icon-newsNyheter

Nyheter

Förnya dina recept inför sommaren

Har du de läkemedel du behöver inför sommaren? Förnya ditt recept i god tid. Det enklaste sättet att förnya recept är att skicka en förfrågan till vårdcentralen genom att chatta med oss. Ladda ner appen Alltid öppet eller gå in via webbläsare på alltidoppet.nu.

Det är en läkare som bedömer om du kan få ett nytt recept utan att ni behöver träffas. När receptet är förnyat får du ett meddelande om att du kan hämta ut medicinen på ett apotek.

Publicerad: 2024-05-13
Kontakt

Kontakt

Boka tid


Boka digitalt

Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du utföra olika vårdärenden, se kallelser och chatta med oss för rådgivning och tidsbokning.
Logga in i Alltid öppet 

Boka tid via telefon 
Telefonnummer: 08-123 674 00
Telefontid: Vardagar 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Avboka tid
Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Videomöte


Vi kan boka videomöte med dig
Vi kan erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i Alltid öppet, antingen via appen eller webbsidan alltidoppet.nu

Videomöte med läkare – när du vill få tid snabbt 
Vi samarbetar med andra vårdcentraler och erbjuder videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. I videomötet möter du en läkare från någon av de offentligt drivna vårdcentralerna i Region Stockholm. Du bokar videomötet i appen Alltid öppet under Vårdcentral online.

Avgifter 
Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Om du behöver avboka så måste det göras senast 24 timmar innan ditt videomöte, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Ombud för barn
Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen.

Tolk
Det finns möjlighet att ha med tolk vid besöket. Kontakta mottagningen i förväg och meddela att du önskar tolk

Support tekniska frågor 
Läs mer om hur du laddar ner appen, hur ett videmöte går till och hur du kan få teknisk support på Alltid öppets webbplats

Öppettider


Vårdcentralens öppettider
Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider
Måndag-fredag 7.45-16Alltid öppet


I vår app Alltid öppet erbjuder vi digitala vårdkontakter. Här kan du möta oss på ett sätt som passar dig, på en tid som du själv väljer.

I appen kan du som är listad hos oss:

 • Kontakta oss via chatt när du vill boka ett besök
 • Chatta med oss för kostnadsfri rådgivning
 • Få kallelser och personligt anpassad information från vården
 • Förnya recept genom chatten
 • Boka videomöte med läkare alla dagar året om klockan 7-21. Du bokar videomötet under Vårdcentral online. I videomötet möter du en läkare från någon av Region Stockholms offentligt drivna vårdcentraler
 • Möta oss i ett videomöte
 • Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du vara ombud och hantera barnens vårdärenden

Läs mer om hur tjänsten fungerar

1177.se - e-tjänster


På 1177.se kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177.se. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal 
Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel 
Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept
När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel 
Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177.se

Praktiskt vid besök


Hitta hit

Vi finns på Tranebergsplan 1, våning 2 och 3 (hiss finns) i Alvik.

Tunnelbanans gröna linje, linje 17, 18 eller 19 till station Alvik.
Spårvagn, linje 12 (Nockebybanan).
Tvärbanelinje Solna – Sickla udde
Buss till Tranebergsplan eller Alviks torg.

Parkering
I direkt anslutning till vårdcentralen finns parkeringsmöjligheter med handikapplatser.

Karta

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du som patient eller anhörig tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du ska få ett svar inom fyra veckor men undantagsvis kan det, i ärende som kräver mer utredning, ta något längre tid. Om du är under 18 år försöker vi alltid svara tidigare än fyra veckor. Logga in på 1177.se och leta upp vår mottagning. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

Välj oss som din vårdcentral

Välj oss som din vårdcentral

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via e-tjänsten på 1177. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om den vård vi erbjuder.

Läkarmottagning

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av specialistvård och då ordnar vi med remiss för en sådan bedömning. Vi kan även hjälpa till med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg.

På mottagningen kan du både möta specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare som genomför sin utbildning till allmänspecialist eller AT-läkare som genomför utbildning till allmänläkare. ST- och AT-läkare har alltid en specialistläkare som handledare.

Sjuksköterskemottagning

Vi har tidsbokad distriktssköterskemottagning alla vardagar.

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Astma/Allergi/KOL

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Diabetesmottagning

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Fotsjukvård

Vi erbjuder fotsjukvård till dig som har medicinska problem. För att komma till fotsjukvården får du först träffa en distriktssköterska, diabetessjuksköterska eller läkare som undersöker dina fötter och bedömer att du behöver fotsjukvård. Vi vårdar patienter som har:

 • diabetes med komplikationer enligt riskgrupp 2 och 3
 • cirkulationsrubbningar som tidigare har orsakat eller riskerar att orsaka sår på foten
 • svåra fotproblem på grund av exempelvis reumatiska, ortopediska eller neurologiska sjukdomar
 • vissa andra medicinska fotproblem, till exempel svårare fall av nageltrång eller fotkomplikationer vid hudsjukdomen psoriasis.

Hemsjukvård

Vi tycker det är viktigt med bra sjukvård även för dig som inte kan ta dig till oss. Vi har därför ett särskilt arbetslag som rycker ut på olika medicinska insatser exempelvis att ge insulin, dosettdelning, provtagning.

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Hjärta och kärl

Hjärtmottagning

Har du hjärtsvikt är det viktigt att du får den hjälp och det stöd du behöver för att kunna få så bra livskvalitet som möjligt och att du känner dig trygg i din sjukdom.

Hos oss ger vi dig med hjärtsvikt samtal, råd och information om läkemedel, livsstil, kost och motion, vi kontrollerar blodtryck, vikt och bensvullnad med mera.

Vår hjärtsjuksköterska har ett nära samarbete med våra läkare.

Vi kontrollerar blodtryck, ger råd kring läkemedel och livsstil, ger vägledning till förändrade levnadsvanor och skriver recept på fysisk aktivitet. Vi ger dig med hjärtrelaterade sjukdomar den hjälp och det stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få så bra livskvalitet som möjligt.

Provtagning

Unilabs Alvik närlaboratorium, Bromma

Tranebergsplan 1, 3 trappor
167 44 Bromma

Telefon: 0771-40 77 40
webbsida: www.unilabs.se

Öppettider
Måndag-fredag 7.45-16

Allmänt vid provtagning 
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover 
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan mjölk eller socker.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov 
Om du ska lämna urinprov är du välkommen att i förväg hämta ett tomt provrör hos vårdcentralen. Du bör lämna morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Vila inför provtagning
Sitt gärna ner och vila cirka 15 minuter före provtagningen.

Psykisk ohälsa barn och unga

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och kortare behandling av psykisk ohälsa riktat till barn och ungdomar (0-17 år) samt deras föräldrar. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, stress, sömnbesvär, kriser eller återkommande konflikter mellan föräldrar och barn.

Kontakta oss
Kontakta oss via din husläkare eller genom att ringa 08-123 674 00, vardagar 8-17.

För att kunna påbörja psykologisk behandling ska vårdnadshavare ha gett sitt samtycke. När det gäller barn under sex år rekommenderar vi att vårdnadshavare kommer på första besöket utan barnet för att kunna bilda en uppfattning av bekymren.

För att söka till oss behöver du vara listad på Alviks vårdcentral eller vara listad på en vårdcentral som är ansluten till barnuppdraget vid Alviks vårdcentral (Ataraxia vårdcentral, Bromma Husläkarmottagning, Capio Blackebergs vårdcentral, Capio Nockebyhöjdens vårdcentral eller Spånga vårdcentral).

Vården är avgiftsfri och det krävs ingen remiss.

Vi som arbetar med det här uppdraget är legitimerade psykologer med flerårig erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Vid allvarlig eller akut psykisk ohälsa hänvisar vi till
BUP En väg in telefon: 08-123 524 50 eller
BUP Akuten telefon: 08-123 669 00.

Psykisk ohälsa vuxna

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om nedstämdhet, oro, ångest, sömnsvårigheter, svårigheter att hantera stress, krisreaktioner eller beroendeproblematik. Om du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidareremittering.

Vi är en personalgrupp bestående av leg. kurator, leg. psykoterapeut och leg. psykolog. Vi erbjuder behandling med utgångspunkt från KBT samt stöttande samtalskontakter. Vårdkontakten sker på plats eller via videosamtal. Psykosociala teamet erbjuder även förebyggande insatser i form av föreläsningar om stress, ångest, depression samt sömn. Läs mer om våra föreläsningar här

Nybesök hos oss bokar du på något av följande sätt:

 • Ring vårt mottagningsnummer 08-123 674 00 där du får hjälp att boka via sjuksköterska.
 • Logga in på 1177 vårdguiden, välj Alviks vårdcentral som vårdval och boka tid via e-tjänsten.
 • Be din läkare skriva en remiss till psykosociala teamet.

Vid svårare eller akuta psykiska tillstånd rekommenderar vi att du kontaktar psykiatrin:

 • Mobila akutenheten telefon 08-123 484 00 (alla dagar 08:00-22:00)
 • Psykiatriska akutmottagningen, S:t Görans sjukhus, telefon 08-123 492 00 (alla dagar dygnet runt)
 • Egenanmälan till Norra Stockholms psykiatri 08-123 484 00

Rehabilitering

Rehabkoordinator

För dig som är eller som riskerar att bli sjukskriven kan vi nu erbjuda kontakt med vår rehabkoordinator. Rehabkoordinatorns roll är att underlätta och stimulera återgång till arbete tillsammans med din sjukskrivande läkare och eventuella andra vårdgivare.

Rehabkoordinatorn samordnar de rehabiliterande insatserna som planeras tillsammans med dig under din sjukskrivning. Det kan gälla åtgärder här på vårdcentralen, kontakter med arbetsgivare, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller andra vårdgivare som medverkar i din rehabilitering.

Målet är återgång till arbete eller studier samt att förebygga sjukskrivning.

Att träffa rehabkoordinator är kostnadsfritt.

Vaccination

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. 

Äldremottagning

Kontakt

Till äldremottagningen kan du ringa och få tala med vår sjuksköterska direkt, utan att gå via knappval. 

Telefonnummer: 08-123 390 04
Telefontid: Måndag-fredag 14.30-15.30.

När vi blir äldre kan vårt behov av stöd och hjälp öka. Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa till vår äldremottagning. När du ringer hit får du tala med en erfaren sjuksköterska eller distriktssköterska för hjälp och rådgivning direkt utan att göra knappval.

Samarbeten

Vi har ett nära samarbete med andra verksamheter inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

Bromma barnmorskemottagning
Bromma rehab
Alviks BVC

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Helena Alfredsson

Verksamhetschef

Helene Åhlander

Enhetschef

Anders Johnsson

Specialist i allmänmedicin

Andreas Hufnagl

Specialist i allmänmedicin

Emma Schygge

Specialist i allmänmedicin

Gunnar Molin

Specialist i allmänmedicin

Helena Alfredsson

Specialist i allmänmedicin

Joakim Ekman

Specialist i allmänmedicin

Johan Ernfors

ST-läkare

Karin Klefbom

Specialist i allmänmedicin

Krok Mogensen

Specialist i allmänmedicin

Malin Falk Sträng

Specialist i allmänmedicin

Maria Sjödahl

Specialist i allmänmedicin

Marie Bracard

Specialist i allmänmedicin

Otto Lindqvist

Specialist i allmänmedicin

Paul Erling

Specialist i allmänmedicin

Alice Johansson

ST-läkare

Alexander Linné

Specialist i allmänmedicin

Anna Geary

ST-läkare

Deesha Domah

ST-läkare

Gustav Lindmark

ST-läkare

Karin Norström

ST-läkare

Kim Toss

ST-läkare

Lovisa Krantz

Leg läkare

Petter Perhamn

ST-läkare

Zahra Baldawi

ST-läkare

Sara Winegård

AT-läkare

Sarah Kopfer

AT-läkare

Amanda Rydjer

Sjuksköterska

Anna Lindgren

Sjuksköterska

Anna-My Strandell

Distriktssköterska

Annelise Frisk

Sjuksköterska

Cicki Wiklund

Distriktssköterska

Felicia Andersson

Sjuksköterska

Jessica Fouse

Sjuksköterska

Katarina Drougge

Sjuksköterska

Lena Mohlin

Sjuksköterska

Malin Bråkenhielm

Distriktssköterska/Diabetessjuksköterska

Meaza Lundberg

Sjuksköterska

Olivia Malmgren

Sjuksköterska

Sabina Karlsson

Sjuksköterska

Lotta Koponen

Undersköterska

Drissia Anar Eddyb

Undersköterska

Elin Joki

Undersköterska

Ellinor Hassel

Sjuksköterska

Emelie Krohn

Distriktssköterska

Jamila Aymaz

Undersköterska

Kayleigh Dymock

Sjuksköterska

Nicole Falk Preville

Sjuksköterska

Sunniva Sörling

Sjuksköterska

Ylva Toldy

Distriktssköterska

Jesper Karlsson

Undersköterska

Madeleine Widlund

Undersköterska

Yvonne Ackerman

Undersköterska

Amanda Mårtensson

Psykolog

Ann-Louise Svensson

Psykoterapeut

Daniel Avre Lams

Psykoterapeut

Deborah Celinder

Psykolog

Emelie Johansson

Kurator

Lena Andtbacka

Psykolog

Marie Duvander

Psykolog

Andreas Hufnagl

Medicinskt ansvarig läkare

Anna-Lena Jilborg

Medicinsk sekreterare

Camilla Landerberg

Medicinsk sekreterare

Caroline Börjesson

Medicinsk sekreterare

Sarah Lodenius

Medicinsk sekreterare

Nina Werner

Rehabkoordinator

Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar

Sömnföreläsning

Sömnsvårigheter – Om sömn och strategier för att lära sig sova bättre

Psykosociala teamet på Alviks vårdcentral erbjuder föreläsningar för dig som vill lära dig mer om sömn och få råd om hur du själv kan komma till rätta med sömnproblem. Sömnföreläsningen erbjuds vid flera datum. Du som är 18 år eller äldre och skriven på Alviks vårdcentral kan delta, föranmälan krävs.

Aktuella föreläsningsdatum
Onsdag 7 februari kl 15-16.30
Onsdag 6 mars kl 15-16.30
Onsdag 3 april kl 15-16.30 
Onsdag 8 maj kl 15-16.30 
Onsdag 5 juni kl 15-16.30

Plats: Alviks vårdcentral
Kursledare:
Psykosociala teamet 
Anmälan: Kontakta vårdcentralen på 08-123 674 00 eller via din behandlare.
Kostnad: 275 kr per tillfälle, frikort gäller. Om du måste avboka ska detta göras senast 24 timmar innan föreläsningen. Uteblivet besök debiteras med 400 kr.

Välkommen med din anmälan!

Psykosociala vuxenteamet Alviks Vårdcentral
Amanda, Daniel, Emelie, Lena och Ann-Louise

 

Till toppen