Munskydd vid besök

Vård och omsorg påverkas inte av de ändrade restriktionerna kring covid-19 som gäller från 29 september 2021. Alla patienter och medföljande ska fortfarande bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. De under 16 år undantas.
icon-newsNyheter

Nyheter

Just nu är det högt tryck på vår telefon

Just nu är det många som kontaktar oss och vår telefonkö fylls snabbt. Vi jobbar så fort vi kan för att möta efterfrågan men vi ber er att ha tålamod. Kontakta oss gärna via Alltid Öppet-appen eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Vaccinationer mot Covid-19 kan även bokas på telefon 08-428 429 30 och vaccination mot säsongsinfluensa kan man även få via vaccinationsmottagningar runt om i Stockholm eller ett apotek som erbjuder drop-in-vaccination.

Kontakt

Kontakt

Just nu är det många som kontaktar oss och vår telefonkö fylls snabbt. Vi jobbar så fort vi kan för att möta efterfrågan men vi ber er att ha tålamod. Kontakta oss gärna via Alltid Öppet-appen eller 1177.se.

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Tips till alla vårdnadshavare, ett lätt och säkert sätt för ditt barn att ha e-Id. Gå in på frejaeid.com och läs mer.

Boka via telefon

Telefon: 08-123 478 00
Telefontider: Vardagar 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Chatt

Om du har haft en vårdkontakt med oss under de senaste tre åren kan du chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Omboka om du får infektionsbesvär

Om du får infektionssymtom som snuva, halsont, hosta eller feber inför ditt planerade besök hos oss vill vi att du kontaktar oss. Vi kan omboka till videobesök eller till vår infektionsanpassade mottagning. Du kan avboka besöket samma dag utan kostnad vid misstanke om covid-19.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 8-16
Fredag och dag före helgdag 8-13

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Du hittar oss på Axelsbergs torg 2 vid Axelsbergs centrum, tunnelbanestation Axelsberg.

Karta

1177 Vårdguidens e-tjänster

Obs! På grund av pandemin går det för närvarande inte att boka tid till läkare, sjuksköterska eller psykosociala teamet.

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

  • journalanteckningar
  • vissa provsvar
  • diagnoser
  • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

e-post

axelsbergs-vc.slso@sll.se
Tänk på att aldrig skicka något som innehåller patientuppgifter via e-post.

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

När vi har stängt

När vi har stängt och du inte kan vänta går det bra att ringa 1177 Vårdguiden för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Vi erbjuder även videomöte med läkare i appen Alltid öppet alla dagar 7-21.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller i appen Alltid öppet. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Videomöte

Videomöte

Vi samarbetar med andra vårdcentraler för att kunna erbjuda dig videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. I videomötet möter du en läkare som är anställd på någon av de vårdcentraler som drivs i Region Stockholms regi. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Husläkarmottagning online.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Så här går det till

  1. Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play, AppGallery eller App Store.
  2. Logga in säkert med BankID.
  3. Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
  4. Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka videomöte

Senast 24 timmar innan ditt besök eller videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen. Första gången du ska agera ombud behöver du klicka på "förälder" och ange barnets personnummer. När du agerar ombud i fortsättningen klickar du på "agera ombud".

Tolk

Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du alltidoppet.slso@sll.se 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

 

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Senast ändrad: 2018-02-14

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-01-16

Astma/Allergi/KOL

Efter remiss från din läkare kan du få hjälp av distriktssköterska med specialkompetens inom allergi, astma och KOL.

Telefon: 070-380 64 36
Tisdagar och torsdagar 11.45-12.15
Onsdagar 11.45-12.15

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-01-16

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/axelsberg/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-01-16

Diabetesmottagning

Genom att gå på regelbundna diabetesuppföljningar kan du lära dig hantera din sjukdom och förebygga komplikationer. Därför kallar vi dig som har diabetes till två besök varje år. En gång till din läkare och en gång till diabetessköterska.

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Senast ändrad: 2018-01-16

Hemsjukvård

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-01-16

Provtagning

Telefon
08-123 478 75

Öppettider
Måndag-torsdag 8-16
Fredag och dag före helgdag 8-13

Waran (PK-prov)

Måndag-torsdag 8-11

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2018-02-14

Psykisk ohälsa vuxna

Psykosociala teamet - verksamhet för vuxna

Alla människor kan, av olika anledning, drabbas av svårigheter i livet som ger sig uttryck i någon form av psykisk ohälsa. Vi i psykosociala teamet på Axelsbergs vårdcentral arbetar för att hjälpa dig, som lider av lindrig till måttlig psykisk ohälsa, att uppnå ett bättre mående. Du kan till exempel söka för stress, depression, ångestproblematik, kris och sorg. Vi arbetar även med kortare stödjande kontakter vid relationsproblem.

Psykosociala teamet på Axelsbergs vårdcentral består av tre personer som alla är legitimerade Hälso- och sjukvårds kuratorer och samtalsterapeuter. Vi har kompetens inom flera olika behandlingsformer som KBT (kognitiv beteendeterapi), CFT (Compassionfokuserad terapi), PDT (psykodynamisk terapi), affektfokuserad terapi och mindfulness. Du som söker kommer att få träffa en av oss för ett inledande samtal där en bedömning görs inför eventuell vidare behandling. Vi erbjuder både enskilt samtalsstöd och gruppbehandling. Om du redan har en pågående samtalskontakt hänvisar vi dig i första hand dit.

Vid behov arbetar vi i nära samarbete med läkare och rehab koordinator.

Kontakt och tidbokning: 08 123 478 00.
Du kan också boka tid genom din läkare. Ett besök hos oss kostar 100 kronor. En behandlingsinsats bedöms individuellt. Uteblivet eller sent avbokat besök kostar 400 kronor.

Vid misstanke om svårare psykisk ohälsa eller vid neuropsykiatrisk utredning, skickas remiss till psykiatri eller annan vårdenhet med kompetens att tillgodose dina behov.

Du kan också vända dig till internetpsykiatrin för behandling av exempelvis ångest och depression med hjälp av KBT (kognitiv beteendeterapi). internetpsykiatri.se

För ytterligare information om stöd och hjälp vid psykisk ohälsa gå in på 1177.se

Senast ändrad: 2021-09-15

Vaccination

Vaccination mot säsongsinfluensan
Kontakta oss för att boka tid.

Just nu är det många som kontaktar oss och vår telefonkö fylls snabbt. Vi jobbar så fort vi kan för att möta efterfrågan men vi ber er att ha tålamod.

Vaccinationer mot Covid-19 kan även bokas på telefon 08-428 429 30 och vaccination mot säsongsinfluensa kan man även få via vaccinationsmottagningar runt om i Stockholm eller ett apotek som erbjuder drop-in-vaccination.

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2021-11-17

Äldremottagning

Kontakta oss på äldremottagningen för mer information och tidsbokning.

Telefonnummer
08-123 478 13 (direkttelefon utan knappval)

Telefontider
Vardagar 9-10

Övrig tid kan du ringa oss på telefonnummer 08-123 478 00. Då ringer vi tillbaka till dig på en angiven tid.

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2018-02-14
Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Christine Rydholm

Specialist i allmänmedicin

Medicinskt ansvarig läkare

Faiza Ahmadzai

Specialist i allmänmedicin

Henry Säfström

Specialist i allmänmedicin

Martin Yrlid

Specialist i allmänmedicin

Maysam Al-Khamesi

Specialist i allmänmedicin

Meeri Kauppinen

Specialist i allmänmedicin

Miriam Melles

Specialist i allmänmedicin, Enhetschef

Pia Broström Cederqvist

Specialist i allmänmedicin

Stephanie Liotier

Specialist i allmänmedicin

Susanne Steen

Specialist i allmänmedicin

Tova De Ruvo Lohmann

Specialist i allmänmedicin

Ingrid Solberger

ST-läkare

Danessa Boström

ST-Läkare

Silan Karin Bicen

ST-Läkare

Evgenia Kankulova

ST-läkare

Yamuna Nalluri

ST-läkare

Johan Attfors

Leg. läkare

Tina Toufani

AT-läkare

Angelika Blyhagen Lindroos

Sjuksköterska

Caisa Lind

Sjuksköterska

Cecilia Isaksson

Sjuksköterska

Christine Norström

Sjuksköterska

Daniel Ydreborg

Sjuksköterska

Emma Elliot

Sjuksköterska

Eva Medin

Distriktssköterska

Jessica Kangas

Distriktssköterska

Josefin Bodin

Sjuksköterska

Magdalena Åsenblom

Distriktssköterska

Patricia Müller

Distriktssköterska

Sofie Hultberg

distriktssköterska

Anna Kwasniewska

Undersköterska hemsjukvård

Karamjit Kaur Ramirez

Undersköterska

Pernilla Lindberg

Undersköterska

Tugba Yigit

Undersköterska

Charlotte Biesheuvel

Kurator

Marie Nygren

Kurator

Linda Grip

Verksamhetschef

Camilla Staverfelt

Medicinsk sekreterare

Eva Beghello

Medicinsk sekreterare

Marie Holmlund

Medicinsk sekreterare

Linda Westblom

Medicinsk sekreterare

Monika Nygren

Reception

Jobba hos oss

Jobba hos oss

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Håll utkik på Lediga jobb - Region Stockholm (sll.se) eller skicka in en spontanansökan till:
linda.i.grip@sll.se

Till toppen