icon-newsNyheter

Nyheter

Vården påverkas av strejk

Vår mottagning är inte direkt uttagen i strejk men vården i stort och även vi påverkas. Vi har svårare att vara tillgängliga i telefon och våra svarstider kan vara längre. Vård som inte kan vänta behöver prioriteras.

Du som har ett bokat besök
Hör du inget annat ska du komma på ditt besök som planerat. Vi kontaktar dig om vi skulle bli tvungna att flytta fram ditt inbokade besök. Vi kan i så fall ringa dig eller meddela dig via appen Alltid öppet. Ladda gärna ner Alltid öppet och slå på avisering med SMS i appen. Då får du ett meddelande om ditt besök ändras.

Hemsjukvården berörs inte, utan du som har hemsjukvård får den som vanligt.

Vid akut sjukdom
Ring sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177 för rådgivning av sjuksköterska. Vid livsfara ska du alltid ringa 112.

Du kan också boka videomöte med läkare hos Vårdcentral online alla dagar i veckan klockan 7:00-21:00. Du hittar Vårdcentral online i appen Alltid öppet eller webbplatsen alltidoppet.nu.

Tack för ditt tålamod
Vi beklagar om det här drabbar dig som är patient hos oss och vi gör allt vi kan för att minimera påverkan på din vård.

Publicerad: 2024-06-11
Kontakt

Kontakt

Boka tid


Boka digitalt

Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 478 00
Telefontid: Vardagar 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år. Du kan avboka din tid genom att ringa 08-123 478 00 och välja knappval 1. 

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider


Vårdcentralens öppettider
Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider 
Måndag-torsdag 8-16
Fredag och dag före helgdag 8-13

Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

 • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
 • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
 • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
 • Förnya recept genom chatten
 • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
 • Möta oss i ett videomöte
 • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177

Du kan ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 dygnet runt. På 1177.se finns också information om hälsa och sjukdomar.

Logga in på 1177.se för att se eventuellt frikort och intyg. Här kan du också läsa din journal från år 2017 och framåt. Det går även att beställa egenprovtagning och se provsvar där.

Övriga digitala vårdärenden hos oss gör du enklast via appen Alltid öppet eller webbplatsen alltidoppet.nu

E-post

axelsbergs-vc.slso@regionstockholm.se

Tänk på att aldrig skicka något som innehåller patientuppgifter via e-post.

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Du hittar oss på Axelsbergs torg 2 vid Axelsbergs centrum, tunnelbanestation Axelsberg.

Karta

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet med Vårdcentral online i Alltid öppet.

Du kan även ringa 1177 för rådgivning och hänvisning.
Vid livshotande tillstånd ring 112.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Lista dig hos oss via 1177.se

Vi erbjuder

Vi erbjuder

 

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/axelsberg/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Diabetesmottagning

Genom att gå på regelbundna diabetesuppföljningar kan du lära dig hantera din sjukdom och förebygga komplikationer. Därför kallar vi dig som har diabetes till två besök varje år. En gång till din läkare och en gång till diabetessköterska.

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Provtagning

Telefon
08-123 478 75

Öppettider
Måndag-torsdag 8-16
Fredag och dag före helgdag 8-13

Waran (PK-prov)

Måndag-torsdag 8-11

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Psykisk ohälsa barn och unga

Barn och ungdomar i ålder 6-17 år som har psykisk ohälsa är välkomna att söka vård hos oss. Det kan exempelvis handla om att känna stress, ha sömnsvårigheter, känna nedstämdhet, oro, ångest eller ha problem med utagerande. Boka tid hos oss för en bedömning av din situation.

Boka tid hos läkare för remiss till Liljeholmen där man har barnuppdraget.

Psykisk ohälsa vuxna

Psykosociala teamet - verksamhet för vuxna

Alla människor kan, av olika anledningar, drabbas av svårigheter i livet som ger sig uttryck i någon form av psykisk ohälsa. Vi i psykosociala teamet på Axelsbergs vårdcentral erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Du kan söka behandling och stöd vid till exempel stress, nedstämdhet, ångest, kris och sorg.

Psykosociala teamet på Axelsbergs vårdcentral består av tre personer, två legitimerade hälso- och sjukvårds kuratorer samt en legitimerad psykolog. Vi är alla samtalsterapeuter och har kompetens inom flera olika behandlingsformer. Vi erbjuder både enskilt samtalsstöd och gruppbehandling.

Du som söker kommer att få träffa en av oss för ett inledande samtal där en bedömning görs inför eventuell vidare behandling. Vi erbjuder både enskilt samtalsstöd och gruppbehandling.

Observera att om du redan har en pågående samtalskontakt hänvisar vi dig i första hand dit.

Vid behov arbetar vi i nära samarbete med läkare och rehab-koordinator.

Kontakt

För att komma till oss ring mottagningen för tidbokning på telefon 08-123 47 800. Du kan också boka tid genom din läkare. Ett besök hos oss kostar 250 kronor. 

OBS! Uteblivet eller sent avbokat besök kostar 400 kronor.

Varje behandlingsinsats bedöms individuellt. 

Vid misstanke om svårare psykisk ohälsa eller vid neuropsykiatrisk utredning bokas i första hand tid hos läkare som utreder om remiss ska skickas till psykiatri eller annan vårdenhet med kompetens att tillgodose dina behov.

Du kan också vända dig till internetpsykiatrin för behandling av exempelvis ångest, depression eller fobier med hjälp av KBT (kognitiv beteendeterapi).  internetpsykiatri.se

För ytterligare information om stöd och hjälp vid psykisk ohälsa gå in på 1177.se

Psykisk ohälsa barn och unga

Om du är förälder till barn och ungdom i ålder 6-17 år som är i behov av samtalsstöd och eller behandling måste du boka tid hos läkare för remiss till Liljeholmen där man har barnuppdraget.

Vaccination

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Vaccination mot influensan
Du som har appen Alltid öppet och tillhör riskgrupp kommer att få ett meddelande där när det är dags. Då kan du boka tid via appen. Det går också bra att ringa 08-123 478 00 och välja knappval Vaccination. 

Vaccination mot covid
Bokning för endast vaccination mot covid kommer inte finnas hos oss förrän i januari.

Äldremottagning

Kontakta oss på äldremottagningen för mer information och tidsbokning.

Telefonnummer
08-123 478 13 (direkttelefon utan knappval)

Telefontider
Måndag-tisdag, torsdag-fredag 13.45-14.45
Onsdag 15-16

Övrig tid kan du ringa oss på telefonnummer 08-123 478 00. Då ringer vi tillbaka till dig på en angiven tid.

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Miriam Melles

Specialist i allmänmedicin

Verksamhetschef

Caroline Kappelin

Specialist i allmänmedicin

Christine Rydholm

Specialist i allmänmedicin

Medicinskt ansvarig läkare

Clara Dalsgaard

ST-läkare

Danessa Boström

ST-Läkare

Föräldraledig

Eva Bohman

BT-läkare

Evgenia Kankulova

ST-läkare

Ingrid Solberger

Specialist i allmänmedicin

Johan Attfors

ST-läkare

Linn Samuelsson

ST-läkare

Martin Yrlid

Specialist i allmänmedicin

Maysam Al-Khamesi

Specialist i allmänmedicin

Meeri Kauppinen

Specialist i allmänmedicin

Panteha Hatefi

Distriktsläkare

Paula Kulinski

AT-läkare

Pia Broström Cederqvist

Specialist i allmänmedicin

Sanna Spännare

ST-läkare

Sarah Al-Dulaimi

ST-läkare

Silan Karin Bicen

ST-Läkare

Stephanie Liotier

Specialist i allmänmedicin

Tova De Ruvo Lohmann

Specialist i allmänmedicin

Viktor Rennéus Guthrie

AT-läkare (föräldraledig)

Kaisa Virta

Sjuksköterska

Enhetschef

Caisa Lind

Sjuksköterska

Cecilia Isaksson

Sjuksköterska

Christine Norström

Sjuksköterska

Emma Ivares

Distriktssköterska

Jessica Kangas

Distriktssköterska

Kioni Gustafsson

Sjuksköterska

Patricia Müller

Distriktssköterska

Sarah Eriksson

Sjuksköterska

Sofie Hultberg

distriktssköterska

Tomas Mattsson

Sjuksköterska

Vincent Cadau

Sjuksköterska

Anna Kwasniewska

Undersköterska hemsjukvård

Dawit Ambaye

Undersköterska

Larysa Kosianenko

Undersköterska

Vanesa Saez Leon

Undersköterska

Caisa-Stina Sporrong

Kurator

Carolina Lödahl

rehabkoordinator

Jakob Katz

Psykolog

Föräldraledig

Sofie Rosenthal

Psykolog

Camilla Staverfelt

Medicinsk sekreterare

Linda Westblom

Medicinsk sekreterare

Lise-Lotte Palerberg 

Medicinsk sekreterare

Marie Holmlund

Medicinsk sekreterare

Monika Nygren

Reception

Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar

Diabetesgrupp

Grupputbildning för personer med typ 2-diabetes

Utbildningen består av fem sammankomster och är en viktig del i din behandling. Du kommer att få lära dig mer om sjukdomen och hur du ska hantera den i vardagen.

Genom att träffa andra i samma situation få du också möjlighet att utbyta erfarenheter som kan ge både stöd och inspiration. Vi kommer att samtala kring deltagarnas blodsockertester och vad man själv kan göra vid höga och låga blodsockervärden. Kom gärna med önskemål om vad du vill att vi ska ta upp.

Teman för de fem träffarna:

1. Diabetessjukdomen
2. Mat
3. Behandling
4. Komplikationer
5. Att leva med diabetes

Det är viktigt att du är med vid varje tillfälle som varar cirka 2 timmar med paus för kaffe och frukt. Gruppen består av 6-8 deltagare samt en diabetessjuksköterska.

Välkommen att anmäla dig! Det finns anmälningsblanketter hos oss på vårdcentralen.

Jobba hos oss

Jobba hos oss

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Håll utkik på Lediga jobb - Region Stockholm (sll.se) eller skicka in en spontanansökan till:
axelsbergs-vc.slso@regionstockholm.se

Till toppen