icon-newsNyheter

Nyheter

Undvik förkylningar

Vintern innebär för många av oss förkylningstider. Behöver det vara så? Och när ska man egentligen söka vård? Här delar vi med oss av vår kunskap för att undvika förkylningar.

På vintern är vi mer inomhus där förkylningsvirus lättare sprids. Smittan sprids genom luften när den som är sjuk nyser och hostar. Då bildas små droppar som viruset finns i.

Virus kan överleva flera timmar på en yta som de landat på. Det innebär att du kan få viruset på dina händer om du till exempel tar i ett dörrhandtag där viruset finns. Förkylning sprids också när du tar i hand eller har nära kroppskontakt med någon som är förkyld.

Förkylning smittar mest i början när symtomen börjar märkas och under sjukdomens första dagar.

Enkla tips för att undvika förkylning
Det är svårt att helt undvika förkylningsvirus men det finns saker du kan göra för att minska risken för att själv smittas och för att smitta andra:

 • Tvätta händerna ofta och noga
 • Håll ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand
 • Försök alltid nysa i armvecket, inte i handen
 • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig

När ska jag söka vård?
De flesta som blir förkylda behöver inte söka vård. Besvären brukar gå över av sig själv efter några dagar. Stanna hemma och vila tills du känner dig frisk.

Du kan kontakta vårdcentralen om du har feber som håller i sig mer än fyra dygn. Eller om febern kommer tillbaka efter att du har varit feberfri några dagar. Du kan också kontakta vårdcentralen om symtom från öron, hals, luftrör eller bihålor ökar.

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid
- till läkare, sjuksköterska och psykolog

Telefonnummer
08-123 382 50

Telefontid
Helgfria vardagar 7.45-17

Du som är listad patient hos Pontus Almer Boström och Rita Fernholm kan ringa direkt: 
Dr Pontus Almer Boström 08-123 382 14, onsdag-fredag 8-8.40
Dr Rita Fernholm 08-123 382 62, måndag-tisdag 7.30-8.30 
Listningsgrupp Knapen 08-123 382 51, måndag-fredag 8.10-8.45

Psykolog/kurator 
Du som är över 18 år och listad hos oss kan själv boka tid för nybesök till psykolog eller kurator via Alltid Öppet. Nya tider släpps löpande.

Fotsjukvård
För att komma till Boo vårdcentrals fotsjukvårdare behöver du få remiss från din vårdcentral – gäller Ektorps, Forums och Fisksätras vårdcentraler. När du har remiss kan du själv ringa till våra fotvårdsterapeuter och boka tid. 
Telefonnummer: 08-123 365 69
Telefontid: måndag-fredag 8.15-9
Återbud kan lämnas dygnet runt.

Boka via Alltid öppet
Du kan själv boka tid hos undersköterska för blodtryckskontroll och borttagning av stygn. Tider erbjuds måndag–torsdag klockan 13-15 och bokas i Alltid öppet.

Chatt
Du som är listad hos oss kan chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 48 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk 
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17, receptionen öppnar 7.45.

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 7.45-16
fredag och dag före helgdag 7.45-14

Du som använder medicinen Waran behöver boka en tid för provtagning.

Praktiskt vid besök

Hitta hit

Våra lokaler ligger i Ormingehus på Kanholmsvägen 51, plan 1.

Buss till hållplats Orminge centrum. Gå sedan mot Ormingehus på Kanholmsvägen. Vårdcentralen ligger på plan 1. 

Med bil kör du mot Orminge centrum. Sväng in på Edövägen och därefter första avfarten till höger in på Kanholmsvägen mot Ormingehus. Parkering finns i anslutning till Ormingehus men du kan också parkera i Orminge centrum.

Hitta hit (karta)

Alltid öppet

I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

 • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
 • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
 • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
 • Förnya recept genom chatten
 • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
 • Möta oss i ett videomöte
 • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur appen fungerar

1177.se - e-tjänster

På 1177.se kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177.se. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177.se

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Våra listningsbara läkare:

 • Anna Stenius
 • Charlotta Grönwall Lindholm
 • Esbjörn Bergman
 • Gabriela Lundberg
 • Kajsa Sundqvist
 • Malin Schneider
 • Rita Fernholm

Bagge listningsgrupp: Ammi Schultz, Anna Udén, David Lundmark och Sarah Engman
Bure listningsgrupp: Joakim Wessel, Linnea Lindgren, Markus Legeby och Sofia Storkaas Zvrskoveck.
Knapen listningsgrupp: Anna Hallum, Emilija Rackauskaite, Kalle Sällström och Yawen Xu.

Våra läkare jobbar i team tillsammans med övrig vårdpersonal för att du som patient ska få kontinuitet i dina kontakter med oss. Vår målsättning är att du i största möjliga mån ska träffa samma läkare vid varje besök. 

Har en familjemedlem redan husläkare hos oss föreslår vi att resten av familjen väljer samma läkare. Familjer med barn, som inte tidigare haft kontakt med våra husläkare, har möjlighet att välja BVC-läkaren som husläkare.

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Videomöte

Videomöte

Boka videomöte

Du som är över 18 år och listad på Boo vårdcentral kan själv boka tid för nybesök eller återbesök hos psykolog via appen Alltid öppet. Besöken sker på video via samma app.

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Läs mer om hur du laddar ner appen och hur ett videmöte går till på slso.regionstockholm.se/alltid-oppet

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Boka tid
- till läkare, sjuksköterska och psykolog

Telefonnummer
08-123 382 50

Telefontid
Helgfria vardagar 7.45-17

Stäket
Anna Stenius, Esbjörn Bergman, Ammi Schultz, David Lundmark, Klara Solvin, Markus Legeby, Maria Forsgren Lindbäck, Dilan Tuominen

Lurbacken
Charlotta Grönwall Lindholm, Rita Fernholm, Amanda Rippe, Anna Hallum, Anna Udén,Yawen Xu, Mira Hansson Bittár - tjänstledig, Olga Stiller, Viktoria Nilsson

Klinten
Gabriela Lundberg, Rowshan Jahan, Kalle Sällström, Maria Groth,Sofia Storkaas Zvrskovec - tjänstledig, Gunilla Niklasson, Jenny Hällström, Vali Ileana

Fösan
Helene Nordh, Kajsa Sundqvist,Malin Schneider - tjänstledig, Pontus Almer Boström, Emilija Rackauskaite, Henning Persson, Joakim Wessel, Karl Rombo,Linnea Lindgren, Sandra Eklund, Emma Grönwall, Jessica Sundell

Listningsbara läkare

Anna Stenius
Charlotta Grönwall Lindholm
Esbjörn Bergman
Gabriela Lundberg
Kajsa Sundqvist
Malin Schneider
Rita Fernholm

Bagge listningsgrupp: Ammi Schultz, Anna Udén, David Lundmark och Sarah Engman
Bure listningsgrupp: Joakim Wessel, Linnea Lindgren, Markus Legeby och Sofia Storkaas Zvrskoveck.
Knapen listningsgrupp: Anna Hallum, Emilija Rackauskaite, Kalle Sällström och Yawen Xu.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Senast ändrad: 2024-02-02

Sjuksköterskemottagning

Tidsbokning och rådgivning av sjuksköterska

Telefon: 08-123 382 50
Telefontider: helgfri vardag 7.45-17

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Boka via Alltid öppet

Du kan själv boka tid hos undersköterska för blodtryckskontroll och borttagning av stygn. Tider erbjuds måndag–torsdag klockan 13-15 och bokas i Alltid öppet.

Senast ändrad: 2024-02-14

Astma/Allergi/KOL

Kontakta våra Astma/KOL-sköterskor på

Telefon
08-123 382 50, vardagar klockan 7.45-17.00.

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2021-11-15

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/boo/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-01-22

Diabetesmottagning

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Senast ändrad: 2018-01-19

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

För att komma till Boo vårdcentrals fotsjukvårdare behöver du få remiss från din vårdcentral – gäller Ektorps, Forums och Fisksätras vårdcentraler. När du har remiss kan du själv ringa till våra fotvårdsterapeuter och boka tid.

Telefonnummer: 08-123 365 69
Telefontid: måndag-fredag 8.15-9

Återbud kan lämnas dygnet runt.

Senast ändrad: 2022-02-09

Hemsjukvård

Kontakt med läkarna på hemsjukvården bokas via sjuksköterska.

Telefon
08-123 382 26

Telefontid
Helgfri vardag 8.30-9.30

Kvällar, nätter och helger
Jourhavande distriktssköterska
Telefon: 08-655 31 03
Kvällar och nätter: klockan 17-8
Lördag, söndag och helgdag: klockan 8-17

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2021-11-22

Provtagning

I anslutning till vår vårdcentral finns Närlaboratorium Boo.

Waranprov

Som patient hos oss får du en bokad tid för provtagning och anmäler dig i receptionen när du kommer. Har du frågor kring din ordination eller provtagning kan du ringa till våra sköterskor på telefon

Telefon

08-123 382 50

Om du är bortrest eller tar provet på annan ort ringer du och meddelar oss det, gärna tidigt på dagen, så du kan få din ordination under dagen.

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Laboratoriet öppettider

Senast ändrad: 2024-02-02

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Horisonten barn och unga

Vi är en öppen mottagning för föräldrar, barn och ungdomar upp till 18 år. Hit kan ni vända er för att få rådgivning, stöd och behandling. Vården är kostnadsfri. Horisonten är ett samarbete mellan Nacka kommun och Boo vårdcentral och här arbetar psykologer samt socionomer.

Telefonnummer: 08-123 382 80

Telefontid: Måndagar och torsdagar 10.30-11.30, då kan vi hjälpa er med vilken insats vi bedömer passar er bäst.

Vid behov av akut hjälp
Kontakta Barn och ungdomspsykiatrin, BUP En väg in: 08-123 524 50
BUP Akutenhet: 08-123 669 00
Socialtjänsten Nacka kommun: 08-718 80 00

Andra mottagningar
På 1177 Vårdguiden finns fler mottagningar som erbjuder psykosocialt stöd för barn och unga i Stockholms län: Psykologmottagning barn och ungdom - 1177.se

Med anledning av Covid-19

 • Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom.

Om mottagningen

Horisonten är en integrerad mottagning som är ett samarbete mellan Boo vårdcentral och Nacka kommun. Här arbetar psykologer och familjebehandlare. Hit kan du vända dig om du behöver råd och stöd i ditt föräldraskap, vid svårigheter i familjerelationer eller om ditt barn besväras av till exempel nedstämdhet, oro, ilska eller sömnsvårigheter. Hos oss kan ni få hjälp med bekymmer som inte vuxit sig alltför stora.

Kontakten inleds med ett första telefonsamtal på vår telefontid där ni får beskriva er situation. Utifrån samtalet kan vi få en uppfattning om var ni får rätt hjälp. Om vi bedömer att ni i första hand bör komma till oss så bokar vi rådgivningstid eller tid hos någon av oss behandlare för ett bedömningssamtal. Vid bedömningssamtalet kartlägger vi tillsammans hur ni mår, hur situationen ser ut samt vilka behov ni har. Ni får även skattningsformulär att fylla i inför besöket att vi ska kunna bedöma vilken fortsatt hjälp ni behöver. I vissa fall kan bedömningen leda till hänvisning eller remiss till annan vårdgivare.

Insatser

Rådgivning
Rådgivningstid på 30 minuter med psykolog för tips/råd och information kring ditt barns besvär. Finns oftast möjlighet att få rådgivningstid inom 1-2 veckor. Dessa besök leder ej automatiskt till en fortsatt kontakt utan är menade för rådgivning och hjälp till självhjälp. Bokas via mottagningens telefontid.

Behandlingskontakt hos psykolog - Stöd/Föräldrastöd hos familjebehandlare
Vid behov av mer hjälp än rådgivning finns möjlighet till fördjupad bedömning som kan leda till fortsatt kontakt hos psykolog och/eller familjebehandlare (upp till 10 samtal). Föräldrar ska vara med vid bedömning och involveras i fortsatt kontakt hos psykolog. Bedömning kan leda till hänvisning eller remiss till annan vårdgivare. Väntetiden för bedömning är vanligtvis 2-5 veckor. Tid till barnpsykolog bokas via mottagningens telefontid. Om du främst önskar stöd i ditt föräldraskap kan du som boende i Nacka boka tid till familjebehandlare direkt online via Nacka kommuns hemsida (Första linjen för barn och ungas psykiska hälsa).

Gruppbehandling oro
Om ditt barn har ångest eller oro erbjuder vi gruppbehandlingen "VÅGA" för barn 8-13 år. Våga är en orosgrupp som bygger på KBT-metoder och som syftar till att ge barn samt föräldrar verktyg för att hantera barnets oro och rädslor. Behandlingen består av sex gruppträffar för barn och föräldrar. Bokas efter bedömning.

Föreläsningar
Vi erbjuder regelbundet föreläsningar till föräldrar och anhöriga om:
- ångest och oro hos barn/ungdomar
- positiva föräldrastrategier

Vi kommer kunna erbjuda digitala föreläsningar under 2022. Information om datum och bokning uppdateras samt meddelas på denna sida.

Senast ändrad: 2021-12-16

Psykisk ohälsa vuxna

Ibland drabbas vi av svårigheter att hantera det vi möter i livet. Då är du varmt välkommen till oss.

Psykosocial mottagning erbjuder

Fokuserade samtal på 30-45 min som anpassas efter dina besvär med målet att du ska förbättra din hälsa, livskvalitet och fungera bättre i din vardag. Vår strävan är att du ska få hjälp att hantera dina problem. Stor vikt ligger på att hjälpa dig påbörja en beteendeförändring för att må bättre. Vi samarbetar med andra yrkesgrupper och vårdgivare. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av specialistvård erbjuder vi rådgivning, bedömning och vidare remittering. Våra samtal baseras på KBT (Kognitiv beteendeterapi) och ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Hos oss arbetar legitimerade psykologer och socionomer med KBT steg-1

Vi kan hjälpa dig som upplever:

 • Nedstämdhet och brist på lust/intresse
 • Rädsla/fobier, oro och ångest
 • Stressrelaterade besvär
 • Sömnbesvär
 • Sorg eller krisartad livshändelse
 • Behov av screening för misstänkt neuropsykiatrisk problematik (ADHD, Autism)
 • Livsstilsproblem till exempel kring nikotin, alkohol, läkemedel, kost, motion

Dina besök

Du behöver ingen diagnos för att komma till oss. Vanligtvis får du träffa en psykolog eller kurator snabbt, ibland redan samma vecka som du ringer. Vi arbetar med fokuserade samtal och stegvis vård. Stegvis vård innebär att behandlingens intensitet anpassas efter ditt behov av vård. Oftast räcker det med ett eller ett par besök hos oss.

Första besöket

Under ditt första besök på vår mottagning informerar vi om samtalets struktur och syfte, samt undersöker vilka förväntningar du har. Vi ställer frågor om din livssituation och hur dina besvär påverkar dig. Vi pratar om hur du gjort för att hantera dina besvär och diskuterar sedan mer hjälpsamma sätt att hantera dem. Detta kan leda till en handlingsplan för dig. Det kan exempelvis innebära att göra olika aktiviteter och registrera hur de påverkar dig, observera hur du beter dig i olika situationer, träna nya förhållningssätt till tankar och känslor, eller utmana dig på olika sätt för att förändra dina beteenden.

Återbesök

Vid behov bokar vi in ett återbesök för att följa upp din handlingsplan. Vi pratar om hur din beteendeförändring har påverkat din hälsa och din förmåga att fungera i vardagen. Vi planerar sedan för nästa steg att ta.

Gruppbehandling och föreläsningar

Utöver individuell kontakt erbjuder psykosociala vuxenteamet även gruppbehandling och föreläsning, till exempel stress- och återhämtningshanteringsgrupp, sömngrupp, ångestföreläsning med flera. Håll utkik på hemsidan och i väntrum för mer information. Kontakta din behandlare på vårdcentralen om du vill delta i grupp eller föreläsning.

Tidsbokning till psykosociala vuxenteamet

Nybesök - flera vägar in

Alltid Öppet: Du som är över 18 år och listad på Boo vårdcentral kan själv boka en första tid via video hos psykolog eller kurator via appen Alltid Öppet. Även om ditt första besök hos oss är på video, så kan ett eventuellt återbesök bokas antingen på video eller fysiskt på mottagningen. Vi bokar det som passar dig.

Telefon: Du kan även boka en tid genom att ringa tidsbokningen på 08-123 382 50 - knappval 6, helgfria vardagar 7.45-17 eller använd chatten i appen Alltid öppet.

Av- eller omboka återbesök

Om du har pågående kontakt hos psykolog eller kurator och behöver av- eller omboka din tid så uppmuntrar vi dig att i första hand göra detta via appen Alltid Öppet. Obs, om du avbokar din tid via Alltid Öppet och önskar en ny, så måste du själv boka en ny tid. det vill säga vi kommer inte att kontakta dig.

Om du vill omboka din tid så bokar du en återbesökstid till samma behandlare som du går hos. Återbesökstider är bokningsbara i Alltid Öppet och nya tider släpps regelbundet.

Du kan i andra hand lämna återbud genom att ringa på återbudstelefonen (08-123 382 50), men där kan du inte omboka din tid och vårdcentralen kommer inte att kontakta dig för ny tid.

Kom ihåg att lämna eventuella återbud senast 24 timmar innan besöket – annars debiteras du med 400 kr.

Senast ändrad: 2023-02-17

Vaccination

Vi erbjuder kostnadsfri vaccination mot den årliga influensan och covid-19 till dig som rekommenderas att vaccinera dig. Läs vilka som rekommenderas vaccination på 1177.se

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Senast ändrad: 2022-03-10

Äldremottagning

För rådgivning och bokning av besök.

Telefon:
08-123 382 90

Telefontid:
Måndag-tisdag 14-15
Onsdag-fredag 8.15-9.30

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Senast ändrad: 2023-07-28
Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Maria Ahlmark

Distriktssköterska - Verksamhetschef

Pontus Almer Boström

Specialist i allmänmedicin, Medicinskt Ledningsansvarig, Enhetschef specialistläkare och administrationen

Rita Fernholm

Specialist i allmänmedicin - Medicinskt ledningsansvarig för patientsäkerhet

Charlotte Forsgren

Sjuksköterska - Enhetschef hemsjukvård

Kajsa Sundqvist

Specialist i allmänmedicin - enhetschef st-läkare

Kerstin Jacobson

Handläggare – stabschef

Marléne Metelius

BVC-sköterska - Enhetschef BVC & psykosocialt stöd

Ulrika Cadeau Mårtensson

Sjuksköterska - enhetschef distriktssköterske-, undersköterskemottagningen & fotsjukvård

Amanda Rippe

ST-läkare

Anna Barnéus Lendau

Specialist i allmänmedicin

Anna Hallum

ST-läkare

Anna Stenius

Specialist i allmänmedicin

Anna Udén

ST-läkare

Ann-Marie Schultz

ST-läkare

Bengt Hill

Specialist i allmänmedicin

Charlotta Grönwall Lindholm

Specialist i allmänmedicin

David Lundmark

ST-läkare

Emilija Rackauskaite

ST-läkare

Esbjörn Bergman

Specialist i allmänmedicin

Gabriela Lundberg

Specialist i allmänmedicin

Helene Nordh

Specialist i allmänmedicin

Henning Persson

ST-läkare

Joakim Wessel

ST-läkare

Kalle Sällström

ST-läkare (Tjänstledig)

Karl Rombo

ST-läkare

Katarina Perlhagen

Specialist i allmänmedicin, Hemsjukvården

Katrin Hagskog Engel

Specialist i allmänmedicin

Klara Solvin

ST-läkare

Linnea Lindgren

ST-läkare

Lisa Sjönell

Specialist i allmänmedicin, hemsjukvård

Malin Schneider

Specialist i allmänmedicin

Tjänstledig

Maria Groth

ST-läkare

Markus Legeby

ST-läkare

Mattias Grusell

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Mira Hansson Bittár

Underläkare

Tjänstledig

Rowshan Jahan

Specialist i allmänmedicin

Sarah Engman

ST-läkare

Sofia Storkaas Zvrskovec

ST-läkare

Yawen Xu

ST-läkare

Dilan Tuominen

Sjuksköterska

Emma Grönwall

Sjuksköterska

Gunilla Niklasson

Distriktssköterska

Jenny Hällström

Distriktssköterska

Jessica Sundell

Sjuksköterska

Maria Forsgren Lindbäck

Distriktssköterska

Olga Stiller

Distriktssköterska

Sandra Eklund

DISTRIKTSSKÖTERSKA

Vasilica Ileana

Sjuksköterska

Viktoria Nilsson

Distriktssköterska

Anna Alfredson

BVC-sköterska

08-123 389 5108-123 389 51

Emma Björk

BVC-sköterska

08-123 389 5508-123 389 55

Erika Wiener

BVC- sköterska

08-123 382 2008-123 382 20

Marléne Metelius

BVC-sköterska

08-123 389 5208-123 389 52

Mona Hultgren

BVC-sköterska

08-123 389 5608-123 389 56

Sara Borg Lansén

BVC-sköterska

08-123 389 5408-123 389 54

Erja Leminen

Undersköterska

Liliia Kuliieva

Undersköterska

Carlos Torres

Undersköterska hemsjukvård

Cecilia Emilsson

Undersköterska hemsjukvård

Ebba Ulltin

Distriktssköterska

Emma Banfors

Sjuksköterska hemsjukvård (Tjänstledig)

Georgia Vaitsa

Undersköterska hemsjukvård

Jenny Arestål

Sjuksköterska hemsjukvård

Jessica Yxe

Undersköterska hemsjukvård

Kerstin Welin Södergren

Distriktssköterska hemsjukvård

Leena Miettinen

Undersköterska hemsjukvård

Linda Bauman

Undersköterska hemsjukvård

Maria Lind

Sjuksköterska hemsjukvård

Mia Svärd

Undersköterska hemsjukvård

Sara Wirenbark

Undersköterska hemsjukvård

Martina Bernefjell

Fotsjukvårdsterapeut

Åsa Nygren

Fotsjukvårdsterapeut

Anna Haraldsson

Psykolog (tjänstledig)

Clara Sundberg

Socionom

Jasmine Petersson

Psykolog barn och unga

Katarina Carstorp

Psykolog, barn och unga

Maja Holmén

Psykolog

Olivia Holtz

Psykolog, barn och unga

Sara Elfvik

Psykolog, barn och unga

Tomas Åkerlund

Psykolog

Alexandra Blücher

Medicinsk sekreterare

Carolina Heijler

Reception, medicinsk sekreterare

Helena Stegius

Medicinsk sekreterare

Jenny Pettersson

Medicinsk sekreterare

Marielle Norlin

Reception, undersköterska

Mia Zingmark

Medicinsk sekreterare

Ulrica Johansson

Reception Undersköterska

Patientinformation

Patientinformation

Välkommen att läsa din egen journal

Du vet väl att du kan läsa din journal på 1177? Där kan du bland annat se information om vad du och din läkare kommit överens om.

Gör så här:

www.1177.se (logga in med bank-ID)
Klicka på "Journalen"
Välj "Visa allt" eller "Dölj nya uppgifter"
Klicka på "Anteckningar"
Klicka på den anteckning du vill läsa

Längst ned i anteckningen brukar det finnas rubriker som "Bedömning", "Åtgärd", "Uppföljning/plan" eller "Information till patienten", som kan innehålla information om förväntat förlopp för dina symtom och information om när du bör ta ny kontakt med vården.

Om prover kommer tas efter ditt besök så fråga gärna läkaren hur du kommer få svar på dessa (telefon/brev/via 1177/återbesök) och vad tanken är om proverna är bra men symtom kvarstår.

Observera att all journaltext inte går att läsa direkt efter besöket, det kan ta upp till 14 dagar innan informationen blir synlig.

För barn 0-12 år loggar föräldern in och läser journalen. För barn mellan 13-15 år har barn eller förälder inte tillgång till journalen, det går inte att läsa journalen. Från 16 år har barnet tillgång till journalen.

Det är alltid bra att ha en namngiven husläkare. Receptionen kan hjälpa dig och visa vilka läkare som tar emot nya patienter.

Till toppen