direkt om du är listad hos dem. 
Se namn, telefonnummer och telefontider här

Psykosocial resurs 
Telefonnummer: 08-123 382 50, knappval 5. 
Du som är över 18 år och listad hos oss kan ringa och boka en tid för nybesök till psykosocial resurs, eller själv boka en tid via Alltid Öppet. Nya tider släpps löpande.

Fotsjukvård
Telefonnummer: 08-123 365 69
Telefontid: vardagar 8.15-9

Boka tid för blodtryckskontroll och borttagning av stygn
Du kan själv boka tid hos undersköterska för blodtryckskontroll och borttagning av stygn. Tider erbjuds måndag–torsdag klockan 13-15 och bokas i Alltid öppet.

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider

Vårdcentralens öppettider
Helgfria vardagar 7-17

Laboratoriets öppettider
Måndag-torsdag 7.45-16
fredag och dag före helgdag 7.45-14

Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

  • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
  • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
  • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
  • Förnya recept genom chatten
  • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
  • Möta oss i ett videomöte
  • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177

Du kan ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 dygnet runt. På 1177.se finns också information om hälsa och sjukdomar.

Logga in på 1177.se för att se eventuellt frikort och intyg. Här kan du också läsa din journal från år 2017 och framåt. Det går även att beställa egenprovtagning och se provsvar där.

Övriga digitala vårdärenden hos oss gör du enklast via appen Alltid öppet eller webbplatsen alltidoppet.nu

Praktiskt vid besök

Hitta hit

Våra lokaler ligger i Ormingehus på Kanholmsvägen 51, plan 1.

Buss till hållplats Orminge centrum. Gå sedan mot Ormingehus på Kanholmsvägen. Vårdcentralen ligger på plan 1. 

Med bil kör du mot Orminge centrum. Sväng in på Edövägen och därefter första avfarten till höger in på Kanholmsvägen mot Ormingehus. Parkering finns i anslutning till Ormingehus men du kan också parkera i Orminge centrum.

Hitta hit (karta)

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet med Vårdcentral online i Alltid öppet.

Du kan även ringa 1177 för rådgivning och hänvisning.
Vid livshotande tillstånd ring 112.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Våra listningsbara läkare:

  • Anna Stenius
  • Charlotta Grönwall Lindholm
  • Esbjörn Bergman
  • Gabriela Lundberg
  • Rowshan Jahan

Bagge listningsgrupp: Amanda Rippe, Ammi Schultz och Sara Engman.

Bure listningsgrupp: Joakim Wessel, Linnea Lindgren, Markus Legeby och Sofia Storkaas Zvrskoveck.

Knapen listningsgrupp: Emilija Rackauskaite, Klara Solvin, Maria Groth och Yawen Xu.

Våra läkare jobbar i team tillsammans med övrig vårdpersonal för att du som patient ska få kontinuitet i dina kontakter med oss. Vår målsättning är att du i största möjliga mån ska träffa samma läkare vid varje besök. 

Har en familjemedlem redan husläkare hos oss föreslår vi att resten av familjen väljer samma läkare. Familjer med barn, som inte tidigare haft kontakt med våra husläkare, har möjlighet att välja BVC-läkaren som husläkare.

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att få en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Boka tid
- till läkare, sjuksköterska och psykolog

Telefonnummer
08-123 382 50

Telefontid
Helgfria vardagar 7-17

Stäket
Anna Stenius, Esbjörn Bergman, Joakim Wessel, Karl Rombo, Markus Legeby, Sally El Tayeb, Maria Forsgren Lindbäck, Dilan Tuominen, Ulrika Cadeau Mårtensson och Vali Ileana.

Lurbacken
Charlotta Grönwall Lindholm, Jakub Zebialowicz Ahlström, Klara Solvin, Rita Fernholm, Anna Hallum, Yawen Xu, Mira Hansson Bittár, Olga Stiller och Viktoria Nilsson.

Klinten
Gabriela Lundberg, Gunilla Niklasson, Hanna Sundström, Jenny Hällström, Maria Groth, Rowshan Jahan och Sofia Storkaas Zvrskovec.

Fösan
Amanda Rippe, Helene Nordh, Kajsa Sundqvist, Malin Schneider, Pontus Almer Boström, Emilija Rackauskaite, Linnea Lindgren, Sandra Eklund, Emma Grönwall, Johanna Hagman och Jessica Sundell.

Listningsbara läkare

  • Anna Stenius
  • Charlotta Grönwall Lindholm
  • Esbjörn Bergman
  • Gabriela Lundberg
  • Rowshan Jahan

Bagge listningsgrupp: Amanda Rippe, Ammi Schultz och Sara Engman.

Bure listningsgrupp: Joakim Wessel, Linnea Lindgren, Markus Legeby och Sofia Storkaas Zvrskoveck.

Knapen listningsgrupp: Emilija Rackauskaite, Klara Solvin, Maria Groth och Yawen Xu.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Sjuksköterskemottagning

Tidsbokning och rådgivning av sjuksköterska

Telefon: 08-123 382 50
Telefontider: helgfri vardag 7-17

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Boka via Alltid öppet

Du kan själv boka tid hos undersköterska för blodtryckskontroll och borttagning av stygn. Tider erbjuds måndag–torsdag klockan 13-15 och bokas i Alltid öppet.

Astma/Allergi/KOL

Kontakta våra Astma/KOL-sköterskor på

Telefon
08-123 382 50, vardagar klockan 7-17.00.

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/boo/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Diabetesmottagning

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

  • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
  • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
  • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
  • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

För att komma till Boo vårdcentrals fotsjukvårdare behöver du få remiss från din vårdcentral – gäller Ektorps, Forums och Fisksätras vårdcentraler. När du har remiss kan du själv ringa till våra fotvårdsterapeuter och boka tid.

Telefonnummer: 08-123 365 69
Telefontid: måndag-fredag 8.15-9

Återbud kan lämnas dygnet runt.

Hemsjukvård

Kontakt med läkarna på hemsjukvården bokas via sjuksköterska.

Telefon
08-123 382 26

Telefontid
Helgfri vardag 8.30-9.30

Kvällar, nätter och helger
Jourhavande distriktssköterska
Telefon: 08-655 31 03
Kvällar och nätter: klockan 17-8
Lördag, söndag och helgdag: klockan 8-17

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Provtagning

I anslutning till vår vårdcentral finns Närlaboratorium Boo.

Waranprov

Som patient hos oss får du en bokad tid för provtagning och anmäler dig i receptionen när du kommer. Har du frågor kring din ordination eller provtagning kan du ringa till våra sköterskor på telefon

Telefon

08-123 382 50

Om du är bortrest eller tar provet på annan ort ringer du och meddelar oss det, gärna tidigt på dagen, så du kan få din ordination under dagen.

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Laboratoriet öppettider

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Horisonten barn och unga

Vi är en öppen mottagning för föräldrar, barn och ungdomar upp till 18 år. Hit kan ni vända er för att få rådgivning, stöd och behandling. Vården är kostnadsfri. Horisonten är ett samarbete mellan Nacka kommun och Boo vårdcentral och här arbetar psykologer samt socionomer.

Telefonnummer: 08-123 382 80

Telefontid: Måndagar och torsdagar 10.30-11.30, då kan vi hjälpa er med vilken insats vi bedömer passar er bäst.

Vid behov av akut hjälp
Kontakta Barn och ungdomspsykiatrin, BUP En väg in: 08-123 524 50
BUP Akutenhet: 08-123 669 00
Socialtjänsten Nacka kommun: 08-718 80 00

Andra mottagningar
På 1177 Vårdguiden finns fler mottagningar som erbjuder psykosocialt stöd för barn och unga i Stockholms län: Psykologmottagning barn och ungdom - 1177.se

Med anledning av Covid-19

  • Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom.

Om mottagningen

Horisonten är en integrerad mottagning som är ett samarbete mellan Boo vårdcentral och Nacka kommun. Här arbetar psykologer och familjebehandlare. Hit kan du vända dig om du behöver råd och stöd i ditt föräldraskap, vid svårigheter i familjerelationer eller om ditt barn besväras av till exempel nedstämdhet, oro, ilska eller sömnsvårigheter. Hos oss kan ni få hjälp med bekymmer som inte vuxit sig alltför stora.

Kontakten inleds med ett första telefonsamtal på vår telefontid där ni får beskriva er situation. Utifrån samtalet kan vi få en uppfattning om var ni får rätt hjälp. Om vi bedömer att ni i första hand bör komma till oss så bokar vi rådgivningstid eller tid hos någon av oss behandlare för ett bedömningssamtal. Vid bedömningssamtalet kartlägger vi tillsammans hur ni mår, hur situationen ser ut samt vilka behov ni har. Ni får även skattningsformulär att fylla i inför besöket att vi ska kunna bedöma vilken fortsatt hjälp ni behöver. I vissa fall kan bedömningen leda till hänvisning eller remiss till annan vårdgivare.

Insatser

Rådgivning
Rådgivningstid på 30 minuter med psykolog för tips/råd och information kring ditt barns besvär. Finns oftast möjlighet att få rådgivningstid inom 1-2 veckor. Dessa besök leder ej automatiskt till en fortsatt kontakt utan är menade för rådgivning och hjälp till självhjälp. Bokas via mottagningens telefontid.

Behandlingskontakt hos psykolog - Stöd/Föräldrastöd hos familjebehandlare
Vid behov av mer hjälp än rådgivning finns möjlighet till fördjupad bedömning som kan leda till fortsatt kontakt hos psykolog och/eller familjebehandlare (upp till 10 samtal). Föräldrar ska vara med vid bedömning och involveras i fortsatt kontakt hos psykolog. Bedömning kan leda till hänvisning eller remiss till annan vårdgivare. Väntetiden för bedömning är vanligtvis 2-5 veckor. Tid till barnpsykolog bokas via mottagningens telefontid. Om du främst önskar stöd i ditt föräldraskap kan du som boende i Nacka boka tid till familjebehandlare direkt online via Nacka kommuns hemsida (Första linjen för barn och ungas psykiska hälsa).

Gruppbehandling oro
Om ditt barn har ångest eller oro erbjuder vi gruppbehandlingen "VÅGA" för barn 8-13 år. Våga är en orosgrupp som bygger på KBT-metoder och som syftar till att ge barn samt föräldrar verktyg för att hantera barnets oro och rädslor. Behandlingen består av sex gruppträffar för barn och föräldrar. Bokas efter bedömning.

Föreläsningar
Vi erbjuder regelbundet föreläsningar till föräldrar och anhöriga om:
- ångest och oro hos barn/ungdomar
- positiva föräldrastrategier

Psykisk ohälsa vuxna

Ibland drabbas vi av svårigheter att hantera det vi möter i livet. Då är du varmt välkommen till oss.

Psykosocial mottagning erbjuder 
Fokuserade samtal på 30-45 min som anpassas efter dina besvär med målet att du ska förbättra din hälsa, livskvalitet och fungera bättre i din vardag. Vår strävan är att du ska få hjälp att hantera dina problem. Stor vikt ligger på att hjälpa dig påbörja en beteendeförändring för att må bättre. Vi samarbetar med andra yrkesgrupper och vårdgivare. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av specialistvård erbjuder vi rådgivning, bedömning och vidare remittering. Våra samtal baseras på KBT (Kognitiv beteendeterapi) och ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Hos oss arbetar psykosociala resurser med KBT steg 1.

Vi kan hjälpa dig som upplever:

  • Nedstämdhet och brist på lust/intresse
  • Rädsla/fobier, oro och ångest
  • Stressrelaterade besvär
  • Sömnbesvär
  • Sorg eller krisartad livshändelse
  • Behov av screening för misstänkt neuropsykiatrisk problematik (ADHD, Autism)
  • Livsstilsproblem till exempel kring nikotin, alkohol, läkemedel, kost, motion

Tidsbokning till psykosociala vuxenteamet

Nybesök - flera vägar in 
Alltid Öppet: Du som är över 18 år och listad på Boo vårdcentral kan själv boka en första tid via video hos psykolog eller kurator via appen Alltid Öppet. Även om ditt första besök hos oss är på video, så kan ett eventuellt återbesök bokas antingen på video eller fysiskt på mottagningen. Vi bokar det som passar dig.

Telefon: Du kan även boka en tid genom att ringa tidsbokningen på 08-123 382 50, helgfria vardagar 7-17 eller använd chatten i appen Alltid öppet

Dina besök

Du behöver ingen diagnos för att komma till oss. Vanligtvis får du träffa en psykosocial resurs snabbt, ibland redan samma vecka som du ringer. Vi arbetar med fokuserade samtal och stegvis vård. Stegvis vård innebär att behandlingens intensitet anpassas efter ditt behov av vård. Oftast räcker det med ett eller ett par besök hos oss.

Första besöket 
Under ditt första besök på vår mottagning informerar vi om samtalets struktur och syfte, samt undersöker vilka förväntningar du har. Vi ställer frågor om din livssituation och hur dina besvär påverkar dig. Vi pratar om hur du gjort för att hantera dina besvär och diskuterar sedan mer hjälpsamma sätt att hantera dem. Detta kan leda till en handlingsplan för dig. Det kan exempelvis innebära att göra olika aktiviteter och registrera hur de påverkar dig, observera hur du beter dig i olika situationer, träna nya förhållningssätt till tankar och känslor, eller utmana dig på olika sätt för att förändra dina beteenden.

Återbesök 
Vid behov bokar vi in ett återbesök för att följa upp din handlingsplan. Vi pratar om hur din beteendeförändring har påverkat din hälsa och din förmåga att fungera i vardagen. Vi planerar sedan för nästa steg att ta.

Gruppbehandling och föreläsningar 
Utöver individuell kontakt erbjuder psykosociala vuxenteamet även gruppbehandling och föreläsning, till exempel stress- och återhämtningshanteringsgrupp, sömngrupp, ångestföreläsning med flera. Håll utkik på hemsidan och i väntrum för mer information. Kontakta din behandlare på vårdcentralen om du vill delta i grupp eller föreläsning.

Av- eller omboka återbesök

Om du har pågående kontakt hos en behandlare och behöver av- eller omboka din tid så uppmuntrar vi dig att i första hand göra detta via appen Alltid Öppet. Obs, om du avbokar din tid via Alltid Öppet och önskar en ny, så måste du själv boka en ny tid. det vill säga vi kommer inte att kontakta dig.

Om du vill omboka din tid så bokar du en återbesökstid till samma behandlare som du går hos. Återbesökstider är bokningsbara i Alltid Öppet och nya tider släpps regelbundet.

Du kan i andra hand lämna återbud genom att ringa på återbudstelefonen (08-123 382 50), men där kan du inte omboka din tid och vårdcentralen kommer inte att kontakta dig för ny tid.

Kom ihåg att lämna eventuella återbud senast 24 timmar innan besöket – annars debiteras du med 400 kr.

Vaccination

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Äldremottagning

För rådgivning och bokning av besök.

Telefon:
08-123 382 90

Telefontid:
Måndag-tisdag 14-15
Onsdag-fredag 8.15-9.30

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Maria Ahlmark

Distriktssköterska - Verksamhetschef

Pontus Almer Boström

Specialist i allmänmedicin, Medicinskt Ledningsansvarig, Enhetschef specialistläkare & administration

08-123 382 1408-123 382 14
Onsdag-fredag 8.10-8.40

Rita Fernholm

Specialist i allmänmedicin - Medicinskt ledningsansvarig för patientsäkerhet

08-123 382 6208-123 382 62
Måndag-tisdag 7.30-8.30

Charlotte Forsgren

Sjuksköterska - Enhetschef hemsjukvård

Kajsa Sundqvist

Specialist i allmänmedicin - enhetschef ST-läkare

08-123 382 5308-123 382 53
Tisdag och fredag 8-9

Kerstin Jacobson

Handläggare – stabschef

Marléne Metelius

BVC-sköterska - Enhetschef BVC & psykosocialt stöd

Ulrika Cadeau Mårtensson

Sjuksköterska - enhetschef distriktssköterske-, undersköterskemottagningen & fotsjukvård

Amanda Rippe

ST-läkare

Anna Barnéus Lendau

Specialist i allmänmedicin

Anna Hallum

Specialist i allmänmedicin

08-123 382 6108-123 382 61
Tisdag-torsdag 7.45-8.15

Anna Stenius

Specialist i allmänmedicin

Ann-Marie Schultz

ST-läkare

Charlotta Grönwall Lindholm

Specialist i allmänmedicin

Emilija Rackauskaite

ST-läkare

08-123 382 51 08-123 382 51
Måndag-fredag 8.10-8.45

Esbjörn Bergman

Specialist i allmänmedicin

Gabriela Lundberg

Specialist i allmänmedicin

Hanna Sundström

AT-läkare

Helene Nordh

Specialist i allmänmedicin

Jakub Zebialowicz Ahlström

Leg. läkare

Joakim Wessel

ST-läkare

Johanna Hagman

AT-läkare

Karl Rombo

ST-läkare

Katarina Perlhagen

Specialist i allmänmedicin, Hemsjukvården

Katrin Hagskog Engel

Specialist i allmänmedicin

Klara Solvin

ST-läkare

Linnea Lindgren

ST-läkare

Lisa Sjönell

Specialist i allmänmedicin, hemsjukvård

Malin Schneider

Specialist i allmänmedicin

08-123 382 5208-123 382 52
Tisdag och fredag 8.15-8.30

Maria Groth

ST-läkare

Markus Legeby

ST-läkare

Mattias Grusell

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Mira Hansson Bittár

ST-läkare

Rowshan Jahan

Specialist i allmänmedicin

Sally El Tayeb

ST-läkare

Sarah Engman

ST-läkare

Sofia Storkaas Zvrskovec

ST-läkare

Yawen Xu

ST-läkare

Dilan Tuominen

Sjuksköterska

Emma Grönwall

Sjuksköterska

Gunilla Niklasson

Distriktssköterska

Jenny Hällström

Distriktssköterska

Jessica Sundell

Sjuksköterska

Maria Forsgren Lindbäck

Distriktssköterska

Olga Stiller

Distriktssköterska

Sandra Eklund

DISTRIKTSSKÖTERSKA

Vasilica Ileana

Sjuksköterska

Viktoria Nilsson

Distriktssköterska

Anna Alfredson

BVC-sköterska

08-123 389 5108-123 389 51

Emma Björk

BVC-sköterska

08-123 389 5508-123 389 55

Erika Wiener

BVC- sköterska

08-123 382 2008-123 382 20

Marléne Metelius

BVC-sköterska

08-123 389 5208-123 389 52

Mona Hultgren

BVC-sköterska

08-123 389 5608-123 389 56

Sara Borg Lansén

BVC-sköterska

08-123 389 5408-123 389 54

Erja Leminen

Undersköterska

Liliia Kuliieva

Undersköterska

Anna Gustafsson

Distriktssköterska

Carlos Torres

Undersköterska hemsjukvård

Cecilia Emilsson

Undersköterska hemsjukvård

Ebba Ulltin

Distriktssköterska

Georgia Vaitsa

Undersköterska hemsjukvård

Jessica Yxe

Undersköterska hemsjukvård

Kerstin Welin Södergren

Distriktssköterska hemsjukvård

Leena Miettinen

Undersköterska hemsjukvård

Linda Bauman

Undersköterska hemsjukvård

Maria Lind

Sjuksköterska hemsjukvård

Mia Svärd

Undersköterska hemsjukvård

Sara Wirenbark

Undersköterska hemsjukvård

Martina Bernefjell

Fotsjukvårdsterapeut

Åsa Nygren

Fotsjukvårdsterapeut

Clara Sundberg

Socionom

Jasmine Petersson

Psykolog barn och unga

Tjänstledig

Linnea Hultgren

Psykolog, barn och unga

Maja Holmén

Psykolog

Olivia Holtz

Psykolog, barn och unga

Sara Elfvik

Psykolog, barn och unga

Tjänstledig

Tomas Åkerlund

Psykolog

Alexandra Blücher

Medicinsk sekreterare

Carolina Heijler

Reception, medicinsk sekreterare

Helena Stegius

Medicinsk sekreterare

Jenny Pettersson

Medicinsk sekreterare

Marielle Norlin

Reception, undersköterska

Mia Zingmark

Medicinsk sekreterare

Ulrica Johansson

Reception Undersköterska

Patientinformation

Patientinformation

Välkommen att läsa din egen journal

Du vet väl att du kan läsa din journal på 1177? Där kan du bland annat se information om vad du och din läkare kommit överens om.

Gör så här:

www.1177.se (logga in med bank-ID)
Klicka på "Journalen"
Välj "Visa allt" eller "Dölj nya uppgifter"
Klicka på "Anteckningar"
Klicka på den anteckning du vill läsa

Längst ned i anteckningen brukar det finnas rubriker som "Bedömning", "Åtgärd", "Uppföljning/plan" eller "Information till patienten", som kan innehålla information om förväntat förlopp för dina symtom och information om när du bör ta ny kontakt med vården.

Om prover kommer tas efter ditt besök så fråga gärna läkaren hur du kommer få svar på dessa (telefon/brev/via 1177/återbesök) och vad tanken är om proverna är bra men symtom kvarstår.

Observera att all journaltext inte går att läsa direkt efter besöket, det kan ta upp till 14 dagar innan informationen blir synlig.

För barn 0-12 år loggar föräldern in och läser journalen. För barn mellan 13-15 år har barn eller förälder inte tillgång till journalen, det går inte att läsa journalen. Från 16 år har barnet tillgång till journalen.

Det är alltid bra att ha en namngiven husläkare. Receptionen kan hjälpa dig och visa vilka läkare som tar emot nya patienter.

Till toppen